GP24 Media

LATEST POSTS

Comisarii FIA au respins protestele Ferrari împotriva Red Bull în GP Monaco.

FIA, Ferrari
Vizualizări: 12233

Comisarii FIA au respins protestele Scuderiei Ferrari împotriva piloților de Formula 1 ai echipei Red Bull Racing, Sergio Perez și Max Verstappen, la Monaco, asigurând astfel menținerea primelor două locuri.

Sergio Perez a obținut a treia sa victorie în Formula 1, duminică, la Monaco, în fața lui Carlos Sainz de la Scuderia Ferrari, în timp ce Max Verstappen a completat podiumul pe locul trei, după ce ploaia și două steaguri roșii au zguduit desfășurarea cursei de la Monaco. Însă Scuderia Ferrari a depus un protest după cursă împotriva ambilor piloți de la Red Bull Racing pentru că ar fi depășit linia galbenă la ieșirea de la boxe, ceea ce a dus la o investigație a comisarilor.

În urma unei audieri de după cursă cu ambele echipe, comisarii au respins protestul Scuderiei Ferrari, ceea ce înseamnă că victoria Red Bull Racing rămâne valabilă și rezultatul cursei este oficial. Protestul Scuderiei Ferrari împotriva lui Verstappen a susținut că acesta a pus o parte din pneul stânga față peste linia galbenă la ieșirea de la boxe, încălcând notele de eveniment de dinaintea cursei și citând ca precedent încălcarea lui Yuki Tsunoda la Marele Premiu al Austriei din 2021.

FIA, Ferrari

Red Bull Racing l-a apărat pe Max Verstappen spunând că mașina sa a rămas totuși în partea dreaptă a liniei, așa cum prevede Codul Sportiv Internațional al FIA, ceea ce înseamnă că nu a încălcat regulamentul. Comisarii au fost de acord cu punctul de vedere al celor de la Red Bull Racing, menționând că articolul 5 c) din capitolul IV al anexei L din ISC „stipulează că la ieșirea de la boxe o mașină „nu trebuie să treacă” linia de demarcație”.

„În acest caz, mașina nu a „traversat” linia – pentru a face acest lucru ar fi trebuit să aibă o roată plină la stânga liniei galbene”, au declarat comisarii. „În consecință, șoferul nu a încălcat secțiunea relevantă a Codului și acest lucru are prioritate față de orice interpretare a notelor. Prin urmare, protestul este respins, iar taxa de protest este pierdută”.

În timpul audierii pentru protestul lui Sergio Perez, comisarii au declarat că „Scuderia Ferrari a recunoscut că mașina 11 nu avea nicio parte a pneurilor față sau spate în stânga liniei galbene” și „a recunoscut că protestul a fost nefondat”, ceea ce a dus la aceeași respingere. Respingerea înseamnă că victoria lui Sergio Perez rămâne valabilă, lăsându-l la doar 15 puncte de Max Verstappen în fruntea campionatului piloților și la doar șase puncte de Charles Leclerc, aflat pe locul al doilea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

FIA, Ferrari

Scuderia Ferrari nu a reușit să transforme în victorie blocarea primei linii în calificări, marcând a patra înfrângere consecutivă în fața celor de la Red Bull Racing. Directorul cursei, Eduardo Freitas, a explicat, de asemenea, că notele de eveniment de dinaintea cursei au fost un „tăiat și lipit” din versiunea din 2021, „și, prin urmare, nu au fost modificate pentru a reflecta modificările din apendicele L din 2022”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES