GP24 Media

LATEST POSTS

CNVC: Trofeul Câmpulung 500 poate decide primul campion.

Câmpulung
Vizualizări: 19185

Numele primului dintre cei doi campioni de categorie din acest sezon de viteză în coastă se poate decide în weekend la Trofeul Câmpulung 500. Un total de 61 de piloți s-au înscris la runda care revine în calendarul național după un an de pauză.

Lider autoritar la Categoria I, acolo unde s-a impus în precedentele două sezoane, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) are 120 de puncte după primele 6 runde, în vreme ce singurul care mai poate emite pretenții la titlu, Călin Manițiu (Subaru Impreza) a strâns 85 de puncte.

Calculul final se face pe baza algoritmului N-1, unde N este numărul total de etape, iar 1 este cel mai slab rezultat din acest sezon, fiind luată în calcul și neparticiparea. Leu are o etapă cu doar două puncte, în timp ce Manițiu nu a punctat în prima etapă. O clasare pe poziția secundă la Categoria I i-ar asigura lui Leu titlul, indiferent de ceea va face Manițiu.

Câmpulung

La start pe traseul de Câmpulung va fi prezent și Alexandru Pițigoi (Porsche 911), câștigătorul Categoriei I etapa trecută la Baia Mare, dar și Dudu Senchea (Mitsubishi Lancer Evo 8), un abonat la vârful clasamentului la fiecare etapă din actuala stagiune. De altfel, cei doi luptă pentru locul 3 general la finalul sezonului.

Toți ochii vor fi ațintiți spre lupta de la Categoria II, acolo unde între Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000), Octavian Ciovică (Radical SR8) și Alex Mirea (Radical SR8) e o diferență de doar 10 puncte cu două etape înainte de final.

Dacă s-ar scădea în acest moment cel mai slab rezultat al sezonului, Dumitrescu ar fi pe primul loc, cu 86 de puncte, în timp ce lui Cășuneanu i s-ar scădea 4 puncte și ar avea 84, lui Ciovică 3,75 și ar avea 79, iar Mirea rămâne cu 76. Cu siguranță, titlul la Categoria II se va decide în octombrie în Poiana Brașov, însă runda din acest weekend va cântări decisiv.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Câmpulung

În duelurile de la Câmpulung Muscel nu trebuie neglijați Emil Ghinea (Norma M20), care păstrează șanse matematice la titlu, dar și Radu Benea (Mitsubishi Lancer Evo 6).

Lista completă de înscrieri de la Trofeul Câmpulung Muscel 500 este disponibilă AICI.

Sâmbătă, de la ora 09:00, sunt programate recunoașterile, iar de la ora 13:30 se vor desfășura antrenamentele cronometrate. Cele două manșe de concurs vor începe duminică, de la ora 13:00, și pot fi urmărite în direct pe Look Sport, dar și pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Mai multe știri despre  Campionatului Național de Viteză în Coastă găsiți AICI.

Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: Gabriela Morosan
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES