Latest Posts

CNVC / CNR: Interviu cu Ciprian Lupu

Vizualizări: 56603

Ciprian Lupu-Doua sezoane complete in Campionatul Național de Viteza in Coasta dar si doua provocări noi in Campionatul Național de Raliuri

Încă de mici ascultăm povești în care eroii și eroinele dau dovadă de mult curaj, înfruntă primejdii și, în final, obțin ceea ce vor. În viața însă, lucrurile nu arată tocmai de basm. Oare ce înseamnă să ai curaj?

Despre curaj, adrenalina dar si vise împlinite vorbim cu Ciprian Lupu, pilotul ce acum doi ani a debutat încrezător in Campionatul Național de Viteza in Coasta. De atunci a adunat experienta cu fiecare etapa prin care a trecut, mai grea sau mai ușoara, cu incidente si trasee spectaculoase.

Pasiunea lui pentru motorsport începe acum multi ani ’’am fost pasionat de mașini de când mă știu, și chiar dacă este un sport foarte costisitor, în care nu există recompense financiare, satisfacțiile pe care le oferă fac să merite orice sacrificiu.’’, iar de acolo pana la a lua startul in prima etapa de Viteza in Coasta a fost doar un mic pas.

Cum a început toată nebunia asta?
“Mergeam frecvent la competițiile de motorsport în toată țara și așa am început să devin tot mai pasionat și să cunosc tot mai mulți oameni implicați în fenomenul acesta dar au existat două momente care m-au făcut să trec de la statutul de spectator la cel de competitor, unul a fost absolvirea cursului de pilotaj sportiv la NRA și al doilea a fost din cauza faptului că am avut niște probleme personale și aveam nevoie de ceva care să mă tină pe linia de plutire.”

Situația delicata in care Ciprian se afla, dar si ambiția si curajul l-au făcut sa își construiască o mașina de curse adaptata nevoilor lui. “De când am construit C2-ul în permanență între competiții i-am adus îmbunătățiri la nivel de setări și funcționalitate dar abia acum după două sezoane pot spune că am nevoie și de îmbunătățiri ca nivel de putere și performanțe, deci în iarna aceasta avem treabă.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

CNVC / CNR: Interviu cu Ciprian Lupu

Știm ca abordarea ta fata de motorsport este una cu totul speciala și cu totul diferita. Cum reușești sa faci fata tuturor emoțiilor și stărilor?
’’În anul de debut trebuie să recunosc că mă copleșeau emoțiile, eu de fel chiar dacă nu se vede sunt o persoană destul de agitată ceea ce mă consumă mai mult decât efortul fizic dar cu cât iau mai multe starturi cu atât totul devine mai ușor.’’

Pentru noi toți ești un exemplu extraordinar și un model demn de urmat. Ce te motivează?
“Mă motivează faptul că îmi trăiesc visul, noi ca oameni facem din ce în ce mai puține lucruri pentru noi și avem o viață destul de monotonă dar mă motivează și faptul  ca sunt considerat un exemplu și că am parte de atâtea aprecieri.”

Cum definești tu curajul?
“Cu siguranță sunt oameni mult mai curajoși decât mine dar așa cum spune și Cristiana, ‘’toți cei care își urmează visul dau dovadă de curaj’’.

Transilvania Rally a adus atât pentru Ciprian cat si pentru Stef, navigatorul lui, o nouă experienta de ambele parți. “Experiența alături de Cipri la Transilvania Rally 2019 a fost una foarte plăcută și una peste alta pot spune că am rămas cu amintiri foarte dragi de la această etapă. Cipri este un model de ambiție și îl apreciez foarte mult pentru ceea ce face și pot spune că sunt foarte bucuros că pe marea majoritate a probelor (cu excepția celei de noapte) am avut un ritm bun, iar atmosfera simțită în mașină a fost una extrem de plăcută și de pozitivă și pot spune că am dictat “cu drag” pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivul, acela de a termina raliul, bonusul fiind obținerea, cu un gram de noroc ce-i drept, a locului 3 la clasa 12. În orice caz…Cipri este rapid, și sunt sigur că, chiar dacă a demonstrat deja atâtea lucruri, mai are încă și mai mulți “ași” ascunși “în mânecă” și sincer…de abia aștept să îi descopăr pe toți” a declarat Stef Raita, cel care la Transilvania Rally l-a însoțit pe Ciprian.

Știm ca sezonul acesta ai evadat puțin din “confortul” campionatului de Viteza în Coasta și ai participat în Campionatul Național de Raliuri. Ne poți spune, te rog, cum a fost experienta?
„Țelul meu suprem într-adevăr a fost să iau startul in CNR și este adevărat că după ce iei startul la un raliu îți dai seama că la coastă totul este mult mai ‘’relaxat’’. Participarea la Raliul Sibiului și la Transilvania Rally au fost pentru mine momentele de satisfacție supremă anul acesta iar faptul că la primele mele două raliuri am terminat pe podium a fost……….(fără cuvinte).’’

Consideri ca te-a ajutat în vreun fel aceasta experienta?
’’Raliul și Coasta sunt două discipline total diferite, iar participarea la raliu mi-a dat încredere mai mare în abilitățile mele.’’

Ce planuri ai pentru sezonul următor?
’’Momentan este mult prea devreme să știu ce voi face sezonul viitor, vom îmbunătăți mașina asta este sigur, voi încerca să păstrez partenerii care mi-au fost alături anul acesta dar sper și să atrag parteneriate noi. Mi-aș dori să fac sezon complet în CNR dar asta implică multe. ’’

Știm ca ai în plan un proiect diferit. Ne poți dezvălui câteva cuvinte despre ce este vorba?
“Lucrez la un proiect la care m-am gândit de la începutul anului acesta și pe care îl voi demara în primăvară. Voi organiza sesiuni de experiențe pe circuit dedicate (dar nu neapărat exclusiv) persoanelor care utilizează un scaun rulant. Așa, doritorii vor putea să ‘’guste’’ din senzațiile oferite de o mașină de curse cu tot ce vine la pachet.”

Nimic nu se poate realiza fără oameni alături. Cine ți-a fost alături în acest sezon, atât în Campionatul de Viteza în Coasta cât și în Campionatul de Raliuri.

’’Un proverb african care îmi place foarte mult, spune așa: ‘’Dacă vrei să ajungi repede mergi singur, însă dacă vrei să ajungi departe, mergi însoțit ’’. Deci în mod clar nu aș fi fost aici fără sprijinul celor de la Napoca Rally Academy. Partenerii mei Pro-X Cosmetică și Întreținere Auto, WSA Platinium Jobs. Alături de mine au fost și colegii mei de la Fundația Motivation România și bineînțeles partenerului media Autoștiri.Ro.

Le mulțumesc tuturor celor ce m-au susținut, m-au încurajat, apreciat și au crezut în mine.’’

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: RallyPhoto.ro / RallyZoom.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss