Latest Posts

CN Women Rally: Etapa a II-a, Bucureşti, 6-8 august 2021

Vizualizări: 17159

Etapa de la București a testat limitele concurentelor și a redeschis lupta pentru titlul Women Rally 2021. Capitala a fost gazda celei de-a doua etape din Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X. 56 de mașini au fost prezente în weekend la competiția dedicată doamnelor și domnișoarelor, într-un concept unic care îmbină competiția cu momente de relaxare și socializare în comunitatea automobilistică.

BucureștiEvenimentul a început vineri după-masa cu startul festiv, unde, alături de președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, domnul Norris Măgeanu, a fost prezentă, ca invitat special, Silvia Stroescu, campioană mondială și olimpică la gimnastică artistică. Auto Cobălcescu a pus la dispoziție cele cinci mașini BMW și Mini ale ambasadoarelor Women Rally care au deschis ceremonia, fiind urmate de către concurentele care au fost prezentate pe rând pentru publicul prezent la Romexpo.

Bucureşti

Dimineața zilei de sâmbătă a readus emoțiile la cote maxime, traseul de concurs amenajat chiar în fața pavilionului central Romexpo fiind cu totul nou. Complementar, partenerii etapei de la București au amenajat o zonă amplă de relaxare, cu băuturi răcoritoare și activități diverse, păstrând astfel structura care a făcut din evenimentele Women Rally cele mai îndrăgite ocazii de socializare pentru comunitatea pasionatelor de mașini.

În continuarea demersului de promovare a mobilității sustenabile, Enel X, partenerul principal al etapei de la București, a amenajat o zonă cu stații de încărcare mobile, care au stat la dispoziția concurentelor din clasa 4, dedicată mașinilor electrice și susținută de George, primul banking inteligent.

Bucureşti

Cele două manșe de concurs s-au desfășurat în intervalul 10:00-16:00, iar cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au urcat pe podium la festivitatea de premiere care a avut loc în aceeași seară, la Ramada Parc Hotel.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cea mai rapidă concurentă și singura care a trecut sub pragul de 1 minut în manșele de concurs este debutanta Catherine Rădulescu, care a concurat la volanul unui Honda Civic Type R la clasa 3: “În primul rând vreau să le mulțumesc organizatorilor și sponsorilor care au făcut posibilă această competiție, pentru mine, în special, are mare însemnătate deoarece într-o formă foarte apropiată mi s-a împlinit un vis din copilărie.

Bucureşti

Nu pot să explic prin ce emoții am trecut încă de vineri, iar sâmbătă efectiv nu-mi amintesc dacă am respirat în timpul manșelor. Rezultatul a fost o surpriză și pentru mine, nu am aspirat la podium, știu ca îmi doream totuși să ies în top 10 la clasa mea și în top 15 la general, având ca singură experiență șofatul constant prin București și capcanele lui din ultimii 10 ani.

Am participat cu gândul să experimentez ce înseamnă o competiție auto pentru că îmi doresc să aprofundez și să dezvolt această dragoste pentru mașini într-o altă formă.

M-am simțit minunat alături de voi și, împreună cu suportul familiei, prietenilor și colegilor de serviciu am reușit să am această performanță neașteptată. Vă mulțumesc și vă îmbrățișez!”

Bucureşti
Podiumul Clasament General (clasele 1-3)

Clasament General (clasele 1-3):

 • Locul 1 – Catherine Rădulescu, Honda Civic Type R
 • Locul 2 – Izabella Gavrilă, Citroen C2
 • Locul 3 – Sabina Ghiormescu, BMW X2 XDrive 25D

Vicecampioanele claselor 1 și 2 din sezonul 2020, Izabella Gavrilă respectiv Mirela Bejnariu, au urcat acum pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, demonstrând un progres categoric.

Women Rally înseamnă pentru mine un prim pas în lumea motosportului, o provocare de la etapă la etapă, în care emoțiile, dorința de a evolua, de a fi în fruntea clasamentului se combină cu un sentiment superlativ, în care ne bucurăm de fiecare clipă. Prin acest concurs îmi întind limitele, încercând să îmi mențin constanța și spiritul sportiv. Mulțumesc organizatorilor şi participantelor și îndemn pe toată lumea să încerce un astfel de concurs, desfășurat în cadru legal, să își testeze abilitățile de pilot!” a declarat Izabella Gavrilă, câștigătoarea clasei 1.

Bucureşti
Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc)

Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc):

 • Locul 1 – Izabella Gavrilă, Citroen C2
 • Locul 2 – Alexandra Catană, Mini Cooper
 • Locul 3 – Cătălina Diac, Renault Megane

“Competiția Women Rally reușește să mă surprindă plăcut chiar după ani buni de la prima ediție. Organizarea ireproșabilă și mirosul de cauciucuri încinse sunt atuurile acestui eveniment unic în țara noastră. Toate aceste lucruri și pasiunea pentru motorsport mă ajută să obțin locuri fruntașe în cadrul clasamentului.” a declarat Mirela Bejnariu, câștigătoarea clasei 2 la Trofeul Enel X 2021.

Bucureşti
Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc și 2000 cmc)

Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc și 2000 cmc):

 • Locul 1 – Mirela Bejnariu, Honda Civic
 • Locul 2 – Gabriela Porumboiu, Mazda CX-3
 • Locul 3 – Andreea Oprea, Mitsubishi Lancer
Bucureşti
Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc)

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc):

 • Locul 1 –  Catherine Rădulescu, Honda Civic Type R
 • Locul 2 –  Sabina Ghiormescu, BMW X2 XDrive 25D
 • Locul 3 –  Ioana Berindei, Audi A3

Clasa electricelor a fost câștigată la București de Cornelia Pleșoianu, reprezentant BCR:

“Când faci lucrurile cu bucuria unui copil, alegându-le doar pe cele ce reușesc să îți tresalte sufletul înainte de a-ți tremura picioarele, când sensul firesc al prezenței este întrecerea cu tine și nu competiția cu ceilalți, când ploaia sau soarele îți pot fi deopotrivă prieteni, finalul te surprinde întotdeauna pe podium, iar uneori chiar pe locul I.

Bucureşti

Women Rally, aparte de a fi un eveniment impecabil organizat, mi-a oferit un cadru atât de cald şi de familiar, încât stânjeneala binecunoscută a începuturilor să fie doar o altă limită depăşită, iar atracția pentru motorsport să capete încet și sigur valențele unei pasiuni.

Felicitări organizatorilor pentru inițiativă, dar și pentru însuflețirea și ambiția cu care vor să ducă acest proiect mai departe!”

Bucureşti
Podiumul clasei 4 (mașini electrice)

Podiumul clasei 4 (mașini electrice):

 • Locul 1 – Cornelia Pleșoianu, BMW I3
 • Locul 2 – Rocsana Contraș, BMW I3
 • Locul 3 – Felicia Floarea, BMW I3

Angela Săutea, campioana Women Rally 2020, a trecut în acest sezon la clasa 5, dedicată mașinilor modificate, unde continuă un parcurs impresionant, în paralel cu debutul său ca navigator în Campionatul Național de Rally 2.

„Cu adrenalina încă prezentă de la Raliul Sibiului, unde am concurat în calitate de copilot, am ajuns la București cu aceleași emoții ca la prima participare Women Rally în 2018. Mă bucuram că pot sa schimb locul din dreapta cu cel de la volan, având în spate presiunea de a-mi

Bucureşti

demonstra că locul 1 câștigat la Timișoara la clasa 5, nu a fost o întâmplare. Ma bucur enorm că am ajuns sa fiu prezentă la start printre alte 10 înscrise la clasa 5 și că am reușit să obțin cel mai bun timp la clasă. Women Rally a fost pentru mine punctul de pornire în această lume a motosportului și revin de fiecare dată cu aceleași emoții și bucurie. Felicitări tuturor participantelor!”, a declarat Angela Săutea.

Bucureşti
Podiumul clasei 5 (mașini modificate sau piloți cu licență)

Podiumul clasei 5 (mașini modificate sau piloți cu licență):

 • Locul 1 – Angela Săutea, Renault Clio
 • Locul 2 – Măriuca Ionescu, Mini Cooper S
 • Locul 3 – Silvia Saraholu, Dacia Logan

Trofeul Enel X nu a fost lipsit de evenimente pe traseul de concurs: deloc o excepție în orice competiție de automobilism sportiv, accidentele demonstrează faptul că nivelul competiției crește. Faptul că participantele aleg să își testeze limitele și abilitățile la volan într-un cadru organizat și sigur le face ulterior șoferi mai responsabili în trafic și promotori ai unei conduite rutiere corecte. Spiritul comunității Women Rally s-a făcut remarcat prin fairplay și încurajările oferite concurentelor care și-au depășit limitele în lupta cu secundele, învățând astfel încă o lecție valoroasă în motorsport.

Bucureşti

Ultima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 se va desfășura la Cluj-Napoca pe 1-3 octombrie, orașul în care a luat naștere povestea Women Rally. Concurentele sunt așteptate în număr cât mai mare la competiția care va stabili podiumurile finale ale claselor, dar și titlul de campioană Women Rally 2021. Mai multe informații despre înscrieri vor fi disponibile pe site-ul oficial al competiției www.womenrally.ro, dar și pe pagina de Facebook Women Rally și contul de Instagram @womenrally.ro.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2021 este susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a – București (6-8 august 2021) a Campionatului Național Women RallyBosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, este susținută de către Enel X, George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi Mini, Castrol România, Parsa Beauty, Beauty Cell by Catena, Hotel Melodia, Ziarul News.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Rosé Verité, Flori Holland, Vittel, Corny, Brandocracy, Coca-Cola, Sigemo.

Parteneri media: TVR, Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

București

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Women Rally

Mai multe știri despre Campionatul Național de Women Rally găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Women Rally - Savu Racing
Photocredit: CN Women Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Women Rally - Savu Racing

Latest Posts

Don't Miss