Latest Posts

Campionatul Mondial de Formula 1 deja decis? Ce părere are Max Verstappen și Carlos Sainz

Vizualizări: 7184

Potrivit lui Toto Wolff, Campionatul Mondial de Formula 1 din 2024 a fost deja decis, iar Max Verstappen nu poate fi prins. Este de acord pilotul Red Bull sau are Carlos Sainz un cuvânt de spus?

Red Bull este prea dominant. Max Verstappen prea spectaculos. Campionatul Mondial de Formula 1 2024 s-a încheiat deja. Toto Wolff i-a acordat lui Verstappen cel de-al patrulea titlu după GP-ul Japoniei. Șeful echipei Mercedes este ferm de părere că actualul campion mondial nu mai poate fi prins în acest sezon.

“Toto a fost foarte prietenos în ultima vreme și a spus multe lucruri frumoase despre mine”, glumește Verstappen, care a fost legat în repetate rânduri de locul vacant de la Mercedes. Cu toate acestea, olandezul nu vrea să se gândească încă la posibilul său al patrulea titlu de campion mondial.

“Nu știu dacă campionatul este deja decis”, a declarat Verstappen. “Nu vreau să mă gândesc prea mult la restul sezonului. Prefer să o iau cursă cu cursă”. Red Bull pare din nou de neoprit în 2024, dar, potrivit liderului campionatului, acest lucru s-ar putea schimba.

“Vor fi circuite care nu ni se vor potrivi atât de bine”, admite Verstappen. Acest lucru face cu atât mai important să lovim atunci când apare ocazia. “Când ajungem pe circuite unde știm că putem fi rapizi, evident că trebuie să profităm de asta și să obținem maximum de puncte ca echipă”.

Verstappen

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen subliniază posibilele slăbiciuni ale RB20

Echipa a avut succes până acum – cu o singură excepție. Red Bull a obținut un loc doi în fiecare cursă din acest sezon, cu excepția Australiei. Frâna spate a lui Verstappen de pe RB20 a luat foc, iar Sergio Perez nu a reușit să lupte pentru a ajunge în față în cursă. Ferrari, dintre toate echipele, cea mai grea concurență pentru Red Bull până acum în acest an, a obținut punctele cu o victorie de unu-doi.

Verstappen nu vrea să permită ca o astfel de înfrângere neobișnuită să se întâmple mai des, chiar dacă pentru RB20 se anunță un circuit mai puțin favorabil. “De asemenea, trebuie să încercăm să maximizăm punctele în care alte echipe pot câștiga”, spune olandezul.

Dar unde ar putea Red Bull să permită unei alte echipe să facă o mișcare? “Dacă ne uităm la trecut, circuitele stradale sunt, în general, un pic mai dificile pentru noi”, ne amintește Verstappen. “Cred că monopostul noastră s-a îmbunătățit puțin la viteze mici, dar bineînțeles nu este vorba doar de viteza mică pe un circuit stradal. Așa că, în acest moment, este încă neclar cât de mult ne-am îmbunătățit acolo.”

Verstappen

Carlos Sainz consideră că acestea sunt șansele sale de a câștiga campionatul mondial

Prin urmare, alte echipe ar putea avea posibilitatea de a câștiga mai des. Dar este acest lucru suficient pentru o luptă reală pentru campionatul mondial? “Cred că Red Bull va avea cu siguranță un avantaj în prima treime a sezonului până când vom aduce una sau două îmbunătățiri care să ne permită să luptăm împotriva lor mai consistent”, estimează Sainz.

Spaniolul nu vrea să îi acorde încă al patrulea titlu lui Verstappen. Cu toate acestea, Carlos Sainz, care a obținut victoria surprinzătoare de la Melbourne, are îndoieli în privința unei posibile lupte pentru titlul mondial. “Până când vom avea actualizările, s-ar putea să fie un pic prea târziu și Red Bull va fi obținut deja un avantaj prea mare în campionat”, spune Sainz.

Dar un lucru ar putea împiedica acest aspect. “Avem nevoie de mai multe curse australiene până la upgrade-uri”, spune pilotul Ferrari. La Melbourne, Verstappen s-a retras din cursă pentru prima dată în ultimii doi ani din cauza unei probleme tehnice. Dacă acest lucru s-ar întâmpla mai des, Ferrari ar putea recupera puncte. “Cu toate acestea, nu cred că Red Bull ca echipă, va face aceste greșeli foarte des”, spune Sainz. “Este păcat, pentru că și eu am ratat o cursă, ceea ce ar putea fi costisitor atât pentru echipă, cât și pentru mine în campionat.”

Verstappen

În Arabia Saudită, pilotul junior Oliver Bearman s-a aflat la volan în locul spaniolului, din cauza unei operații de apendicită. Începătorul din F1 s-a descurcat bine cu P7, dar Sainz ar fi putut probabil, să obțină chiar mai mult. Spaniolul se află în dezavantaj în campionat ca urmare a ratării cursei – enervant, dar nu este un eșec major. “Avem o cursă mai puțin, dar vom face tot ce putem”, a declarat Sainz. “Este, de asemenea, ultimul meu an la Ferrari, așa că nu am nimic de pierdut și vom face tot ce putem pentru a recupera.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss