More

  Latest Posts

  „Clauza de performanță” ar putea permite lui Max Verstappen să părăsească Red Bull.

  Helmut Marko a recunoscut că o clauză de performanță există în contractul lui Max Verstappen care ar putea permite olandezului să părăsească Red Bull Racing la sfârșitul anului 2021.

  Red Bull are mari speranțe să poată lupta cu Mercedes pentru titlu în acest sezon, înarmat cu mașina sa actualizată în 2021 și cu un motor nou-nouț produs de Honda. Performanța dominantă a lui Verstappen în cursa finală din 2020 la Abu Dhabi oferă un bun augur pentru șansele Red Bull de a începe sezonul în formă bună în Bahrain luna viitoare.

  Dar dacă olandezul în vârstă de 23 de ani este depășit de cea mai bună mașină din domeniu cu o marjă specifică în medie pe parcursul sezonului, deficitul ar putea declanșa teoretic posibilitatea ca Verstappen să iasă din contractul său actual, în termeni de timp, acest lucru ar putea corespunde cu plecarea lui Lewis Hamilton de la F1 și astfel lasă un loc premium pentru la Mercedes.

  Max Win

  „Da, există o clauză de performanță”, a recunoscut Marko, „nu vreau să intru în detalii, dar mai mult sau mai puțin spune că Max poate concura pentru victorii în cursă și pentru campionatul mondial pe propriile sale merite. Dacă poate face asta, contractul îi este prelungit. Dacă nu, ar fi liber”.

  Potrivit rapoartelor, dacă performanța lui Verstappen urmărește în mod constant cea mai bună mașină cu peste trei zecimi de secundă, olandezului i s-ar putea permite să se îndepărteze de Red Bull la sfârșitul anului 2021 sau cu un an înainte de expirarea contractului său.

  În urma unei concluzii puternice a sezonului 2020, Red Bull nu simte o presiune nejustificată de performanță, cel puțin încă nu. Cu toate acestea, echipa cu sediul în Milton Keynes lucrează din greu pentru a îmbunătăți și a elimina diferența cu echipa Mercedes din față și, prin urmare, pentru a atenua orice posibilă îngrijorare cu privire la „clauza de performanță” a lui Verstappen.

  „Acesta este obiectivul nostru și cred în el, nu doar din cauza lui Max, ci pentru că dorința să câștigăm este în ADN-ul nostru”, a spus Marko. „Suntem pe drumul cel bun și cred că putem îndeplini clauza”.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss