More

  Latest Posts

  Claudiu Barbu și Marius Lupu clasați pe locul 38 în etapa a treia, la SSV în Raliul Dakar 2021

  Echipajul tricolor format din pilotul Claudiu Barbu și copilotul Marius Lupu, ai Transcarpatic Rally Team, s-a clasat pe locul 38 în etapa a treia a Raliului Dakar 2021, la secțiunea SSV. 

  Etapa s-a desfășurat marți, 5 ianuarie, într-o buclă cu plecarea și sosirea la Wadi Ad-Dawasir, din Arabia Saudită.

  Echipajul Francisco Lopez Contardo/Juan Pablo Latrach Vinagre (South Racing Can-Am) a revendicat victoria etapei, înregistrând un timp de 04 h 20 min 57 sec, parcurs pe o distanță de 403 km de probe speciale și lăsându-i pe români pe locul 35 la general, la o diferență de 17 h 46 min 32 sec.

  Cei doi participanți români nu au fost străini de problemele create de cea mai dură cursă cunoscută. După un parcurs bun în prima jumătate a etapei inițiale, au fost obligați să execute multe depășiri datorate startului anevoios și, orbiți de praf, s-au ales cu două cauciucuri sparte, ca rezultat al lovirii unei bariere. Dar asta nu este totul, un furtun de retur de benzină a forțat echipajul tricolor să termine cursa pe parcursul nopții de luni spre marți. Cu toate acestea, cei doi români  au reușit să ajungă înapoi la bivuac fără să sufere penalizări.

  ”În prima jumătate a etapei am avut un parcurs foarte bun, însă la vreo 20 de minute am luat efectiv foc după ce s-a spart returul de benzină de la RZR. Tot spatele mașinii era în flăcări. Am reușit să stingem incendiul, însă tot ce înseamnă cabluri și plastic s-a topit. Am ajuns într-un final la capătul probei, iar băieții de la tehnic s-au chinuit toată noaptea să refacă ce se mai poate. Incendiul ne-a creat mari probleme și pentru a doua probă, iar acolo am pierdut mult timp. Cred că ne-am oprit de 15 ori pe parcursul acestei probe, de fiecare dată cu alte probleme, dar am ajuns într-un final. Rămânem încrezători”, a declarat Claudiu Barbu pentru FRAS.

  La categoria de vehicule ușoare, echipajul tricolor a ocupat locul 57 în etapa de marți, 5 ianuarie, și locul 53 la general.

  Cea de-a patra etapă va avea loc miercuri, parcurgându-se cei 813 km ai traseului care leagă Wadi Ad-Dawasir de Riad, 337 dintre aceștia fiind cronometrați.

  Sursa: Editor GP24 Munteanu Alexandra

  Photocredit: Transcarpatic Rally Team


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss