Clasamentele Campionatului Național de Viteză În Coastă 2 după 12 etape

Juniorul Erik Fazakaș rămâne în continuare lider detașat în clasamentul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 după desfășurarea primelor 12 etape din acest sezon.

Pilotul, aflat pe un Hond Civic, a strâns un total de 168 de puncte, având un avantaj de 53 de puncte în fața lui Botond Szabo (Seat Ibiza). Podiumul este completat de Szilard Kiss (Renault Clio), cu 88 de puncte.

Câștigătorul etapei duble de pe Transalpina, organizată în weekend în cadrul Cupei Gorjului, Sergiu Țîrlă, rămâne cu 25 de puncte. Asta deoarece regulamentul prevede ca numai cel mai bun rezultat din cadrul etapelor comune cu Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop.

În realizarea clasamentului final al sezonului de Viteză în Coastă 2, se iau în calcul cele mai bune 6 rezultate obținute la etapele organizate separat de CNVCD, sau 5 rezultate de la etapele organizate separat de CNVCD și un rezultat de la o etapă comună cu CNVCD.

La Clasa A1, Peter Laszlo Pasko (VW Polo) conduce cu 147 de puncte, în timp ce Fazakaș are deja asigurat titlul la A2, acolo unde are deja 56 de puncte în fața lui Szilard Kiss. Fazakaș este lider și la Juniori 2, în timp ce la Juniori 1 pe prima poziție de află Peter Laszlo Pasko.

Pe 2 la general open, Botond Szabo are un avantaj de 20 de puncte în fața lui Cătălin Enciu cu patru etape înainte de final.

Clasamentele complete sunt disponibile aici.

Ultimele patru etape vor avea loc la Măgherani (14-15 septembrie) și Ditrău (28-29 septembrie). Fiecare weekend va avea două etape, câte una pe zi.

 • Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
 • Photocredit: Razvan Potocean
Sursa:
Photocredit:

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App youreceive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings
 • GP of Germany

  Hockenheimring

  28
  July

 • GP of Hungary

  Hungaroring

  04
  August

 • GP of Belgium

  Spa Francorchamps

  01
  September

 • GP of Italy

  Monza

  08
  September