More

  Latest Posts

  Citroën își redenumește și actualizează mașina câștigătoare ERC

  Citroën Racing și-a redenumit și actualizat modelul C3 R5, mașina pe care Alexey Lukyunuk a folosit-o pentru a câștiga al doilea Campionat European de Raliuri FIA în 2020.

  Din 2021, C3 R5 va deveni C3 Rally2, în conformitate cu piramida de raliuri FIA, în timp ce un nou aspect și un pachet de îmbunătățiri vor fi lansate începând cu luna viitoare. Șapte actualizări tehnice semnificative sunt planificate pentru primele trei luni ale anului 2021, folosind cunoștințe și feedback obținute de la 15.000 de kilometri de testare, cu scopul de a obține câștiguri în performanță, costuri de funcționare și conducere.

  Noul software pentru motoare va fi omologat începând cu luna ianuarie, care, potrivit Citroën Racing, are ca scop „perfecționarea în continuare a strategiilor de funcționare a motorului legate de fazele de pornire și de ridicare”. În plus, Citroën Racing planifică introducerea unui „nou prag frontal cu aerodinamică revizuită, o nouă șină diferențială față, care oferă o gamă mai largă de setări și o pedală de distribuție a frânei reglabilă, care oferă șoferului un confort mai mare, precum și noi brackeți ai motorului și garnituri de evacuare, pentru a le mări durata de viață ”.

  Citroën Racing a confirmat că toate upgrade-urile „vor fi montate gratuit pentru toate modelele C3 Rally2 comandate de la 1 decembrie”. Schimbările pentru 2021 urmează modificărilor anterioare din 2019 și 2020.

  În 2019, a fost omologat un nou sub-cadru pe spate, pe care Citroën Racing l-a introdus pentru „îmbunătățirea stabilității și a senzației de frânare, când un braț al suspensiei spate reproiectat pentru a spori și mai mult fiabilitatea”, împreună cu amortizoare de pietriș îmbunătățite pentru „reglarea fină a echilibrului mașinii ” au devenit disponibile. Pentru 2020, echipa tehnică Citroën Racing și-a concentrat eforturile pe îmbunătățirea amortizoarelor utilizate în specificațiile asfalt, în timp ce „au fost aduse îmbunătățiri suplimentare pentru a oferi un feedback mai bun în condiții de aderență redusă”.

  Jean-François Grandclaudon, director tehnic al proiectului C3 Rally2, a declarat: „De la introducerea sa în 2017, am lucrat constant și am parcurs o mulțime de kilometri pe drum, permițându-ne să oferim clienților noștri o mașină din ce în ce mai rapidă, potrivită pentru toate tipurile de piloți și cu costuri de funcționare controlate.”

  „În acest sezon, s-a lucrat și mai mult cu cei doi piloți de dezvoltare, Mads Østberg pe pietriș și Yoann Bonato pe asfalt. În ultimii doi ani mașina s-a schimbat foarte mult, mai ales cu o serie de componente care nu au avut nevoie de omologare, iar eforturile noastre au dat acum roade cu titlurile revendicate anul acesta în campionatele majore. ”

  Despre modificările planificate pentru 2021, Grandclaudon a adăugat: „Nu este nevoie de o revoluționare la C3 Rally. Vom construi pe baza excelentă pe care o avem, care este atât robustă, cât și rapidă, pentru a încerca să o îmbunătățim acolo unde putem. Deși dezvoltarea este un proces nesfârșit, suntem încântați de perspectiva de a vedea performanțele clienților noștri în mașină cu aceste upgrade-uri. ”

  Sursa: European Rally Championship

  Photocredit: European Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss