Latest Posts

Circuitul Turcesc, Istanbul Park ar putea reveni la calendarul F1 în 2020.

Vizualizări: 14655

Guvernul turc a recunoscut că Istanbul ar putea fi încă un loc de adăugat la „calendarul coroanei” din 2020. Ultimele completări confirmate la program sunt Nürburgring, Portimao și Imola, luând calendarul până la 13 curse și numărând.

„Suntem încântați că continuăm să facem progrese puternice în finalizarea planurilor noastre pentru sezonul 2020”, a declarat Chase Carey, CEO-ul F1. Deși Formula 1 nu va călători pe continentele americane în 2020, locațiile din F1 pentru Orientul Mijlociu se așteaptă să fie adăugate la sfârșitul programului curent.

Iar Turcia, după ce a organizat ultima dată o cursă la circuitul popular Istanbul Park în 2011, ar putea deveni încă o gazdă pentru 2020. Guvernul țării a anunțat că sub „auspiciile prezidențiale ale Republicii Turcia, circuitul de curse din Istanbul Park continuă să lucreze pentru includerea în calendarul curselor de Formula 1 pentru 2020”.

F1 speră ca calendarul său final să țină până la 18 curse, chiar dacă sportul recunoaște că călătoriile în SUA, Brazilia și Mexic nu sunt posibile “din cauza naturii fluide a pandemiei Covid-19 în curs”. „Anularea nu a fost surprinzătoare pentru noi, dar nu putem accepta motivele pentru aceasta”, este citat de ziarul Salzburger Nachrichten, promotorul al Marele Premiu Brazilian Tamas Rohonyi.

Chiar și viitorul Marele Premiu al Spaniei se află sub un nor, populația din Barcelona din apropiere suferind în prezent printr-o reapariție a virusului. Totuși, Italia va găzdui nu mai puțin de trei Mari Premii – la Monza, ca de obicei, dar și la Mugello, proprietatea Ferrari și a fostului sediu al GPului San Marino, Imola.

“Este o mare satisfacție”, a declarat Angelo Sticchi Damiani, președintele autorității naționale de sport cu motor ACI din Italia. „Lumea își dă seama acum că Italia este singura țară din lume cu trei circuite aprobate pentru Formula 1, datorită anilor de mare pasiune pentru acest sport”, a declarat el pentru postul radio RAI.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss