Latest Posts

Christian Horner: Revenirea lui Max Verstappen în F1 este „aproape scriptică”, iar victoria îl onorează pe Mateschitz.

Vizualizări: 14922

Christian Horner spune că revenirea lui Max Verstappen spre victorie în Marele Premiu de Formula 1 al SUA s-a simțit „aproape ca în scenariu”, în timp ce Red Bull Racing și-a asigurat campionatul constructorilor din 2022 pentru a-l onora pe regretatul Dietrich Mateschitz.

Dublul succes a venit la o zi după ce șeful firmei Red Bull, Dietrich Mateschitz, a decedat, un eveniment care, potrivit lui Christian Horner, l-a făcut pe Max Verstappen să fie și mai determinat să câștige. Olandezul părea pregătit să obțină o victorie simplă până când o oprire la boxe de 11 secunde din cauza unei probleme la partea frontală stângă l-a făcut să cadă înapoi. Astfel, a avut o luptă pe mână, dar a urcat rapid în ordine și, în cele din urmă, l-a depășit pe Lewis Hamilton la conducere pentru a obține cea de-a 13-a victorie în cursă a sezonului, un record.

„Cred că Max a condus o cursă foarte controlată astăzi”, a declarat Christian Horner. „Și apoi totul a prins viață atunci când am avut o problemă cu pistolul la a doua oprire pentru Max, iar noi deja alesesem să trecem pe pneuri MEDIUM, care am considerat că era pneul mai bun. Și a pierdut aproape de, probabil, opt secunde în timpul opririi la boxe. Ceea ce l-a plasat în spatele lui Charles Leclerc și apoi, evident, a trebuit să reducă acest decalaj până la Lewis. Și a fost aproape ca și cum ar fi fost programat ca el să trebuiască să revină prin plutonului”.

Christian, Horner, Verstappen

„Cred că Dietrich s-ar fi bucurat destul de mult de acea cursă de sus, să ne vadă depășindu-i pe cei de la Mercedes AMG F1 cu cinci sau șase tururi înainte de final, și să câștige Campionatul Mondial al Constructorilor. Cred că ar fi fost foarte mândru de acea cursă de astăzi”. În ceea ce privește problema cu pistolul de roți, el a spus: „Nu am avut nicio problemă: Am avut-o o dată la un antrenament. Deocamdată a fost scoasă din circulație. Va trece prin procesul său și vom afla ce s-a întâmplat”.

Christian Horner a declarat că Max Verstappen a trebuit să aibă răbdare și să se mențină în ritm după frustrarea provocată de oprirea la boxe lungă, dar recuperarea sa a fost ajutată de ritmul mai puternic al celor de la Red Bull Racing pe pneuri medii, în timp ce Lewis Hamilton a rămas blocat pe pneuri dure. „Cred că am fost probabil mai competitivi pe pneuri MEDIUM decât pe pneuri Hard. Așa că de aceea ne-am întors pe MEDIUM la a doua oprire.

Iar ritmul său, evident, la sfârșitul stintului a fost apoi suficient de puternic pentru a-l lua cu adevărat pe Lewis, care părea că alunecă mașina, împingând mașina foarte tare”. „Așa că a fost un joc al răbdării. Și cred că Max a reușit să-și controleze rapid frustrarea la ieșirea de la boxe și să nu-și gătească pneurile, ci să le aducă, să facă depășirea lui Charles și apoi să-l vâneze pe Lewis. Singura oportunitate pe care a avut-o a fost decisivă și și-a făcut treaba”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Christian, Horner, Verstappen

Având în vedere circumstanțele triste, Christian Horner a considerat că Max Verstappen a fost extrem de hotărât să nu se mulțumească cu locul doi și să-l vâneze pe Lewis Hamilton pentru victorie. „Cu 10 tururi în urmă, nu sunt sigur că ar fi fost rezultatul pe care l-am fi sperat cu toții dacă am fi terminat al doilea în cursa de astăzi”, a adăugat Horner. „Cred că Max a avut o determinare înainte de cursă. Și cred că a fost întotdeauna pe cale să meargă în cursă. Iar noi i-am făcut viața mai dificilă astăzi și am făcut-o mai distractivă pentru public.

Dar a făcut-o în cel mai bun mod posibil, iar victoria în marele premiu aici, pentru a pecetlui acest campionat al constructorilor, a fost un moment foarte special pentru noi ca echipă și ca și companie”. „Și să o facem într-un weekend în care a pierdut Dietrich – evident, am dori să îi dedicăm acest campionat lui și familiei sale pentru tot ceea ce a făcut, nu doar pentru echipa Red Bull Racing, ci și pentru F1”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss