More

  Latest Posts

  Christian Horner confirmă participarea la Le Mans: “O combinație între Red Bull Racing și Aston Martin”

  Visul lui Max Verstappen de a participa în cursa legendară de 24 ore de la Le Mans alături de tatăl său, fost pilot de Formula 1 și câștigător la Le Mans al clasei LMP2, este din ce în ce mai aproape de realizare. Christian Horner, directorul Red Bull Racing, a confirmat că Aston Martin și Red Bull Racing vor participa în noua clasă destinată Hypercar-urilor la Le Mans din 2021.

  Cei de la Aston Martin și-au prezentat noul Hypercar, ”Valkyrie”, în weekendul Marelui Premiu al Marii Britanii. Mașina a fost gândită de designer-ul Red Bull Racing, Adrian Newey, și reprezintă un pas înainte în industria auto. După prezentare, Horner a primit foarte multe întrebări despre noua mașină care a fost construită într-o colaborare dintre Aston Martin și Red Bull Technologies.

  Sponsorul principal al celor de la Red Bull Racing a confirmat deja participarea din 2021 în WEC (Campionatul mondial de anduranță) și automat în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Christian Horner a confirmat faptul că Red Bull se alătură de asemenea acestei aventuri. ”Aston Martin a anunțat deja că vor participa la Le Mans cu Valkyrie și noi anunțăm acum că ne vom alătura lor.”

  Faptul că acest proiect va fi o colaborare dintre Red Bull Technologies și Aston Martin face ca șansele lui Max Verstappen de a concura la Le Mans alături de tatăl său să fie foarte mari. Jos Verstappen a câștigat clasa LMP2 la Le Mans în 2008 cu mașina van Merksteijn Porsche RS Spyder. Acesta a mai avut o încercare în 2009 alături de Aston Martin Racing în monopostul Lola construit pentru LMP1 pentru a câștiga clasamentul general, dar mașina construită de cei de la Aston Martin s-a dovedit a fi mult prea slabă comparativ cu diesel-urile net superioare ale celor de la Peugeot și Audi.

  Un al treilea pilot este de asemenea necesar pentru cursa de 24 ore, iar acesta probabil că va veni tot din cadrul Red Bull, mai exact australianul Brendon Hartley, un obișnuit al curselor de anduranță. Totuși, Horner nu dorește deocamdată să anunțe oficial dacă cei doi Verstappen vor concura în Valkyrie în 2021. ”Nu vreau să discut despre nume deocamdată. Prima oară dorim să avem un plan concret pe care ne putem baza pentru a realiza acest proiect,” a mai zis șeful Red Bull.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss