Latest Posts

Christian Horner confirmă participarea la Le Mans: “O combinație între Red Bull Racing și Aston Martin”

Vizualizări: 22232

Visul lui Max Verstappen de a participa în cursa legendară de 24 ore de la Le Mans alături de tatăl său, fost pilot de Formula 1 și câștigător la Le Mans al clasei LMP2, este din ce în ce mai aproape de realizare. Christian Horner, directorul Red Bull Racing, a confirmat că Aston Martin și Red Bull Racing vor participa în noua clasă destinată Hypercar-urilor la Le Mans din 2021.

Cei de la Aston Martin și-au prezentat noul Hypercar, ”Valkyrie”, în weekendul Marelui Premiu al Marii Britanii. Mașina a fost gândită de designer-ul Red Bull Racing, Adrian Newey, și reprezintă un pas înainte în industria auto. După prezentare, Horner a primit foarte multe întrebări despre noua mașină care a fost construită într-o colaborare dintre Aston Martin și Red Bull Technologies.

Sponsorul principal al celor de la Red Bull Racing a confirmat deja participarea din 2021 în WEC (Campionatul mondial de anduranță) și automat în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Christian Horner a confirmat faptul că Red Bull se alătură de asemenea acestei aventuri. ”Aston Martin a anunțat deja că vor participa la Le Mans cu Valkyrie și noi anunțăm acum că ne vom alătura lor.”

Faptul că acest proiect va fi o colaborare dintre Red Bull Technologies și Aston Martin face ca șansele lui Max Verstappen de a concura la Le Mans alături de tatăl său să fie foarte mari. Jos Verstappen a câștigat clasa LMP2 la Le Mans în 2008 cu mașina van Merksteijn Porsche RS Spyder. Acesta a mai avut o încercare în 2009 alături de Aston Martin Racing în monopostul Lola construit pentru LMP1 pentru a câștiga clasamentul general, dar mașina construită de cei de la Aston Martin s-a dovedit a fi mult prea slabă comparativ cu diesel-urile net superioare ale celor de la Peugeot și Audi.

Un al treilea pilot este de asemenea necesar pentru cursa de 24 ore, iar acesta probabil că va veni tot din cadrul Red Bull, mai exact australianul Brendon Hartley, un obișnuit al curselor de anduranță. Totuși, Horner nu dorește deocamdată să anunțe oficial dacă cei doi Verstappen vor concura în Valkyrie în 2021. ”Nu vreau să discut despre nume deocamdată. Prima oară dorim să avem un plan concret pe care ne putem baza pentru a realiza acest proiect,” a mai zis șeful Red Bull.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss