Latest Posts

China, FP1: Stroll în frunte, un circuit în flăcări

Vizualizări: 5030

Lance Stroll a stabilit cel mai bun timp în antrenamentele pentru GP-ul Chinei 2024. A fost multă acțiune în singura sesiune de antrenamente – din cauza unui incendiu chiar lângă circuit.

Primul cel mai rapid timp în revenirea Formulei 1 în China îi aparține, în mod surprinzător, lui Lance Stroll. În timpul singurei sesiuni de antrenamente de pe circuitul internațional de la Shanghai din sezonul 2024, echipele s-au pregătit pentru primul weekend de sprint al anului cu programe diferite. Ferrari și Mercedes, de exemplu, au folosit un singur set de pneuri și nu au folosit simulări de calificare la final. Un incendiu în zona de pistă a provocat o întrerupere curioasă a antrenamentelor.

Rezultatul: Lance Stroll a avut nevoie de 1:36,302 minute pentru turul său rapid. Spre deosebire de coechipierul său Fernando Alonso, pilotul Aston Martin a montat pneurile soft la sfârșitul sesiunii și a plecat în căutarea celui mai bun timp. Cu toate acestea, nu a fost un timp de spectacol, deoarece și McLaren și Red Bull au folosit această strategie.

Oscar Piastri s-a aliniat pe locul al doilea, la trei zecimi de secundă în urma lui Stroll, iar campionul mondial Max Verstappen s-a clasat imediat după el. Lando Norris a fost nevoit să își întrerupă turul după ce a stabilit două dintre cele mai bune timpi de sector, deoarece a rămas blocat în trafic.

Stroll, China

Sergio Perez, ce a frânat violent la prima sa încercare cu pneuri soft, a terminat pe locul patru la câteva miimi în spatele lui Verstappen. Duo-ul Haas format din Nico Hülkenberg și Kevin Magnussen a făcut o figură frumoasă în lupta pentru locurile cinci și șase. În spatele lor s-au clasat Esteban Ocon, Alexander Albon, Daniel Ricciardo și Vatteri Bottas. Eroul local Zhou Guanyu a terminat al unsprezecelea.

Perechea Ferrari formată din Charles Leclerc și Carlos Sainz a terminat pe locurile 13 și 14, dar nu a luat parte la bătălie deoarece, spre deosebire de majoritatea rivalilor lor, au montat pneurile soft la începutul sesiunii și au lăsat un singur set de pneuri. Mercedes a rămas cu un set de pneuri hard: George Russell și Lewis Hamilton au terminat pe locurile 17 și 18, chiar în fața lui Fernando Alonso.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Incidentele: După un sfert de oră, sesiunea a trebuit să fie întreruptă timp de patru minute. Motivul a fost un incendiu – dar nu pe o mașină sau în linia de boxe: o zonă de iarbă de pe interiorul virajului 7 începuse să ardă. Cauza incendiului a fost neclară, dar după scurt timp focul a fost stins și sesiunea a putut fi reluată.

Stroll, China

Lewis Hamilton a fost ușor neglijent puțin mai târziu. Recordmanul Formulei 1 a trecut prin pluton destul de neastâmpărat, trecând mai întâi pe lângă Nico Hülkenberg și apoi încercând să-l depășească pe Oscar Piastri pe exteriorul curbei de sosire. Cu toate acestea, și-a judecat greșit poziția, a intrat direct în australian la apex, a fost nevoit să deschidă direcția și să treacă involuntar prin linia de boxe.

Ca și cum devierile prin boxe nu ar fi fost de ajuns, Hamilton a avut probleme și cu organizatorii cursei. Pentru că a depășit linia albă la intrarea la boxe, directorul de cursă Niels Wittich i-a arătat steagul alb/negru.

Fernando Alonso a provocat de asemenea, o acțiune involuntară la boxe. El a intrat direct în zona de ieșire din decor în faimoasa curbă (unde Hamilton a aruncat titlul de campion mondial din 2007). Spaniolul a avut atât de mult exces încât a trebuit să ocolească în zigzag grămezile de pneuri înainte de a-și readuce mașina în direcția corectă cu un donut la 180 de grade.

Oscar Piastri s-a descurcat doar puțin mai bine: pilotul echipei McLaren s-a oprit în fața grămezilor de pneuri și nu a fost nevoit să facă slalom. O simplă reașezare a fost suficientă pentru el.

Vremea: Ploaia de care se temea nu s-a materializat în prima sesiune de antrenamente. Sub cerul cenușiu din Shanghai, temperatura aerului a fost de 40 de grade, iar cea a asfaltului de 24 de grade. Există un risc mediu de ploaie pentru calificările pentru sprint de după-amiază.

Stroll, China

FP1, China

01. Lance Stroll (CDN), Aston Martin, 1:36,302 min

02. Oscar Piastri (AUS), McLaren, 1:36,629

03. Max Verstappen (NL), Red Bull Racing, 1:36,660

04. Sergio Perez (MEX), Red Bull Racing, 1:36,690

05. Nico Hulkenberg (D), Haas, 1:37,101

06. Kevin Magnussen (DK), Haas, 1:37,118

07. Esteban Ocon (F), Alpine, 1:37,213

08. Alex Albon (T), Williams, 1:37,229

09. Daniel Ricciardo (AUS), Racing Bulls, 1:37,238

10. Valtteri Bottas (FIN), Sauber, 1:37,530

11. Guanyu Zhou (RCH), Sauber, 1:37,626

12. Yuki Tsunoda (J), Racing Bulls, 1:38,006

13. Charles Leclerc (MC), Ferrari, 1:38,090

14. Carlos Sainz (E), Ferrari, 1:38,284

15. Logan Sargeant (USA), Williams, 1:38,286

16. Lando Norris (GB), McLaren, 1:38,630

17. George Russell (GB), Mercedes, 1:38,806

18. Lewis Hamilton (GB), Mercedes, 1:38,839

19. Fernando Alonso (E), Aston Martin, 1:38,936

20. Pierre Gasly (F), Alpine, 1:39,276

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss