Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  „Chiar am crezut că primul podium este posibil – și pe merit”, spune Alonso după P6 în Rusia

  Înainte de Marele Premiu al Rusiei, Fernando Alonso a spus că nu conta pe un prim podium cu Alpine în acest sezon – dar aproape că a terminat în primii trei la Sochi. Și dacă nu ar fi fost ploaia, el spune că ar fi putut să realizeze acea ispravă duminică…

  Alonso s-a calificat P6 în sesiunea cu condiţii mixte de sâmbătă, spunând ulterior că s-ar fi putut califica „chiar mai mult decât al șaselea”. A pierdut câteva locuri la start cu Lance Stroll și Sergio Perez, dar pilotul Alpine a păstrat un ritm competițional și a fost chiar în P3 până la turul 49 al cursei.

  „Trebuie să fiu mulțumit de puncte și cred, da, este un loc bun cu echipa și pentru punctele constructorilor, dar cred că astăzi am făcut o cursă foarte bună”, a spus el. „Am avut un ritm uimitor, am putut ține pasul cu Perez în prima etapă și, după oprirea la boxe [în turul 36], l-am depășit chiar și pe Verstappen la un moment dat.

  „Așadar, mașina zbura astăzi și cred că am meritat mai mult. Când a început să plouă, i-am depășit pe Ricciardo, Perez și Sainz și am fost P3 – așa că am crezut cu adevărat că primul podium este posibil astăzi și, pe merit, nu noroc. Doar pe ritm pur”, a spus el.

  Alonso s-a trezit pe locurile de pe podium pentru că cei din jur răspundeau la condițiile în schimbare; Max Verstappen, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo și Valtteri Bottas s-au oprit în tururile 47-48 pentru anvelope intermediare pe fondul unei ploi mai abundente, în timp ce Alonso a rămas în afara până la turul 50.

  „Apoi a început să plouă mai tare”, a continuat Alonso. „Unii oameni s-au oprit mai devreme, unii oameni s-au oprit mai târziu. Cred că Lando [Norris] și eu, am pierdut foarte mult pentru locuri – Charles [Leclerc], de asemenea, Perez – și unii oameni au avut mare noroc și au fost acolo lângă podium”, a spus el.

  Acei patru piloți care s-au oprit devreme au terminat într-adevăr în fața lui Alonso, în timp ce Norris a ieșit de pe pistă, a pierdut conducerea pentru Lewis Hamilton și a încheiat cursa în P7 în spatele Alpine. Alonso a continuat spunând că echipa sa „merita mai mult” – dar speră că acest ritm va continua în runda următoare, în Turcia.

  „Cred că nu poți prezice intensitatea ploii, dar se luptau cu anvelopele potrivite și au jucat; cu siguranță a fost o zi norocoasă”, a spus Alonso despre rivalii săi.

  „Cred că am meritat mai mult, dar sunt multe pozitive pentru echipă și, așa cum am spus, nivelul de competitivitate pe care l-am arătat astăzi în cursă, nu a fost văzut până acum în nicio altă cursă.

  Deci, trebuie să înțelegem de ce și să încercăm să o menținem înainte pentru Turcia”, a conchis Alonso – care rămâne cel mai bine plasat pilot din campionat fără podium în acest sezon.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsii AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss