Latest Posts

Charles Leclerc stabilește timpul de referință în primul antrenament din MP al Italiei

Vizualizări: 12498

Charles Leclerc l-a devansat pe Carlos Sainz în primul antrenament al Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei, iar Max Verstappen a fost al cincilea, după ce turul său cu pneuri soft a fost distrus de trafic.

Cu un timp de 1.22.410, Leclerc a fost mai rapid decât Sainz cu 0.077s și decât Russell cu 0.279s. La începutul sesiunii de o oră, Nyck de Vries a condus plutonul la ieșirea de la boxe, rulând un dispozitiv mare de măsurare aerodinamică în spatele roților din față ale Aston Martin-ului lui Sebastian Vettel.

Când campionul din 2021 al Formulei E a intrat la boxe înainte de a stabili un tur cronometrat – ceea ce nu avea să facă decât aproape de jumătatea cursei, deoarece Aston s-a concentrat pe colectarea datelor privind sarcina aerodinamică la începutul cursei – Kevin Magnussen de la Haas a stabilit reperul primului loc cu un timp de 1m27,185s.

Acesta a fost depășit rapid de o serie de timpi mai rapizi – Sainz, Esteban Ocon și Sergio Perez au avut scurte perioade de timp în prima oprire, deoarece plutonul a rulat o serie de compoziții de pneuri în timpul primului stint.

La finalul primelor rulări, Verstappen a trecut pentru prima dată pe primul loc cu un timp de 1m25,830s stabilit pe pneuri hard.

Perez a revenit apoi în frunte cu un 1m25.026s, tot pe cauciucul cu pereți albi, înainte ca Fernando Alonso să treacă pe primul loc în momentul următor datorită unui timp de 1m24.935s tot pe hard.

Charles Leclerc stabilește timpul de referință în primul antrenament din MP al Italiei

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen a continuat să se descurce pe primul set de hards și a încheiat primele 10 minute pe primul loc datorită lui 1m23.449s, pe care l-a mai bătut de două ori înainte de o pauză de activitate înaintea simulărilor de deschidere a calificărilor – reperul a coborât la 1m22.853s.

Yuki Tsunoda a fost primul pilot care a realizat un zbor pe softuri înainte de pauza din jurul minutului 20, dar a ajuns la peste o secundă de cel mai bun timp al lui Verstappen pe pneuri dure.

Când acțiunea s-a încins din nou, chiar înainte de jumătatea sesiunii, Leclerc i-a condus pe cei din față la ieșirea pe softuri și a preluat imediat primul loc de la Verstappen cu un timp de 1m22.410s.

Piloții de la Red Bull au ieșit pe softuri câteva minute mai târziu, iar Perez a făcut prima simulare de calificare la mai bine de o secundă de cel mai bun rezultat al lui Leclerc.

Verstappen, care a avut un mic blocaj pe turul de ieșire cu noile softuri la prima șicană de pe circuit, părea pregătit să bată timpul lui Leclerc înainte de a se confrunta cu traficul în ultimul sector.

Charles Leclerc stabilește timpul de referință în primul antrenament din MP al Italiei

Lando Norris rula la peste patru secunde de ritm încă pe pneuri hard când Verstappen l-a prins chiar înainte de șicana Ascari, iar britanicul nu s-a dat la o parte din calea lui Red Bull și l-a condus la final.

Acolo, Verstappen și-a îmbunătățit recordul personal pentru a se plasa pe locul al doilea, dar a pierdut 0,7s în urma McLaren-ului pentru a trece de la 0,3s în fața lui Leclerc înainte de a-l prinde pe Norris la 0,4s în urmă.

Mașinile Mercedes au fost următoarele care au încercat pe softs, Russell terminând la 0,5s în spatele lui Leclerc pe locul trei, după ce a trebuit să treacă pe lângă mai multe mașini care se mișcau lent pe linia dreaptă din spate la finalul turului său.

Primul stint al lui Hamilton pe softuri l-a lăsat inițial doar al șaptelea și cu puțin peste o secundă mai lent decât Leclerc, deoarece a prins trafic la ieșirea din a doua șicană și la jumătatea complexului Ascari.

Russell a efectuat apoi un al doilea rulaj pe softuri pentru a trece în fața lui Verstappen și cu aproape 0,279s mai lent decât Leclerc.

Hamilton l-a retrogradat apoi și pe Verstappen cu 1m22.831s, după ce Sainz a realizat un timp cu doar 0.077s mai lent decât coechipierul său.

Sainz a rulat un plan decalat față de Leclerc, după ce Ferrari a trebuit să lucreze la F1-75 la boxe după primele tururi, spaniolul fiind trimis din nou pentru o cursă cu mult combustibil pe pneuri dure, în timp ce Leclerc își făcea turul de onoare pe softuri.

Dar timpul de 1m22,487s al lui Sainz aproape că a egalat timpul lui Leclerc atunci când acesta a reușit în sfârșit să efectueze o primă cursă de simulare a calificărilor chiar înainte de începerea ultimului sfert al sesiunii.

Charles Leclerc stabilește timpul de referință în primul antrenament din MP al Italiei

Verstappen a ieșit din nou pe softuri în timpul etapelor de final, dar nu a finalizat decât un stint cu mult combustibil, mult în afara ritmului, astfel că rezultatul său de pe locul cinci a fost cimentat.

Ocon a terminat al șaselea, în fața lui Tsunoda, a cărui rulare ulterioară pe softuri a însemnat că s-a apropiat la 0,850s de Leclerc.

Valtteri Bottas și Daniel Ricciardo au completat top 10, cu Norris pe locul 16 în celălalt McLaren.

De Vries a terminat cu al 19-lea cel mai bun timp, în fața pilotului Williams Nicholas Latifi, debutantul Aston având o scurtă ieșire prin pietrișul de la Ascari în timpul unui tur final.

Mai multe echipe – inclusiv Red Bull – au rulat cu specificații diferite ale aripii spate, deoarece au început să lucreze la cel mai bun set-up pentru liniile drepte lungi de la Monza.

Aripa spate a lui Perez a fost, de asemenea, observată oscilând sălbatic în timp ce alerga pe linia dreaptă principală în primele tururi, Red Bull lucrând la această problemă, care a apărut și în primele runde ale sezonului, pe tot parcursul restului sesiunii.

Ca o completare trebuie să adăugăm că pe lista piloților care vor primi penalizare au apărut Max Verstappen, Sergio Perez, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Valtteri Bottas.

Când și unde să urmărești Marele Premiu de Formula 1 al Italiei în acest weekend:

 • Vineri 09.09.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 09.09.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Sâmbăta 10.09.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 4
 • Sâmbăta 10.09.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Duminica 11.09.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marele, Italiei
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss