Latest Posts

Charles Leclerc – reînnoirea Ferrari: motivele și schimbările tehnice ale unui acord crucial

Vizualizări: 38341

Charles Leclerc a semnat o reînnoire cu Ferrari. A făcut-o cu ceva timp în urmă, deși anunțul oficial nu a fost încă făcut. Talentatul monegasc nu s-a arătat niciodată interesat să schimbe echipa.

Iubirea sa pentru calul cabrat este binecunoscută și, cu fiecare ocazie, chiar și în momentele cele mai proaste ale cursei din 2024, nu a ratat nicio ocazie de a o reafirma. Acesta este un fapt, evident pentru toată lumea. Din acest motiv, diversele teorii care sugerau că fostul pilot Alfa Romeo ar fi luat în considerare alte oferte sunt simple „prostii”. Știri create ad-hoc pentru a vinde ziare, a aduna opinii și a atrage atenția. La urma urmei, aceasta este o dinamică destul de prezentă în lumea mass-media; nu este nimic nou în această privință și o putem defini cu siguranță ca fiind aproape o rutină. Cu toate acestea, adevărul trebuia să fie reiterat încă o dată. Am făcut acest lucru.

Charles

În același timp, a sosit și reînnoirea lui Carlos Sainz. „Capriciile” spaniolului și-au urmat cursul. Pe bună dreptate, cel puțin punându-se în locul lui, Carlos Sainz a cerut paritate contractuală pentru a fi considerat la fel de mult ca și coechipierul său mai decorat. Nu și la nivel monetar. Spaniolul, ca să fie cât se poate de clar, a sperat să semneze un nou acord cu echipa în care să nu mai fie considerat numărul 2.

Cu toate acestea, cei de la Maranello au luat o decizie foarte clară pentru ca Charles Leclerc să se simtă cât mai confortabil. Au decis să-l pună, în sfârșit, în centrul proiectului. Acest lucru înseamnă că monegascul de 26 de ani este pilotul numărul 1, iar în ceea ce privește aspectele tehnice, setările și actualizările, în conformitate cu ceea ce inginerii consideră oportun, feedback-ul lui Charles Leclerc va avea o influență mult mai mare decât cel al lui Carlos Sainz.

Charles

Charles Leclerc, înnoirea Ferrari: Cel mai important contract al carierei sale
Vârsta este cea potrivită. În plină maturitate, Charles Leclerc se apropie de un context care ar putea fi potențial glorios. Căsătoria reînnoită cu echipa Scuderia Ferrari are un scop precis: să readucă titlul la Maranello. Nu mai există loc pentru eșec. Tocmai din acest motiv se construiește o nouă structură de lucru. Nu vorbim de utilaje sau de noi tehnologii, ci de resurse umane proaspete și factuale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

O măsură menită să maximizeze facilitățile existente în GES și, în același timp, să consolideze cunoștințele tehnice pentru a face eficiente eforturile depuse. În toate acestea, Charles Leclerc va avea un cuvânt important de spus. O responsabilitate importantă, deoarece, deși fără o mașină competitivă în F1 nu poți câștiga, este adevărat că un pilot poate și trebuie, fără îndoială, să conducă o echipă nu doar atunci când ține volanul mașinii.

Charles

Angajamentul pe mai mulți ani al lui Charles Leclerc vine tocmai din acest motiv. Red Bull Racing, de exemplu, a făcut același lucru cu Max Verstappen în vremuri nu foarte îndepărtate. L-au plasat în centrul proiectului, susținându-l în fiecare detaliu, oferindu-i posibilitatea de a crește și de a lucra pentru a-și atenua defectele. În schimb, Milton Keynes a lucrat pentru a adăuga o cifră la valoarea deja foarte mare a actualului campion mondial în exercițiu. Făcând din olandez un fel de extensie vie a echipei, practic.

Într-un astfel de statut de muncă, este de la sine înțeles cum crește încrederea, iar responsabilitatea menționată mai sus, cu care Charles Leclerc a fost în cele din urmă încredințat, nu poate decât să împuternicească talentul Calului Cabrat. Pe de altă parte, cel mai mare vis al său încă din copilărie a fost tocmai acesta: să își lege pentru totdeauna sau aproape pentru totdeauna numele de echipa Scuderia Ferrari prin realizarea a ceva uimitor. Să se lege indisolubil de triumful cu cea mai importantă echipă din istoria F1.

Charles

Charles Leclerc, înnoirea Ferrari: Relația cu Frederic Vasseur face diferența
Scuderia Ferrari are nevoie de Charles Leclerc mult mai mult decât Charles Leclerc are nevoie de echipa italiană. Afirmația care deschide cea de-a treia secțiune a articolului nu este „nouă”. Am auzit-o în repetate rânduri și, în parte, mai ales în acest moment, poate fi considerată, fără îndoială, adevărată. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare un fapt. Acesta se referă la posibilitățile actuale pe care pilotul echipei Scuderia Ferrari le-ar putea evalua, deoarece alte locuri disponibile mai competitive decât cel pe care îl ocupă, deocamdată, nu au existat.

Acest lucru nu înseamnă că existența altor opțiuni viabile ar fi crescut șansele de plecare. Cu toate acestea, raționând, ca să zic așa, asupra modului în care absența unor căi competitive l-ar fi împins pe Charles Leclerc spre un triplu salt mortal în gol, riscant și probabil neproductiv, clarificând acest aspect, există un alt aspect care a făcut, în mod incontestabil, ca șederea lui Charles Leclerc la Maranello să fie mult mai simplă: Frederic Vasseur.

Charles

Charles Leclerc îl respectă profund pe managerul din Franța. Relația sa cu tehnicianul francez este la ani lumină de cea întreținută cu Mattia Binotto în timpul mandatului precedent. Deși relația cu inginerul cu ochelari poate fi definită cu siguranță ca fiind bună, empatia și încrederea pe care Charles Leclerc le simte față de francez sunt incomparabile. Un factor care, în mod natural, este capabil să facă o mare diferență în mintea unui pilot la nivel motivațional.

Primul pas tehnic în această direcție a fost făcut în a doua parte a sezonului 2024 al Formulei 1, când Scuderia Ferrari, anticipând viitorul apropiat, a decis să se concentreze ferm pe monegasc, urmând sfaturile acestuia în ceea ce privește calea de dezvoltare a lui SF-23. Acest aspect nu a întârziat să apară pe pistă, unde Charles Leclerc a reușit să optimizeze performanțele dincolo de simplul rezultat realizabil. Asta spre disperarea totuși excelentului Carlos Sainz, care de acum înainte va trebui să se adapteze la această nouă condiție.

Charles

În ultimă instanță, un singur fapt: specularea unor ipotetice cifre și clauze astronomice în contractul lui Charles Leclerc nu prea are sens deocamdată. În primul rând, informația este strict secretă, cel puțin pentru moment. În al doilea rând, în ceea ce ne privește, situația care contează cu adevărat se referă la obiectivul comun pe care Scuderia Ferrari și Charles Leclerc, împreună, au decis încă o dată să îl urmărească: ștergerea cuvântului „a pierde” din vocabularul viitorului.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss