Latest Posts

Charles Leclerc: Porpoisingul mașinilor de F1 seamănă cu turbulențele unui zbor.

Vizualizări: 17303

Charles Leclerc spune că „porpoisingul” resimțit de piloții de Formula 1 la testul de la Barcelona s-a simțit ca o turbulență în timpul unui zbor și l-a făcut să se simtă „un pic bolnav”.

Toate echipele au resimțit efectul pe linia dreaptă principală a circuitului spaniol într-o măsură mai mare sau mai mică, iar Charles Leclerc a fost în centrul atenției, după ce un clip video postat de site-ul oficial al Formulei 1 a surprins cum Ferrari F1-75 al său a suferit un nivel extrem de „porpoising”.

La Barcelona, echipele au reușit să elimine acest fenomen prin ajustări ale înălțimii și ale aerodinamicii, dar se așteaptă ca acesta să fie o caracteristică obișnuită în acest an, cel puțin în primele curse, în timp ce inginerii învață cum să îl controleze. „Se simte ca o turbulență pe un avion, mergând în sus și în jos pe toată linia dreaptă”, a declarat Charles Leclerc.

Charles Leclerc

„Cred că unul dintre clipurile video pe care site-ul oficial al Formulei 1 le-a postat arată destul de bine acest fenomen și nu pot spune că se simte bine. Îți face un pic rău, dar este în regulă. Este încă foarte devreme pentru acest proiect. Așa că se simte că este o problemă pe care o are mai mult sau mai puțin toată lumea din paddock, dar da, în acest paddock sunt aici toți cei mai buni ingineri din lume, așa că sunt destul de sigur că vom găsi o soluție”.

Mulți observatori au sugerat că Ferrari F1-75 a fost cel mai competitiv pachet general la Barcelona, dar Charles Leclerc a fost prudent în ceea ce privește forma reală a mașinii, recunoscând în același timp că primul test a mers bine pentru echipa din Maranello.

„Am făcut multe tururi, nu am avut probleme majore, ceea ce este întotdeauna grozav având în vedere că este un proiect complet nou”, a spus Charles Leclerc. „Așa că acest lucru este bun. Am testat o mulțime de lucruri noi. Apoi, în ceea ce privește performanța, este imposibil de știut unde ne aflăm în comparație cu ceilalți, este încă foarte devreme, fiecare își ascunde puțin performanța și vom ști doar la prima calificare a anului unde este potențialul fiecăruia”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dar deocamdată au fost trei zile liniștite pentru noi, ceea ce este întotdeauna pozitiv să începi așa. Iar pregătirea din pre-sezon a mers foarte bine, mă simt mai în formă ca niciodată. În fiecare an încerc să împing ștacheta un pic mai sus, iar eu mă simt bine și m-am simțit bine în timpul acestor teste în mașină”.

Charles Leclerc

În ceea ce privește atmosfera la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc a declarat: „Suntem destul de fericiți că lucrurile au mers bine. Pe de altă parte, cred că muncim mai mult ca niciodată pentru a încerca să ne ținem capul jos. Bineînțeles, este întotdeauna plăcut să te vezi P1. Dar asta nu înseamnă nimic și cred că toată lumea este conștientă de acest lucru în echipă”.

„Așa că nu ne concentrăm deloc pe performanță. Ne concentrăm doar pe noi înșine, din nou, încercăm să încercăm cât mai multe lucruri pentru a încerca să înțelegem modalitățile acestei mașini. Și apoi în Bahrain pentru a încerca să împingem mașina un pic mai mult acolo”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss