Latest Posts

Charles Leclerc pe Pole: Marele Premiu al Principatului Monaco 2021 – Calificări – Pirelli Report. (Video)

Vizualizări: 17656

Charles Leclerc obține Pole Position pentru Ferrari la Monaco. Este prima Pole Position pentru Ferrari de după Mexic 2019, care de asemenea a fost realizat de Charles Leclerc. A fost o sesiune de calificare un pic ciudată, cu piloții Mercedes care se luptau pentru un timp bun de tur. Valtteri Bottas a fost cel mai rapid Mercedes Pilot de astăzi, terminând pe poziția a treia, în timp ce Lewis Hamilton a trebuit să se mulțumească cu locul șapte.

Din nou, 7 echipe diferite au fost reprezentate în top 10 de calificare, doar Haas, Alfa Romeo și Williams nu au ajuns încă în top 10 în 2021. Sebastian Vettel a arătat că experiența este importantă în Monaco, deoarece s-a calificat mai bine decât coechipierul său și a ajuns din nou în top 10. O altă surpriză în Top 10 este Antonio Giovinazzi care s-a calificat mai bine decât coechipierul său Kimi Raikkonen, în prezent cel mai experimentat pilot din istoria Formulei 1.

Charles Leclerc

Posibile strategii de cursă:

Marele Premiu Monaco de 78 de tururi tinde să fie destul de simplu din punct de vedere strategic, ca o cursă cu un singur stop, cu o fereastră largă de oprire la boxele și o serie de posibilități diferite. Cele două variabile principale care guvernează strategia sunt mașinile de siguranță – ceea ce se întâmplă foarte frecvent în Monaco, cu trei întreruperi în urma contactelor cu zidul astăzi – și vremea.

Deși prognoza este pentru o cursă uscată mâine, condițiile meteo pe coasta mediteraneană în această perioadă a anului pot fi extrem de variabile. Top 10 vor începe cu anvelopa moale, iar această alegere este probabil să fie oglindită de majoritatea piloților, dar fie medium-ul, fie hardul poate fi folosit pentru a doua stint. Și există, de asemenea, doar o mică șansă ca unii piloți mai jos pe grilă să încerce strategia opusă: rularea mai întâi a anvelopei mai dure, înainte de a trece pe soft la sfârșit.

https://youtu.be/7KIbeGXO0bg

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Să fim atenți:

  • Anvelopa P Zero Red SOFT a fost alegerea implicită pentru calificare, utilizată de la început până la sfârșitul fiecărei sesiuni. Cu poziția pe pistă primordială și cauciucul moale în valoare de mai mult de o jumătate de secundă pe tur în comparație cu P Zero Yellow MEDIUM, nu a avut rost să alerge niciun alt compoziție în calificare.
  • Marjele au fost extrem de strânse în calificare, care a ajuns la un final dramatic. Polul a fost luat de Charles Leclerc de la Ferrari pe cauciucul moale, dar s-a ciocnit cu peretele în turul următor, scoțând steagurile roșii pentru a încheia sesiunea de calificare cu doar câteva secunde rămase până la final.
  • În ciuda ploii peste noapte, condițiile au fost similare cu joi, deoarece temperaturile mai mici ale pistei au compensat evoluția relativ minoră a pistei. La începutul Q3, au existat 22 de grade ambientale și 33 de grade la asfaltul pe pistă – mulți piloți începând stinturile finale la începutul sesiunii pentru a acoperi riscul ușor de ploaie.

Formula 2, Cursele 1 și 2:
Cursa de deschidere a sezonului de Formula 2 din weekend a avut loc vineri (singura acțiune pe pistă în tradiționala „zi liberă” din principatului), cu cursa sprint rămasă devreme sâmbătă dimineața și cursa principală după calificarea de la F1. Piloții s-au concentrat vineri pe anvelopele moale, pentru cursa de 30 de tururi, fără opriri la boxe, dar ploaia peste noapte a însemnat că toți piloții au început cu anvelopa „Intermediate” pentru cursa de sâmbătă dimineață. Unii au încercat să mergea pe anvelopa Super-soft pe măsură ce pista s-a uscat, dar anvelopa „Intermediate” s-a dovedit în continuare capabilă să facă față acestor condiții schimbătoare extrem de bine, până la finalul cursei.

Charles Leclerc

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
A existat o evoluție a pistei în timpul sesiunii de calificare, deși pista a fost „resetată” după pauza de vineri, urmată de ploaie peste noapte. Drept urmare, piloții au trebuit să facă față condițiilor de circuit care erau destul de diferite în comparație cu joi, ceea ce a influențat în mod natural încălzirea și comportamentul anvelopelor. De la început până la sfârșit, sesiunile au fost extrem de strânse, așa cum este de obicei la Monaco, fără loc de eroare, așa cum am văzut din nou astăzi.

Condițiile meteo ar trebui să fie uscate mâine, dar am avut cauciucurile „Intermediate” în acțiune în această dimineață în Formula 2, unde și-au arătat versatilitatea pe un circuit care se usucă, pentru a oferi o concluzie palpitantă la o cursă plină de acțiune. Ne așteptăm mâine la o strategie cu o singură oprire în condiții normale, dar Monaco rămâne una dintre cele mai imprevizibile curse ale anului – după cum a demonstrat finalul dramatic al calificărilor. „Felicitări lui Charles Leclerc pentru pole position la Grand Prix-ul de acasă de la Monaco”.

Charles Leclerc

Charles Leclerc

Rezultatele finale ale calificării:

Charles Leclerc

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss