More

  Latest Posts

  Charles Leclerc nu are “nicio idee” despre avantajul Ferrari față de Red Bull Racing și Mercedes AMG F1.

  Charles Leclerc a avut un început de sezon superb, după ce a înregistrat un loc întâi și un loc doi în Marele Premiu al Bahrainului și, respectiv, al Arabiei Saudite.

  Însă starul monegasc a minimizat șansele sale de a câștiga titlul în Campionatul piloților, după ce a recunoscut că “habar nu are” dacă performanțele sale actuale vor fi suficiente pentru a cuceri titlul.

  Charles Leclerc a început sezonul într-o manieră superbă, având în vedere adaptarea al echipei Scuderia Ferrari la noile reglementări care au fost puse în aplicare la începutul campaniei. Coechipierul său, Carlos Sainz, a ajutat echipa de Căluțul Cabrat să obțină două podiumuri în fiecare cursă.

  Leclerc, Charles

  Charles Leclerc a fost cotat pentru a câștiga campionatul piloților pentru prima dată în carieră, în ciuda concurenței lui Max Verstappen și Lewis Hamilton. Dar eroul născut la Monaco a refuzat să se lase atras în a recunoaște că este în cursă, susținând că este „încă foarte devreme în sezon. Mă simt bine în general, dar cu siguranță mai sunt multe de făcut”, a declarat Leclerc. „Lucrul de care sunt fericit nu este chiar performanța, ci faptul că știu exact unde mai trebuie să lucrez și ce trebuie să îmbunătățesc pentru a debloca mai multă performanță”.

  „Dacă va fi suficient sau nu pentru a câștiga Campionatul Mondial, habar nu am. Este încă foarte devreme în sezon, dar să spunem că este un început de sezon foarte bun. Așa cum am spus de mai multe ori, cred că dezvoltarea va fi esențială, iar noi, ca piloți, trebuie să ajutăm echipa în cel mai bun mod posibil pentru a menține această competitivitate”. Leclerc a început să concureze pentru Alfa Romeo F1 în 2018, obținând un onorabil loc 13 în primul său sezon. El s-a alăturat echipei Scuderia Ferrari în sezonul următor și a câștigat două Mari Premii în campania sa de debut la Căluțul Cabrat.

  Cu toate acestea, nu a mai reușit să facă acest lucru până în martie, în deschiderea sezonului din Bahrain, punând capăt unei perioade de doi ani și jumătate de absență. Dar, în ciuda eforturilor sale anterioare, directorul echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, l-a susținut pe star pentru a câștiga titlul.

  Leclerc, Charles

  „Cred că este pregătit să lupte pentru campionat”, a spus Binotto. „Dar este ceva la care mă așteptam când am reînnoit cu el în ultimul an, până în 2024, pentru că știm de ce este capabil și cred că asta demonstrează pur și simplu că este capabil să lupte pentru campionat. Fără îndoială, are talentul, are capacitatea, este un pilot foarte bun și sunt foarte mulțumit de ceea ce demonstrează în aceste două curse”.

  Următoarea cursă a lui Charles Leclerc va avea loc în Marele Premiu al Australiei, pe 10 aprilie. Iar pilotul în vârstă de 24 de ani va încerca să îmbunătățească clasarea pe locul cinci pe care a obținut-o ultima dată la Melbourne în 2019.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 Media

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss