More

  Latest Posts

  Charles Leclerc, cel mai rapid în al doilea antrenament

  Charles Leclerc a fost cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente. Cu un timp de 1.18.445, pilotul monegasc a fost mai rapid cu peste 2 zecimi față de surpriza sesiunii, Lando Norris, și față de coechipierul Carlos Sainz.
  O sa analizăm succint evoluția fiecărei echipe, apoi o sa vedem ce știm după prima zi.

  Toate echipele au făcut stinturi pe pneuri medii si soft. Temperatura a fost una destul de ridicată, 50 de grade la nivelul asfaltului și 31 de grade în aer la începutul antrenamentului.

  Mașina Ferrari a arătat bine. În ritm de cursă, teoretic, este cu aproape o secundă mai rapidă decât cea Red Bull (Sainz-1.23.4, Verstappen-1.24.3). Probabil acea cifră este exagerată din cauza stintului mai lung a lui Max Verstappen. Charles Leclerc este mai rapid decât Verstappen în toate virajele.

  Ferrari, Strategi

  Pentru Red Bull va fi greu să se lupte cu Ferrari. Sergio Perez arată din nou că nu se înțelege la un nivel optim cu mașina sa. În speed trap nu a fost nicio diferență între piloții Red Bull și Ferrari. Despre Max este greu să spunem ceva clar, timpul le va arăta pe toate.

  McLaren este surpriza zilei. După un loc 4 în primul antrenament, Lando Norris a avut un timp cu doar 2 zecimi mai slab decât reperul lui Charles Leclerc. Mai mult, mașina portocalie a stabilit etalonul pe primul sector. Chiar dacă ERS-ul a fost rulat mai agresiv, echipa pare că se poate bate cu Mercedes.

  Trecem chiar la echipa menționată mai sus. Mercedes nu a arătat bine în această sesiune. Partea electrica intra în clipping înaintea primului viraj. Până la urma, un loc 8 pentru Russell și un loc 11 pentru Hamilton au fost rezultatele finale. Diferența dintre Lewis Hamilton și Charles Leclerc, 1.103s.

  Charles Leclerc

  Dacă ne raportam la evoluția lui Fernando Alonso, sunt semne încurajatoare pentru Alpine. Din păcate, Esteban Ocon este la aproape 6 zecimi de colegul său. Alonso pe 6, Ocon pe 13.

  Sebastian Vettel. Ziua nu a arătat rău pentru cvadruplul campion mondial aflat la ultimul GP pe Hungaroring. În antrenamentul secund a obținut al șaptelea timp. Până departe mai este mult, însă poate obține puncte în acest weekend.

  Alfa Romeo are evoluții imprevizibile. La începutul sezonului, Bottas se lupta cu piloții Mercedes, acum nu mai intră în puncte. Nici în această sesiune nu a strălucit neapărat, alegându-se cu un loc 10. Zhou a terminat pe 12.

  AlphaTauri nu arată extrem de bine pe o pistă unde nivelul de downforce este important. Gasly s-a clasat pe 15, Tsunoda pe 19.

  Haas testează și testează. Ca timpi de calificare sunt pe 16 si 17 însă potențialul cel puțin pe mașina lui Magnussen există. Ferrari-ul alb nu prea s-a apropiat până acum de Charles Leclerc.

  F1, Ungariei

  Williams din nou la coada listei. De data aceasta, Latifi a terminat mai sus decât Albon care a fost ultimul. Tailandezul este pilotul cu cele mai puține tururi făcute, 20, în timp ce Latifi este pe locul 2 la tururi realizate, 30.

  Ce putem desluși după această primă zi?
  1. Ferrari are cea mai rapidă mașină atât pe un tur, cât și în ritm de cursă. Charles Leclerc pare favorit.
  2. McLaren arată bine aici și se poate lupta cu Mercedes.
  3. Sergio Perez are din nou probleme la alegerea unui setup optim.
  4. Va fi o luptă acerbă pentru puncte.

  Când și unde să urmărești Marele Premiu al Ungariei în acest weekend:

  • Vineri 29.07.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
  • Vineri 29.07.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
  • Sâmbăta 30.07.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
   F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
  • Sâmbăta 30.07.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
   F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
  • Duminica 31.07.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
   F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

  Sursa: GP24 Media / Ionut Popa

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss