Latest Posts

Charles despre temerile legate de „resetarea” conducerii echipei Scuderia Ferrari.

Vizualizări: 19958

Charles Leclerc speră că Scuderia Ferrari nu va suferi efecte secundare pe termen scurt în urma schimbării conducerii.

Demisia lui Mattia Binotto a fost anunțată de Scuderia Ferrari la sfârșitul lunii trecute, la doar două săptămâni după ce echipa din Maranello a făcut demersuri pentru a respinge „speculațiile nefondate” potrivit cărora postul său de director de echipă ar fi amenințat. Pilotul monegasc al echipa Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, a confirmat că este optimist în ceea ce privește posibilitatea ca echipa din Maranello să poată supraviețui unei noi restructurări a conducerii, după confirmarea oficială privind plecarea lui Mattia Binotto de la Scuderia Ferrari la sfârșitul anului 2022.

În pofida sesiunilor de teste foarte încurajatoare din pre-sezon și a unui start perfect al campaniei 2022 din Formula 1, Scuderia Ferrari nu a reușit să materializeze ritmul său puternic de la început într-o luptă susținută în campionat cu Red Bull Racing, Echipa din Maranello a fost nevoită să se apere în cele din urmă de Mercedes AMG F1 pentru a ocupa locul al doilea în Campionatul Constructorilor, Red Bull Racing asigurându-și confortabil ambele titluri în 2022.

Charles

Mattia Binotto a fost însărcinat să lucreze la proiectul de anul viitor, dar nu va avea șansa de a încerca o nouă provocare la titlu cu Scuderia Ferrari, deoarece în cele din urmă și-a prezentat demisia din funcția de director de echipă, iar managerul italian va părăsi echipa după 28 de ani, la sfârșitul anului 2022. Scuderia Ferrari evaluează acum posibilele opțiuni pentru a-l înlocui pe Mattia Binotto, Frederic Vasseur fiind văzut ca principalul favorit pentru a-și continua activitatea la Maranello.

Vinerea trecută, Charles Leclerc a participat la ceremonia decernării premiilor FIA și a fost întrebat despre această situație, cel mai important fiind dacă se teme că echipa italiană ar putea avea de suferit din cauza unei noi resetări la începutul unui alt „ciclu”, cu o nouă structură de conducere care va fi implementată înaintea sezonului 2023 al Formulei 1.

„Nu știu, pentru că, din propria mea experiență, nu am avut niciodată o schimbare de director de echipă în timpul în care am concurat pentru aceeași echipă. Probabil că va fi nevoie de puțin timp pentru ca directorul de echipă să se acomodeze cu sistemul și cu Scuderia Ferrari, pentru că, evident, este o echipă uriașă. Cred că, dacă se va face așa cum trebuie, nu cred că vom avea de suferit nimic pe circuit. Sunt destul de sigur că va fi o tranziție ușoară”. – Pilotul monegasc de la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, a declarat: „Nu am avut nicio problemă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Charles

Având în vedere faptul că cel mai important rol din Formula 1 a devenit disponibil, nu este de mirare că presa italiană și internațională a speculat asupra unor posibili înlocuitori permanenți. În condițiile în care Charles Leclerc este considerat de mulți drept cea mai bună șansă pentru Scuderia Ferrari de a lupta pentru titlurile din Formula 1 în următorii ani, monegascul a fost întrebat dacă are o listă personală de candidați pe care ar dori să îi vadă la conducerea diviziei de curse de la Maranello:

„Nu, și nu voi comenta acest lucru și, evident, nu este nici decizia mea, În acest sens, am încredere deplină în Benedetto Vigna, CEO al Ferrari și John Elkann, președintele Ferrari pentru a lua decizia corectă”. De asemenea, el și-a exprimat încrederea „că 2023 va fi un alt pas înainte și sperăm să ne apropiem de obiectivul pe care ni-l dorim cu toții în echipă, acela de a fi campioni mondiali”.

„Noi încercăm doar să ne concentrăm munca pe simulator cu echipa pentru a avea cea mai bună mașină de curse posibilă pentru anul viitor, dar decizia va fi luată de ei” – Pilotul monegasc al Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, a concluzionat.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss