More

  Latest Posts

  Chadwick i se alătură lui Coulthard în echipa Marii Britanii la Race of Champions

  Dubla campioană W Series Jamie Chadwick și fostul star de F1 David Coulthard au fost confirmați pentru Race of Champions de luna viitoare.

  Chadwick și Coulthard vor forma echipa Marii Britanii pentru Cupa Națiunilor în Race of Champions, precum și pentru onorurile individuale.

  Ei se alătură unei lungi liste de megastaruri a sporturilor cu motor pentru eveniment, care anul acesta se intitulează „Finala mondială ROC Snow + Ice” și care va avea loc pe Marea Baltică înghețată, la doar 60 de mile de Cercul Arctic, în Pite Havsbad, Suedia, în perioada 5-6 februarie.

  „Sunt foarte încântată să îmi fac debutul în Race Of Champions în Suedia”, a spus Chadwick, 23 de ani.

  „Este un eveniment pe care mi-a plăcut întotdeauna să-l urmăresc, așa că abia aștept să-l experimentez pentru prima dată. Va fi o onoare să reprezint Marea Britanie cu David Coulthard.”

  Coulthard, de 13 ori câștigător al Marelui Premiu și „Champion of Champions” ROC în 2014 și 2018, a adăugat: „Race Of Champions este un eveniment la care îmi place mereu să concurez, dar cursele pe zăpadă și gheață anul acesta vor fi o experiență foarte diferită față de condiţiile normale.

  „Am condus pe gheață cu AMG Mercedes în Suedia în trecut, dar va fi o provocare să-i înving pe piloții nordici în elementul lor.”

  Chadwick

  În ceea ce privește participarea unei femei în linie, președintele ROC Fredrik Johnsson a spus: „Am fondat Race Of Champions împreună cu cea mai de succes pilot feminin din lume, Michele Mouton, care a demonstrat că femeile pot câștiga împotriva bărbaților la cel mai înalt nivel. Așteptăm cu nerăbdare să vedem mai multe femei concurând la cel mai înalt nivel al sporturilor cu motor, pe măsură ce cursele devin mai accesibile.

  „De peste 30 de ani, doar o altă femeie a concurat în principalele evenimente din ROC. Aceasta a fost Susie Wolff în 2014. Susie a făcut echipă cu DC la acel eveniment pentru a termina pe locul doi în Cupa Națiunii ROC. ROC este conceput pentru care oferă condiții de concurență echitabile.”

  Coulthard a adăugat: „Este logic ca ROC să fie o vitrină pentru femeile concurente. Sporturile cu motor se transformă în progrese reale în domeniile egalității și durabilității.”

  Chadwick și Coulthard vor concura împotriva unor piloţi precum Sebastian Vettel, Mick Schumacher, Tom Kristensen, Sebastien Loeb, Jimmie Johnson, Mika Hakkinen, Valtteri Bottas și Helio Castroneves.

  • Mai multe ştiri despre Jamie Chadwick găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss