Latest Posts

CEO-ul Honda sărbătorește câștigarea titlului lui Verstappen, în timp ce Yamamoto reflectă asupra modului în care McLaren a ajutat la deschiderea drumului

Vizualizări: 23202

Ultimul an al Honda în Formula 1 a fost un succes uriaș, Max Verstappen a câștigat primul său campionat și primul al mărcii japoneze din 1991 cu Ayrton Senna.

Furnizorii de motoare Sakura/Milton Keynes au renunțat la campionat în acest sezon, deoarece Verstappen l-a făcut să conteze în Marele Premiu de la Abu Dhabi, iar acest lucru l-a determinat pe directorul executiv al companiei, Toshihiro Mibe, să spună că și-au atins în sfârșit obiectivul pe care și l-au propus la întoarcere în sport în 2015.

„Felicitări lui Max pentru primul său titlu de Campion Mondial și echipei Red Bull Racing, partenerul nostru din 2019. Am urmărit cursa de la HRD-Sakura și am fost foarte impresionat de Max și de echipa care nu a încetat niciodată să provoace pentru titlul până la sfârșit.”, a spus Mibe.

„De asemenea, mulțumim AlphaTauri cu care a început asocierea noastră cu Red Bull, precum și furnizorilor noștri și tuturor fanilor noștri care ne-au susținut mereu. Pentru Honda, acest titlu este obiectivul pe care ni l-am propus de când ne-am întors în F1 în 2015 și astăzi am scris un nou capitol în istoria Honda. Aș dori să le mulțumesc tuturor angajaților Honda care au făcut acest lucru posibil.”

Dar nu a fost totul bine pentru Honda, după ce a părăsit F1 în 2008 și a reintrat în 2015 pentru a fi alături de McLaren. Directorul lor general de F1, Masashi Yamamoto, a spus că acele învățături din trei sezoane agitate cu McLaren au contribuit la victoria în campionatul din 2021.

„Toată baza fundamentală pe care o avem acum și care ne permite să luptăm pentru campionat a fost construită în zilele McLaren, așa că am realizat multe lucruri acolo”, a spus Yamamoto. „A fost doar păcat că ne-am respectat prea mult unul pe celălalt și însemna că nu a funcționat prea bine, pentru că noi i-am respectat și ei ne-au respectat, dar nu prea a funcţionat. Dar am învățat multe lucruri și această învățare ne-a accelerat dezvoltarea în această eră Red Bull.

„2017 în Bahrain a fost cel mai greu moment pentru noi ca Honda. Multe eșecuri MGU-H au făcut-o o cursă grea. Am învățat că tehnologia MGU-H este cu adevărat grea și dificilă. Am învățat multe despre ea în timpul zilelor McLaren, ceea ce poate fi văzut ca un lucru pozitiv, deoarece am obținut ceva din asta. A fost greu, dar am învățat multe lucruri.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Cea mai bună amintire a mea a fost 2017 și calificările pentru Marele Premiu al Spaniei. Mi s-a făcut pielea de găină. Când am primit primul nostru rezultat în Q3 în acel an, locul șapte, a fost o performanță grozavă a lui Fernando [Alonso]”, a explicat Yamamoto.

Și cea mai mare amintire a lui cu Red Bull? Yamamoto a spus că a fost primul lor triumf împreună: „Pentru mine primul podium cu Red Bull în Australia, prima cursă împreună, a fost punctul culminant al timpului petrecut împreună de până acum. Am fost foarte fericit că am putut obține un astfel de rezultat cu ei, a fost rezultatul care mi-a dat încredere că a fost decizia corectă și că putem câștiga împreună cu această echipă. De fapt, mă așteptam la prima victorie”, a recunoscut el.

Acum că Honda pleacă cu un campionat pentru cutia lor strălucitoare de trofee, atenția se îndreaptă către primul an sub Red Bull Powertrains, care au adoptat unitatea de putere existentă a Honda și vor continua ca o echipă de lucru completă sub propriul nume.

“De asemenea, este foarte important pentru noi ca Red Bull să poată lupta pentru campionat și anul viitor. Apoi fanii, echipele și noi, ca Honda, putem fi foarte fericiți, așa că este foarte important și ne concentrăm și pe asta”, a concluzionat Yamamoto.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss