Latest Posts

CEO-ul F1 Domenicali: Nu a existat nicio presiune comercială pentru a începe GP-ul Belgian.

Vizualizări: 13380

CEO-ul Formulei 1, Stefano Domenicali, a negat că există motive comerciale în spatele deciziei de a se asigura că GP-ul belgian este considerat oficial o cursă.

După o lungă întârziere din cauza condițiilor umede, evenimentul a început în cele din urmă în spatele mașinii de siguranță, dar a fost apoi oprit după doar trei ture. Acest lucru a fost suficient pentru a se asigura că jumătate de puncte din Campionatul Mondial pot fi acordate primilor 10 piloți. Unii observatori au sugerat că F1 a dorit ca cursa să înceapă oficial pentru a se asigura că tranzacția comercială cu promotorul Spa a fost îndeplinită și, astfel, taxa completă plătită.

Cu toate acestea, când a fost întrebat dacă nu a fost deloc clasificată ca o cursă, dacă ar fi avut impact asupra acordului, Domenicali a negat că așa ar fi cazul. „Nu, nu, la sfârșitul zilei”, a spus el. „De aceea, când aud că a existat o discuție comercială în spatele acestui lucru, nu este adevărat, deoarece atunci când vorbim despre curse, există responsabilitate, acesta este un proces clar și aceste lucruri nu sunt deloc conectate”.

Domenicali

Întrebat dacă F1 ar fi primit taxa totală de sancționare fără o cursă, el a adăugat: „Absolut. De aceea am spus să consider că ceva legat de o implicație comercială este greșit”. Domenicali a spus că a susținut pe deplin deciziile luate de directorul cursei FIA, Michael Masi, în așteptarea unei ferestre de pauză în vremea ploioasă și apoi a opririi cursei imediat după ce a început oficial.

„Pentru oameni, desigur, este o rușine, pentru că este ceva ce toată lumea vrea să vadă, o cursă adecvată”, a spus el. „Dar cred că deciziile luate de arbitrii la controlul cursei sunt absolut corecte”. „A existat dorința și voința de a face cursa. Și imediat ce au fost informații, am urmărit care era situația acolo, a existat o fereastră de posibilă îmbunătățire a vremii pentru a încerca să fac cursa”.

Domenicali

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Apoi, de îndată ce au repornit, comentariile au fost destul de clare și, pe de altă parte, s-a primit o altă prognoză meteo, imposibilă. În ciuda dezamăgirii pentru toată lumea, cred că în ceea ce privește managementul, a fost un lucru corect de făcut”.  Întrebat dacă are un mesaj pentru fanii care plătiseră pentru bilete, el a spus: „Mesajul este clar, că din păcate nu controlăm timpul. Două ture sau fără ture, cheltuiala a fost acolo”.

„Deci, nu este o problemă a numărului de ture. A fost rostul încercării de a face cursa. Cred că la acest capitol, arbitrii de la controlul cursei au încercat să facă maximum pentru a face cursa să meargă mai departe”. Deci, așa cum am spus, nu este o problemă de ture, ci condiții cu adevărat nefericite. „Trebuie să luați în considerare siguranța pentru toată lumea și acest lucru este foarte important. După cum am spus, primul care este dezamăgit sunt eu, pentru că ador cursele, dar există întotdeauna condiții în care nu poți să o faci”.

Domenicali

Lewis Hamilton este unul dintre cei care și-au exprimat sprijinul pentru rambursările acordate fanilor. „Astăzi a fost o farsă și singurele persoane care au pierdut sunt fanii care au plătit bani buni pentru a ne urmări cursa”, a postat Hamilton pe rețelele de socializare. „Bineînțeles că nu puteți face nimic în legătură cu vremea, dar avem echipamente sofisticate care să ne spună ce se întâmplă și era clar că vremea nu avea să se lase. Am fost trimiși pe pista doar dintr-un singur motiv”.

„Două ture în spatele mașinii de siguranță în care nu există posibilitatea de a câștiga sau pierde un loc sau de a oferi divertisment fanilor nu are nimic de-a face cu cursele. Ar fi trebuit să renunțăm, să nu riscăm piloții și cel mai important să le rambursăm fanilor care sunt inima sportului nostru”.

Domencali a sugerat că F1 ar lucra cu promotorul pentru a vedea ce se poate face pentru fanii dezamăgiți. După GP-ul SUA din 2005 – când problemele cu pneurile Michelin au însemnat că au luat startul doar șase mașini – fanii au primit rambursări, cu sprijinul companiei de anvelope.

Domenicali

„Este ceva despre care putem discuta împreună cu organizatorul”, a spus Domencali. „Nu noi suntem cei care scoatem [biletele]. S-ar putea face unele semne de atenție, deci este un gest de atenție, în ceea ce privește recompensa potrivită în această situație”. „Din păcate cursa nu a avut loc”. „Puteți plăti biletul și este ceea ce este. La sfârșitul zilei, cu siguranță, organizatorul, împreună cu noi, va lua în considerare atenția maximă pentru fani, asta este sigur”.

El a adăugat: „Cred că vor exista idei la care se gândesc deja, având în vedere ceea ce s-a întâmplat anul acesta”. Domenicali a confirmat, de asemenea, că ar fi fost imposibil să ții cursa luni, o practică obișnuită în cursele din SUA când evenimentele ovale sunt amânate din cauza ploii.

„Nu din motive logistice, din multe motive, nu poți programa cursa a doua zi din mai multe motive, legate de disponibilitatea marșalilor, disponibilitatea camerelor de hotel, mâncarea în restaurante, aranjamentele de călătorie și așa mai departe. „Asta a fost luat în considerare, desigur, dar nu este posibil. Cu promotorii, totul este foarte strâns, au urmat procesul decizional, așa că nu au ieșit din asta. ”

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss