Latest Posts

Cele mai ieftine 10 curse de Formula 1. (în funcție de prețul biletului)

Vizualizări: 33911

Este visul oricărui fan al Formula 1 să asiste la un weekend de curse live pe circuit. Cursele au loc doar o dată pe an în majoritatea țărilor, așa că vizionarea spectacolului în persoană se află pe lista de dorințe a oricărui fan al sporturilor cu motor.

Dar F1 este un sport costisitor, iar biletele nu sunt ieftine dacă doriți să trăiți întreaga experiență Formula 1. Cu toate acestea, dacă ești foarte interesat să asiști la un Grand Prix cu un buget redus, atunci acest articol este perfect pentru tine! Vom acoperi cele mai ieftine zece curse la care poți participa din calendarul F1 (începând cu 2022).

Notă: Această listă nu ia în considerare biletele de avion sau prețurile hotelurilor. Aceasta se bazează exclusiv pe prețurile biletelor la fiecare circuit pentru întregul weekend de cursă. Prețurile vor fi prezentate în RON și EURO.

Formula 1

10. Marele Premiu al Belgiei – 770 RON (156 EURO)
Spa-Francorchamps este un circuit istoric din calendarul Formulei 1 și este, de asemenea, unul dintre cele mai populare circuite pentru fani. Acest lucru nu este o surpriză, având în vedere biletele disponibile pentru un circuit care este piesa centrală a unui loc foarte special din Belgia.

Intrarea generală pentru Marele Premiu al Belgiei pornește de la 770 RON (156 EURO) pentru 3 zile și oferă fanilor mai multe zone de vizionare pentru a-și stabili tabăra. Deși majoritatea acestor locuri de vizionare implică urcări lungi pe poteci neasfaltate, Spa este probabil cel mai bun circuit din calendar în ceea ce privește oferirea celor mai bune locuri de pe circuit pentru fanii cu acces general.

Singura problemă cu biletele cu intrare generală la Spa-Francorchamps este supraaglomerarea în unele zone. Dar dacă aveți bani în plus de cheltuit pe un loc la tribună, atunci un bilet la tribuna argintie poate fi o opțiune pentru dumneavoastră.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formula 1

9. Marele Premiu al Franței – 735 RON (149 EURO)

Cu toate că Marele Premiu al Franței este cunoscut pentru faptul că este dificil de parcurs din cauza drumurilor limitate și a traficului mare în timpul weekend-ului de cursă, biletele pentru a urmări F1 la Paul Ricard sunt disponibile la prețuri bune.

Biletele cu intrare generală sunt disponibile la 735 RON (149 EURO) pentru weekend, cu mai multe zone în jurul pistei pentru a vă instala și a urmări acțiunea. Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani pot intra la Paul Ricard la un preț redus, în timp ce copiii sub 6 ani intră gratuit.

Dacă ați optat pentru o tribună, atunci nu fiți surprinși dacă veți fi așezați departe de circuitul propriu-zis. Acest lucru se datorează faptului că marile și infamele zone infame de scurgere albastre și roșii fac ca scaunele să fie la o distanță bună de circuit. În general, Marele Premiu al Franței poate fi un weekend minunat pe vremea de vară din Marsilia și este una dintre acele curse europene la care fanilor le place să călătorească.

Formula 1

8. Marele Premiu al Spaniei – 711 RON (144 EURO)

Circuitul de la Barcelona-Catalunya este favoritul fanilor atunci când vine vorba de participarea la Marele Premiu și nu este de mirare, având în vedere prețurile biletelor oferite.

Intrarea generală pentru weekend costă 711 RON (144 EURO) și oferă unele dintre cele mai bune priveliști din calendarul F1 la un preț atât de mic. Majoritatea zonelor de vizionare se află pe un mal ridicat, astfel încât vă puteți așeza cu ușurință și puteți vedea întreaga acțiune de pe pistă. De asemenea, în zonele de acces general sunt amplasate ecrane TV, astfel încât fanii pot fi la curent cu ceea ce se întâmplă pe circuit.

Biletele de admitere generală permit, de asemenea, accesul la “Vinerea liberă”, unde fanii pot avea acces la oricare dintre tribunele din ziua respectivă. Sunt multe lucruri disponibile doar cu un bilet de admitere generală, iar biletele la tribune nu sunt nici ele scumpe. Biletele pentru tribune încep de la 207 lire sterline, astfel încât cei care sunt dispuși să cheltuiască niște bani în plus pentru a obține un loc garantat pentru weekend nu vor fi nevoiți să scoată prea mult din buzunar.

Pentru ceea ce merită, Marele Premiu al Spaniei oferă câteva zile memorabile pentru fiecare fan prezent. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune circuite din calendar la care să participați dacă aveți un buget limitat, mai ales datorită hotelurilor ieftine disponibile în Barcelona, care sunt situate în apropierea circuitului.

Formula 1

7. Marele Premiu al Canadei – 664 RON (134 EURO)

În afara Europei și în America de Nord, nu există nicio îndoială că Canada este cel mai ieftin Grand Prix de pe continent. Frumosul circuit este înconjurat de orașul Montreal, iar biletele pentru a urmări Marele Premiu al Canadei au prețuri decente.

Biletele cu intrare generală pentru weekendul cursei costă 664 RON (134 EURO), dar există câteva capcane. În primul rând, zonele de admitere generală nu oferă cea mai bună priveliște pentru a urmări cursele. Acest lucru se datorează faptului că tribunele au prioritate pentru cele mai bune locuri de vizionare de pe circuit, lăsând doar liniile drepte pentru cei de la admiterea generală, ceea ce înseamnă că veți petrece foarte mult timp urmărind mașinile de F1 care dispar într-o fracțiune de secundă.

O altă problemă este supraaglomerarea în zona de acces general. Cele foarte puține locuri bune de vizionare a curselor sunt pline de fani, ceea ce face ca mulți dintre ei să se lupte neplăcut pentru a vedea pista. Să ajungi devreme la pistă este o necesitate dacă vrei să profiți la maximum de un bilet de intrare generală.

Deși biletele de intrare generală sunt ieftine pentru a urmări Marele Premiu al Canadei, un loc la tribună este o soluție pentru a vă asigura cu adevărat o priveliște bună a circuitului. Dar dacă reușiți să vă planificați din timp weekendul de cursă cu un bilet de intrare generală, veți beneficia cu siguranță de acest lucru.

Formula 1

6. Marele Premiu al Australiei – 617 RON (125 EURO)

Dacă sunteți în căutarea unei excursii în Australia, atunci Marele Premiu al Australiei ar trebui să fie pe lista dumneavoastră. Biletele au un preț decent, cu un “park pass” de 4 zile disponibil la aproximativ 617 RON (125 EURO), și permit accesul în oricare dintre zonele de admitere generală din jurul circuitului.

Australia este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune circuite din calendar, care oferă o vizionare bună cu bilete de intrare generală și nu este prea departe de centrul orașului Melbourne. Desigur, trebuie să luați în considerare costul zborurilor spre Australia dacă ați dori să participați la Marele Premiu al Australiei, dar experiența merită. De asemenea, copiii sub 14 ani intră gratuit cu un adult, ceea ce face ca o ieșire la Marele Premiu să fie foarte familială pentru cei prezenți, iar în jurul pistei există o mulțime de activități care îi pot distra pe copii în timp ce nu sunt mașini pe pistă.

Singurul dezavantaj al unora dintre zonele cu acces general este lipsa ecranelor TV pentru a putea urmări acțiunea. Dar dacă sunteți în căutarea unui loc la tribună pentru a contracara această problemă, atunci aveți noroc! Biletele de tribună de la Albert Park sunt printre cele mai ieftine din calendar, cel mai scump bilet de tribună ajungând la doar 2.011 RON (407 EURO). Australia este un loc strălucit pentru a merge în vacanță, iar Marele Premiu al Australiei ar trebui să fie pe lista de verificare dacă plănuiți să vizitați țara, mai ales având în vedere prețurile biletelor disponibile.

Formula 1

5. Marele Premiu al Italiei – 523 RON (106 EURO)

Acum ne îndreptăm spre acele circuite cu prețuri de două cifre, iar Monza este cunoscut ca fiind un circuit clasic care oferă prețuri foarte bune pentru ziua cursei.

Un weekend de 3 zile de cursă costă 523 RON (106 EURO), ceea ce face ca Marele Premiu al Italiei să fie unul dintre cele mai accesibile weekenduri de cursă din calendar. De asemenea, acest lucru face ca Monza să fie un circuit foarte popular pentru fanii F1. De aceea, este recomandat să vă prezentați devreme pentru a obține un loc bun de vizionare pentru a urmări cursele.

Marele Premiu al Italiei oferă, de asemenea, “Vinerea liberă” pentru fanii cu intrare generală prezenți, oferindu-le fanilor șansa de a găsi un loc în tribună pentru a urmări sesiunile de antrenamente libere din acea zi. Dar chiar și fără tribună, Monza oferă multe priveliști bune ale pistei cu un bilet de intrare generală, atâta timp cât ajungeți devreme.

Pista în sine este ușor de accesat, mai ales că este aproape de Milano, ceea ce înseamnă că nu va trebui să cheltuiți prea mult dacă aveți un buget limitat în acel weekend. Biletele sunt disponibile la un preț redus până la 31 mai, așa că, dacă doriți să participați la acest circuit istoric, acționați rapid pentru a vă asigura biletele la Marele Premiu al Italiei!

Formula 1

4. Marele Premiu al Emiliei Romagna – 488 RON (99 EURO)

Rămânând în Italia pentru următoarea cursă, Marele Premiu al Emiliei Romagna a revenit în calendarul F1 în 2020 și oferă o altă cursă europeană excelentă la care se poate participa la prețuri ieftine.

Cu 488 RON (99 EURO) veți obține un bilet de intrare generală pentru trei zile și există o mulțime de zone pentru a vedea pista. Trebuie să țineți cont de faptul că vremea este cunoscută ca fiind imprevizibilă uneori, așa că asigurați-vă că veniți pregătiți pentru câteva zile ploioase la Imola. Chiar și cele mai multe tribune sunt neacoperite pe circuit, așa că, dacă sunteți în căutarea unui bilet ieftin la tribunele circuitului, atunci fiți pregătiți și pentru o astfel de situație.

O altă observație este că copiii sub 12 ani intră la locul de desfășurare cu o reducere de 50%, așa că nu fiți surprins dacă va trebui să plătiți ceva mai mult pentru ca familia dumneavoastră să asiste la cursă. După ce a văzut weekendul de cursă de săptămâna trecută, cred că mulți oameni vor verifica Marele Premiu al Emiliei Romagna din 2023 pentru a încerca să obțină bilete din timp.

Formula 1

3. Marele Premiu al Austriei – 470 RON (95 EURO)

Marele Premiu al Austriei a fost o pistă foarte populară în ultimii ani, mai ales odată cu ascensiunea lui Max Verstappen, care a întâmpinat “Armata portocalie” în tribune.

Dar Red Bull Ring este pe bună dreptate popular prin ceea ce oferă pentru cei cu buget redus. Intrarea generală de 3 zile costă 80 de lire sterline, iar terenul accidentat din jurul circuitului oferă fanilor o vedere panoramică uimitoare a pistei din multe părți ale circuitului. S-ar putea să aveți noroc să vedeți un ecran TV într-o zonă de admitere generală, dar priveliștea suficientă ar trebui să mulțumească orice fan al F1. Copiii sub 14 ani intră gratuit pe circuit, iar “vinerea gratuită” se aplică și la acest circuit, ceea ce nu face decât să adauge la aspectele pozitive ale Marelui Premiu al Austriei.

Dacă doriți să achiziționați un bilet de tribună pentru 3 zile, atunci nici prețurile nu sunt prea scumpe. Există opțiunea de a achiziționa un bilet de tribună hopping la diferite niveluri, începând de la silver și urcând până la platinum, permițând fanilor să vadă acțiunea de la o tribună diferită în fiecare zi. Dacă locuiți în Europa, atunci Marele Premiu al Austriei este unul dintre cele mai bune circuite la care puteți participa cu un buget redus. Atmosfera este electrizantă și este un alt motiv pentru care trebuie să participați la cursă doar pentru a o lua experiența.

Formula 1

2. Marele Premiu al Ungariei – 423 RON (86 EURO)

Premiul pentru cea mai ieftină cursă europeană revine Hungaroring, și pe bună dreptate, având în vedere prețul unui bilet de intrare generală.

Un bilet de 3 zile costă 423 RON (86 EURO), iar acesta este chiar mai ieftin dacă reușiți să cumpărați din timp biletele cu reducerea early bird. Este un preț incredibil pentru o cursă de Formula 1, dar, bineînțeles, există argumente pro și contra pentru zona de admitere generală. Zona de admitere generală este departe de circuit, dar reușești totuși să ai o priveliște decentă asupra circuitului. Din fericire, ecranele TV sunt, de asemenea, punctate la vedere în zona de admitere generală, oferindu-le fanilor șansa de a vedea toată acțiunea din jurul circuitului.

Dacă sunteți în căutarea unui bilet de tribună pentru weekend, atunci nici biletele nu sunt atât de scumpe. De fapt, cele mai ieftine bilete de tribună sunt chiar mai ieftine decât alte bilete de intrare generală, arătând cât de ieftin este să participi la Marele Premiu al Ungariei. În general, Marele Premiu al Ungariei este disponibil pentru a participa la un preț absolut uimitor și ar trebui să fie în planurile fiecărui fan F1 dacă sperați să participați la o cursă de F1 cu un buget redus.

Formula 1

1. Marele Premiu al Japoniei – 358 RON (72 EURO)

Circuitul istoric Suzuka este cea mai ieftină cursă de Formula 1 din calendarul actual, iar zonele de intrare generală de pe circuit sunt foarte bune în comparație cu prețul unui bilet de 3 zile.

Un bilet de intrare generală de 3 zile costă doar 358 RON (72 EURO) și le permite fanilor să urmărească acțiunea din mai multe puncte de vedere din jurul virajului Spoon și al legendarului 130R. Un mare plus la zonele de admitere generală este reprezentat de multiplele tribune disponibile pentru cei din acea zonă, care sunt nerezervate și disponibile pe tot parcursul weekendului. Suzuka implementează, de asemenea, “free Friday”, ceea ce înseamnă că fanii pot sta în orice tribună, cu excepția celor mai scumpe, pentru antrenamentele de vineri.

De asemenea, biletele sunt disponibile la preț redus pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, încurajând fanii mai tineri să participe la Marele Premiu, în timp ce copiii sub 15 ani pot intra cu doar 22 de lire sterline pentru tot weekendul, ceea ce consolidează și mai mult statutul Marelui Premiu al Japoniei ca fiind cea mai ieftină cursă de Formula 1 din calendar.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Harry Spencer
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Harry Spencer

Latest Posts

Don't Miss