GP24 Media

LATEST POSTS

Cele mai bune filme și documentare despre F1 ce pot fi văzute în 2020

Vizualizări: 18956

Coronavirus aduce vremuri incerte pentru Formula 1 dar și pentru sportul mondial, numeroase evenimente importante fiind amânate sau anulate. In schimb, pasionații de F1 au ce vedea. În ultimii 10 ani au apărut pe piață documentare sau filme legate de Marele Circ, iar aceste vremuri sunt numai bune pentru a vizualiza aceste pelicule, deoarece trebuie să treacă cumva timpul, nu?

Pentru fanii F1, revizualizarea unui clasic referindu-ne aici fie la un Grand Prix sau al unuia dintre documentarele/filmele de mai jos reprezintă o scăpare din această nebunie din afara casei. Toate aceste filme sunt disponibile pentru toată lumea și sunt dedicate pentru orice categorie de fan F1, de la cel hardcore până la un suporter ce mai urmărește Marele Circ ocazional.

 

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Grand Prix 1966
Acest film care a câștigat și Oscarul ne prezintă povestea unui sezon fictiv de F1, acțiunea concentrându-se pe un trio melodramatic de povești de dragoste. Chiar dacă acțiunea filmului a primit critici de-a lungul timpului, pelicula iese în evidență cu scenele din curse ce i-au adus faima regizorului John Frankenheimer. Parțial filmat la câteva etape de F1, Grand Prix combină nostalgia vremurilor când motorsportul se afla în anii de glorie, iar secvențele de Racing sunt și în ziua de azi apreciate de către fani. Pe scurt, filmul e un clasic, iar pentru fanii F1 este un “must see”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

McLaren
Povestea lui Bruce Mclaren este spusă in acest documentar într-un mod ușor mai dramatic fața de filmul original, aici adăugându-se interviuri cu cei pe care l-au cunoscut pe Bruce. Ce este cel mai impresionant la acest documentar este felul în care se prezintă dedicarea și devotamentul pe care el a inspirat-o celor din echipa sa încă de la începuturile din Noua Zeelandă până la vârful motorsportului mondial. Această călătorie este una remarcabilă și trebuie văzută.

Life on the Limit

Acest documentar ne prezintă numeroase interviuri cu numele grele din Marele Circ de la John Surtees până la Lewis Hamilton, ei povestind aici despre pericolele motorsportului, atât din trecut, cât și din prezent. Drumul de la primele zile de curse până la ceea ce vedem azi in F1 a fost unul lung, iar lupta pentru a crea cele mai bune măsuri de siguranță a fost și ea la fel de grea. Combinând imagini rare cu imagini actuale, Life on the Limit ne prezintă astfel cât de greu este să aduci siguranța sportivilor într-un sport ce întotdeauna a fost periculos.

Rush
Recreația cinematică a sezonului 1976 realizată de Ron Howard este ceva ce trebuie văzut atât de fanii F1, cât și de cei care nu urmăresc cursele. Rush capturează perfect bătălia intensă pentru titlul de campion mondial între James Hunt și Niki Lauda. Totodată în film vedem și cum s-a întâmplat accidentul lui Lauda de pe Nurburgring acolo unde era să își piardă viața, dar și felul în care acesta s-a recuperat. Chris Hemsworth îl interpretează pe James Hunt, iar Daniel Bruhl joaca rolul lui Niki Lauda. Filmul este unul fantastic, iar spiritul acelor vremuri este prezentat excelent in Rush.

Williams
Documentarul Williams ne arată o perspectivă mai specială legată de familia aceasta. O combinație cu imagini vechi și noi prezintă povestea încă de la fondarea echipei de către Frank Williams până la preluarea ei de către Claire. O altă parte importantă este legată și de Virginia Williams, soția lui Frank, care a reușit să aducă succesul familiei in F1. Interviurile cu Nigel Mansell și Patrick Head, dar și cu alții, ajută la prezentarea unei povești de succes din Formula 1.

Weekend of a Champion
Regizorul Roman Polanski a fost bun prieten cu Jackie Stewart, acesta realizând un documentar despre evoluția lui Jackie in Marele Premiu al Principatului Monaco din 1971. Polanski a avut foarte mult acces în paddock, iar documentarul său ne prezintă cum arată viața unui pilot în timpul unui Grand Prix, de la seriozitatea de dinainte de start până la momentele amuzante din paddock.

Crash and Burn

 Chiar dacă numele Tommy Bryne a dispărut din conștiința multor fani, Crash and Burn face exact opusul. Pilotul irlandez a fost menționat ca fiind un nume ce putea să se bată cu Senna, iar acest film ne arată cum acest pilot nu a reușit să își facă numele cunoscut pe scena Formulei 1. Inaccesibilitatea și snobismul acelor vremuri din F1, primesc o lovitură, la fel ca și temperamentul lui Bryne. Acest film ne prezintă astfel cum acest caracter mai colorat nu a reușit să acceadă in lumea F1, dar și faptul că nu a fost o mare pierdere a motorsportului acest nume.

Ferrari: Race to Immortality
Acest documentar ne prezintă drumul către succes al mărcii italiene încă de la începuturile Formulei 1 din anii 50. Tragedia și triumful sunt prezentate cap la cap, prezentându-ne cum Enzo Ferrari și-a construit imperiul. În documentar ne mai este prezentat istoricul bogat al constructorului în motorsport într-o manieră cinematică mai dramatică ce mai este presărată cu succesul echipei învăluit uneori de tristețe.

Senna
Nu este absolut nimeni în motorsport care a reușit să ne captureze imaginația ca Aryton Senna. Documentarul ne prezintă viața sa din 1984 până în 1994 atunci când a murit. În el găsim numeroase imagini ce nu au fost date către public. Toată lumea știe ce s-a întâmplat la Imola cu Senna, dar urmărind un deceniu din viața sa face ca finalul acestui documentar să fie șocant și foarte pătrunzător. Senna s-a dus, dar niciodată uitat, iar succesul acestui documentar ne arată cât de mult interes este despre viața unei legende sportive.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Moviedom / Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES