More

  Latest Posts

  Cei de la Mercedes au fost amendați cu 20 000 €, pentru incidentul de pe linia boxelor

  George Russell a reușit să obțină primele puncte din carieră după Marele Premiu al Sakhir-ului, după ce comisarii au decis să amendeze echipa Mercedes – în loc să descalifice pilotul – după schimbul eronat de pneuri.

  Russell l-a înlocuit pe Hamilton, după ce acesta a testat pozitiv pentru noul coronavirus, înaintea evenimentului din Sakhir. Tânărul britanic de la Williams a dominat aproape tot weekend-ul și părea că se îndreaptă spre prima sa victorie din Formula 1, pe configurația exterioară a Circuitului Internațional Bahrain.

  Cu toate acestea, echipa a decis să își cheme ambii piloți la boxe, pentru un schimb de gume, sub Safety Car, dar lipsa de comunicare a condus la un mix între pneuri, iar George Russell s-a ales cu două dintre seturile lui Bottas.

  Comisarii au înțeles că a fost „o problemă tehnică cu comunicatul radio”, ceea ce înseamnă că mecanicii lui Russell nu au auzit că și acesta a fost chemat la boxe atunci. Se pare că în același moment, peste comunicatul echipei, s-a redat mesajul britanicul, așadar s-a creat confuzie.

  „Asta este în mod cert o încălcare a regulamentului și în mod normal ar duce la o penalizare sau chiar la descalificare”, au declarat comisarii. „În acest caz însă, sunt circumstanțe atenuante, în afara de comunicatul radio, de care s-a amintit mai sus. În primul rând, echipa a rezolvat problema în mai puțin de un tur. Astea înseamnă că monopostul 63 (Russell) a mai făcut o trecere pe la boxe, ceea ce înseamnă că a mai pierdut poziții pe grilă.”

  „În al doilea rand, monopostul 77 (Bottas), a trecut pe la boxe, doar ca să se constate că pneurile sale din față au fost puse pe monopostul 63, deci a fost trimis înapoi pe pistă, după o întârziere foarte mare, cu aceleași pneuri cu care intrase la boxe. Asta a influențat și poziția finală pe grilă, a monopostului 77.”

  „În al treilea rând, deși acest tip de încălcare a regulametului, nu se încadrează în „toleranța celor trei tururi”, noi considerăm că se aseamănă ca natură. În orice caz, responsabilitatea de a schimba pneurile conform regulilor, le revine tuturor echipelor, așadar este nevoie de o penalizare. FIA consideră că o amendă ar fi potrivită pentru un astfel de incident. O astfel de încălcare nu a mai avut loc până acum în Formula 1”, au adăugat comisarii.

  Asta înseamnă că Russell își păstrează punctele (două pentru locul 9 și unul pentru cel mai rapid tur) și urcă pe locul 18 în campionatul piloților. Acum așteptăm doar să vedem dacă va mai avea o șansă să concureze cu Mercedes în Abu Dhabi.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss