Latest Posts

Cei de la Mercedes au fost amendați cu 20 000 €, pentru incidentul de pe linia boxelor

Vizualizări: 10932

George Russell a reușit să obțină primele puncte din carieră după Marele Premiu al Sakhir-ului, după ce comisarii au decis să amendeze echipa Mercedes – în loc să descalifice pilotul – după schimbul eronat de pneuri.

Russell l-a înlocuit pe Hamilton, după ce acesta a testat pozitiv pentru noul coronavirus, înaintea evenimentului din Sakhir. Tânărul britanic de la Williams a dominat aproape tot weekend-ul și părea că se îndreaptă spre prima sa victorie din Formula 1, pe configurația exterioară a Circuitului Internațional Bahrain.

Cu toate acestea, echipa a decis să își cheme ambii piloți la boxe, pentru un schimb de gume, sub Safety Car, dar lipsa de comunicare a condus la un mix între pneuri, iar George Russell s-a ales cu două dintre seturile lui Bottas.

Comisarii au înțeles că a fost „o problemă tehnică cu comunicatul radio”, ceea ce înseamnă că mecanicii lui Russell nu au auzit că și acesta a fost chemat la boxe atunci. Se pare că în același moment, peste comunicatul echipei, s-a redat mesajul britanicul, așadar s-a creat confuzie.

„Asta este în mod cert o încălcare a regulamentului și în mod normal ar duce la o penalizare sau chiar la descalificare”, au declarat comisarii. „În acest caz însă, sunt circumstanțe atenuante, în afara de comunicatul radio, de care s-a amintit mai sus. În primul rând, echipa a rezolvat problema în mai puțin de un tur. Astea înseamnă că monopostul 63 (Russell) a mai făcut o trecere pe la boxe, ceea ce înseamnă că a mai pierdut poziții pe grilă.”

„În al doilea rand, monopostul 77 (Bottas), a trecut pe la boxe, doar ca să se constate că pneurile sale din față au fost puse pe monopostul 63, deci a fost trimis înapoi pe pistă, după o întârziere foarte mare, cu aceleași pneuri cu care intrase la boxe. Asta a influențat și poziția finală pe grilă, a monopostului 77.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„În al treilea rând, deși acest tip de încălcare a regulametului, nu se încadrează în „toleranța celor trei tururi”, noi considerăm că se aseamănă ca natură. În orice caz, responsabilitatea de a schimba pneurile conform regulilor, le revine tuturor echipelor, așadar este nevoie de o penalizare. FIA consideră că o amendă ar fi potrivită pentru un astfel de incident. O astfel de încălcare nu a mai avut loc până acum în Formula 1”, au adăugat comisarii.

Asta înseamnă că Russell își păstrează punctele (două pentru locul 9 și unul pentru cel mai rapid tur) și urcă pe locul 18 în campionatul piloților. Acum așteptăm doar să vedem dacă va mai avea o șansă să concureze cu Mercedes în Abu Dhabi.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss