More

  Latest Posts

  Ceea ce se întâmplă acum cu piloții în F1, trebuie să se schimbe – Alesi

  Fostul pilot Ferrari, Jean Alesi, consideră că situația actuală din Formula 1 împiedică tinerele talente să își asigure un loc în echipe. Fiul său Giuliano, a testat săptămâna aceasta la Fiorano, alături de Ferrari, monopostul din 2018, pentru prima și probabil ultima oară.

  „Voi continua să urmăresc orice este legat de Formula 1, dar sunt prea bătrân pentru ceea ce se întâmplă acum, deci a fost minunat să îmi văd fiul într-un monopost Ferrari”, a declarat Jean Alesi pentru La Gazzetta dello Sport. Pilotul de 21 de ani, Giuliano, se va muta în Japonia, anul acesta, după ce a părăsit Formula 2 și Ferrari Driver Academy.

  „El va continua să concureze aproape în fiecare weekend, iar asta în Europa, nu mai este posibil, doar dacă dispui de o sumă ridicolă de bani. Acum trebuie să fi miliardar și să cumperi o echipă, altfel nu mai ajungi în F1. Locurile sunt blocate de piloții lui Wolff și Vasseur.”

  „Din fericire, Ferrari mai produce motoare pentru câteva echipe, așa că poate furniza și piloți. Mick Schumacher a obținut un loc în F1, datorită titlului din F2, dar nu numai. Nu ar fi reușit dacă nu avea sprijinul de la Maranello”, a adăugat Alesi.

  Alesi Sr, consideră că faptul că Sergio Perez aproape că și-a încheiat cariera, este un alt exemplu care dovedește că sistemul din F1 eșuează:

  „A încheiat pe locul 4 în campionat, cu un buget de 15 milioane în buzunar și cu toate acestea, aproape că a rămas fără un loc pentru sezonul următor. Asta trebuie să se schimbe. Nu se poate ca Hamilton să se lupte să fie plătit cât merită și apoi tinerii piloți să fie nevoiți să plătească ca să își arate talentul.”

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss