Latest Posts

Ceea ce se întâmplă acum cu piloții în F1, trebuie să se schimbe – Alesi

Vizualizări: 25715

Fostul pilot Ferrari, Jean Alesi, consideră că situația actuală din Formula 1 împiedică tinerele talente să își asigure un loc în echipe. Fiul său Giuliano, a testat săptămâna aceasta la Fiorano, alături de Ferrari, monopostul din 2018, pentru prima și probabil ultima oară.

„Voi continua să urmăresc orice este legat de Formula 1, dar sunt prea bătrân pentru ceea ce se întâmplă acum, deci a fost minunat să îmi văd fiul într-un monopost Ferrari”, a declarat Jean Alesi pentru La Gazzetta dello Sport. Pilotul de 21 de ani, Giuliano, se va muta în Japonia, anul acesta, după ce a părăsit Formula 2 și Ferrari Driver Academy.

„El va continua să concureze aproape în fiecare weekend, iar asta în Europa, nu mai este posibil, doar dacă dispui de o sumă ridicolă de bani. Acum trebuie să fi miliardar și să cumperi o echipă, altfel nu mai ajungi în F1. Locurile sunt blocate de piloții lui Wolff și Vasseur.”

„Din fericire, Ferrari mai produce motoare pentru câteva echipe, așa că poate furniza și piloți. Mick Schumacher a obținut un loc în F1, datorită titlului din F2, dar nu numai. Nu ar fi reușit dacă nu avea sprijinul de la Maranello”, a adăugat Alesi.

Alesi Sr, consideră că faptul că Sergio Perez aproape că și-a încheiat cariera, este un alt exemplu care dovedește că sistemul din F1 eșuează:

„A încheiat pe locul 4 în campionat, cu un buget de 15 milioane în buzunar și cu toate acestea, aproape că a rămas fără un loc pentru sezonul următor. Asta trebuie să se schimbe. Nu se poate ca Hamilton să se lupte să fie plătit cât merită și apoi tinerii piloți să fie nevoiți să plătească ca să își arate talentul.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss