Latest Posts

Ce înseamnă prelungirea contractului lui Verstappen pentru Hamilton, Vettel și piața piloților din 2021?

Vizualizări: 28948

Extinderea contractului intre Red Bull si Max Verstappen are câteva ramificări evidente pe grila de Formula 1 pentru ceea ce ar putea fi încă un an fascinant în ceea ce privește mișcările potențiale ale pilotului. Pentru Red Bull și Honda, este un câștig imens. Este nevoie de Verstappen de pe piață la un moment dat șoaptele unei mișcări către Mercedes începeau să crească, dar mai important este un aviz de apel al parteneriatului înrudit al Red Bull cu Honda. Imediat după ce prelungirea a fost confirmată, Verstappen și-a arătat dorința de a câștiga un campionat cu echipa care l-a susținut încă de la începutul carierei sale de F1.

Parteneriatul Red Bull – Honda este în prezent contractat să funcționeze până la sfârșitul anului 2021, deci decizia lui Verstappen de a se angaja dincolo de asta arată o mare încredere în succesul proiectului în următoarele două sezoane. Verstappen a revendicat trei victorii cu puterea Honda în 2019 și există un sentiment puternic că se poate baza pe acest succes în anul următor, în timp ce revizuirea completă a reglementărilor F1 din 2021 a făcut ca Red Bull să viseze să se reafirme ca forța dominantă din Formula 1.

Extensia înseamnă că cele mai strălucite două stele ale viitorului, Verstappen și Charles Leclerc ale Ferrari, sunt legate la echipele actuale pentru viitorul previzibil.

Ce înseamnă prelungirea contractului lui Verstappen pentru Hamilton, Vettel și piața piloților din 2021?

Atenția pe piața piloților se orientează acum către cei doi cei mai de succes piloți ai erei moderne.
Acordul lui Verstappen a fost confirmat cu ocazia celei de-a 35-a zile de naștere a lui Lewis Hamilton și este un cadou pentru șase ori campion mondial, întrucât îi va consolida poziția în timp ce discută despre viitorul său cu Mercedes în acest an, finalul acordului său existent. În ultimele săptămâni ale sezonului 2019, Hamilton a vorbit deschis despre perspectiva unei schimbări de blockbuster la Ferrari după întâlnirile cu președintele companiei, John Elkann.

Legătura Hamilton-Ferrari nu este una nouă, dar Hamilton nu a vorbit niciodată atât de sincer despre posibilitate. Ideea de a conduce Ferrari este una chinuitoare pentru orice pilot, dar perspectiva adăugată de a pune capăt secetei campionatului echipei italiene și, presupunând că va câștiga un al șaptelea titlu înainte de a părăsi Mercedesul, încălcând recordul lui Michael Schumacher într-o mașină roșie trebuie să adauge doar la apel al unui schimbător în ultimele zile ale carierei sale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

De atunci, Ferrari a numit speculațiile care au urmat întâlnirilor lui Hamilton cu Elkann “total prematur”, dar simpla sugestie a unei mișcări îl lasă pe Hamilton într-o poziție foarte puternică în negocierile sale. A fost suficient pentru a-i dezgropa pe șefii de la Red Bull – Helmut Marko a declarat pentru Auto Motor und Sport după ce anunțul acordului de la Verstappen a fost preocupat de perspectiva olandezului de a ajunge la Mercedes.

Ce înseamnă prelungirea contractului lui Verstappen pentru Hamilton, Vettel și piața piloților din 2021?

 

Odată cu Verstappen in afara pieței, Mercedes nu mai poate folosi perspectiva de a semna olandezul ca pârghie. Faptul că Mercedes a păstrat Valtteri Bottas într-o succesiune de prelungiri de un an, dovedește că nu este convins de el ca opțiune pe termen lung și este imposibil să-ți imaginezi echipa care intră în 2021 cu finlandezul ca pilot principal. Dacă Hamilton plece, nu există alternative care să se potrivească cu calibrul lui Verstappen, așa că anunțul de Red Bull si Max Verstappen nu a făcut altceva decât ca Mercedes să încheie o tranzacție cu Hamilton.

Fostul coechipier al lui Verstappen, Daniel Ricciardo, pare următoarea cea mai bună opțiune disponibilă pentru înlocuirea lui Hamilton, dar a petrecut anul 2019 în care a plecat la mijlocul terenului după mutarea sa la Renault. Ricciardo mai are credite în bancă din stintul său de cinci ani cu Red Bull, unde a fost un câștigător dovedit al cursei, care și-a stabilit o reputație drept unul dintre cele mai strălucite talente ale rețelei. El va spera că luciul acelor zile nu s-a uzat complet atunci când vorbește cu alte echipe de top în acest an.

Ricciardo este probabil să aibă un ochi asupra averilor unui alt fost coechipier din acest an, Sebastian Vettel al Ferrari. La fel ca Hamilton, Vettel intră în ultimul an al contractului cu echipa, dar viitorul său pare la fel de incert ca oricând. Lungimea acordului de la Leclerc sugerează că tânărul pilot este acum privit ca viitorul pe termen lung al echipei italiene, iar trecutul recent al lui Vettel din cauza erorilor l-a lăsat pe frânghii, mergând în sezonul 2020.

Ce înseamnă prelungirea contractului lui Verstappen pentru Hamilton, Vettel și piața piloților din 2021?

 

Pentru Ferrari, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Dacă se hotărăște să treacă de la Vettel, o are pe Ricciardo ca o opțiune rapidă și fiabilă de retragere dacă Hamilton decide să rămână cu Mercedes – cu îndârjire, Ricciardo vorbește fluent italian și ar putea fi de așteptat să se adapteze rapid la viața din față grilei. În timp ce Ferrari îl are încă pe Mick Schumacher care așteaptă în aripi, este foarte puțin probabil ca echipa italiană să riște să-l arunca in adâncime pentru 2021, chiar dacă ar câștiga anul acesta campionatul de Formula 2.

Bineînțeles, se bazează foarte mult pe starea relației tensionate a lui Leclerc cu Vettel până la sfârșitul anului 2020. Chiar dacă amenințarea lui Hamilton și Ricciardo de a fi pe piață declanșează o schimbare în forma lui Vettel, echipa ar putea considera că este contraproductivă să continue cu acea împerechere dacă cei doi continuă să se confrunte pe pistă în acest sezon, mai ales dacă echipa consideră că este bine poziționată pentru a câștiga un campionat în 2021.

Ce înseamnă prelungirea contractului lui Verstappen pentru Hamilton, Vettel și piața piloților din 2021?

Mai beneficiază cineva?
Nu există ramificări evidente asupra altor piloți, dincolo de prelungirea Verstappen, reducând șansele unei serii nebunești de mișcări, cu implicații de-a lungul grilei.

Acordul lui Verstappen îl face liderul echipei de facto la Red Bull (dacă nu era deja) și este posibil ca operațiunea echipei să continue să fie modelată în jurul său. Vești proaste, atunci, pentru coechipierul Alexander Albon? Nu chiar, întrucât Albon are lucruri mai mari de care să vă faceți griji în 2020, cum ar fi asigurarea unei șederi pe termen lung la echipă. Pentru a face acest lucru, el trebuie să închidă diferența de Verstappen pe pista pentru a se asigura că nu se uită peste umăr la Pierre Gasly de la Toro Rosso să vină în vacanța de vară.

Cu Ferrari și Red Bull amândoi angajându-se cu stelele lor tinere, foarte apreciatul junior al Mercedes-ului George Russell s-ar putea simți și mai bine în privința șanselor sale de o ascensiune de la Williams la Mercedes pentru 2021. O pozitivă pentru Russell, care a câștigat campionatul de Formula 2 din 2018, este viitorul său nu se bazează pe următoarea mișcare a lui Hamilton – Bottas a făcut prea puțin pentru a sugera că poate câștiga un campionat la Mercedes și este la un alt contract de un an cu producătorul german, așa că Russell pare un candidat foarte puternic pentru a conduce un săgeata de argint indiferent de ce se întâmplă în următoarele 12 luni.

Sursa: GP24 Author, Frank van Nunen. Mulțumesc Gabriela Malutan (Tripon) pentru traduceri
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Frank van Nunen. Mulțumesc Gabriela Malutan (Tripon) pentru traduceri

Latest Posts

Don't Miss