Latest Posts

Ce este Extreme E? (noul interes al lui Hamilton)

Vizualizări: 10123

Lewis Hamilton și-a lansat recent noua echipă de motorsport, „X-44”, în seria Extreme E. Dar ce înseamnă asta până la urmă? Noua ramură a sportului cu motor, a fost prezentată de fondatorul Formula E, Alejandro Agag. Competiția combină 2 aspecte diametral opuse: cursele și protejarea mediului.

Extreme E, vă fi o serie răspândită pe 5 locații afectate de schimbările climatice, aceste etape desfasurandu-se în SUV-uri, în condiții precare ale terenului. Formatul este unul foarte competitiv. Vor exista 8 mașini, din 8 echipe diferite, care vor lua parte la 5 runde. Vor fi câte două sesiuni de calificare;  în funcție de timpul realizat, se va determina top 4, ei ajungând direct în prima semifinala. Mașinile codașe rămân în semifinala 2. Cu o singura cursă pentru fiecare semifinala, se stabilește un top 3, care se va întrece în marea finala.

Pentru promovarea egalității de gen, orice echipă de piloți, trebuie să fie formată dintr-o femeie și un bărbat, fiecare completând câte un tur, fiind o dată pilot și altă dată copilot.

Pentru această serie, s-a produs un vehicul special denumit „Spark Odyssey 21”. Acesta cântărește 1650 kg și are o putere de 400kW. Mașina poate atinge 60 mph în 4,5 secunde.

Scopul principal al acestei serii este de a oferi suport acestor locații dezavantajate, din punct de vedere social, financiar și al protecției mediului.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss