Latest Posts

Câteva aspecte referitoare la prezentarea monopostului Williams

Vizualizări: 26293

Williams și-a lansat noul design pentru sezonul 2023, urmând ca monopostul FW45, să fie prezentat într-o sesiune de filmări la Silverstone, pe 13 februarie. Pentru anul în curs, echipa fondată de regretatul Frank Williams, are sponsori noi, cel mai important dintre ei, fiind celebra compania petrolieră Gulf Oil.

Piloții titulari Alex Albon (al doilea sezon la echipă) și debutantul american Logan Sargeant, speră să readucă Williams într-o postură mai bună comparativ cu ultima perioadă, după 5 ani de mediocritate și rezultate dezamăgitoare, cu mult sub standardele fanilor acestei echipe legendare.

Pentru a împlini acest deziderat, Williams a operat modificări și în departamentul de conducere, James Vowles urmând să între în atribuțiile noului rol, începând cu 20 de februarie (dată la care expiră contractul său cu Mercedes).

Williams a fost a 3-a grupare din F1 (după Haas și Red Bull), care a avut o prezentare oficială. Designul este asemănător cu cel din ultimele sezoane (predomină nuanțele de albastru). Echipa britanică consideră actuala schemă de culori, drept „o evoluție”, comparativ cu FW44, progres care surprinde perfect „noua eră începută la Williams (sub conducerea celor de la Dorilton Capital”.

Williams

Noul design  a fost dezvăluit de către James Matthews și de șeful celor de la Gulf Oil, Mike Jones. Alături de ei, au fost prezenți Alex Albon, Logan Sargeant și Jamie Chadwick. Înlocuitorul lui Jost Capito la cârma echipei Williams (James Vowles), nu a fost prezent, din cauza motivelor contractuale.

Noutățile importante, așa cum am specificat deja, vin însă în materie de sponsori. Williams  a reușit să încheie mai multe parteneriate, cu diferite companii (ex. Stephens, Michelob Ultra, PureStream). Cea mai importantă lovitură în acest sens, este însă înțelegerea cu gigantul Gulf Oil.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Compania  americană fondată în 1901 nu este străină de lumea motorsportului și implicit, de universul F1. După contractul cu cei de la McLaren (încheiat în 2022), logo-ul celor de la Gulf, va trona pe monoposturile Williams. Unele speculații au mers chiar mai departe, discutându-se în acest sens despre un posibil livery adoptat de cei de la Williams sezonul acesta, în genul celui afișat de McLaren la MP de la Monaco din 2021. 

Williams

Matthew Savage președintele consiliului de administrație a celor de la Williams a declarat: „ Asta (înțelegerea), arată influența pe care grupul nostru o are din punct de vedere al ofertei comerciale. Gulf și Williams Racing au o moștenire ilustră în motorsport, iar prin acest parteneriat, vom face istorie”.

 Putem deduce că Gulf Oil are motive serioase să rămână în lumina reflectoarelor pe scena „Marelui Circ”. În primul rând, asocierea cu Williams s-a făcut și datorită lui Logan Sargeant. Debutantul american este primul pilot din această țară care concurează în F1, după aparițiile sporadice ale lui Alexander Rossi (în 2015).

În al doilea rând, competiția supremă va vizita Statele Unite de 3 ori, anul acesta (Miami, Austin și Las Vegas). Asta arată influența pe care America o are acum  în F1, odată cu achiziționarea ei de către Liberty Media. Datorită pilotului și a sponsorului principial, Williams are toate șansele să devină echipa preferată în rândul fanilor din SUA.

Williams

Deși mașina pentru sezonul curent nu a fost încă lansată, cei de la Williams cred că actualul monopost „este mult mai eficient din punct de vedere aerodinamic, comparativ cu FW44″, putând fi „pilotat mai ușor decât predecesorul, având totodată și un nivel de downforce mai ridicat”.

De asemenea, s-a remarcat „o evoluție masivă”, în ceea ce privește sidepod-urile (datorită noului sistem de răcire al PU) și modificări la nivelul suspensiei față și al podelei (în conformitate cu noul regulament).  Potrivit lui Dave Robson, directorul tehnic al celor de la Williams: „Suntem foarte încrezători. Piloții au făcut deja primele teste în simulator. Se pare că am reușit să eliminăm unele caracterici neplăcute, ale monopostului de anul trecut. Desigur, că acum suntem curioși să vedem, dacă performanța va fi existentă și pe pistă”.

Williams

 Una dintre problemele serioase cu care Albon și Latiffi s-au confruntat sezonul trecut, a fost instabilitatea mașinii în virajele cu radius lung, problemă care a fost o constantă a anului 2022.Rezultatele dezastruoase nu se datorează însă doar acestui aspect. Williams a terminat sezonul trecut pe ultima poziție în clasamentul constructorilor, adunând doar 8 puncte.

Williams

 Dacă „garajistul” britanic, (care a avut în portofoliu de -a lungul istoriei piloți precum Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Ayrton Senna, Damon Hill sau JP Montoya) a reușit să își rezolve dificultățile cu care s-a tot confruntat în ultimele sezoane, vom afla în Bahrain. Sesiunea de teste premergătoare startului noului sezon, se va desfășura pe parcursul a 3 zile (23-25 februarie), urmând ca etapa de deschidere să aibă loc pe 5 martie.

Câteva dintre declarațiile care au fost spuse cu ocazia acestui eveniment: 

Matthew Savage: „Suntem foarte încântați de noul monopost și nu pot să mulțumesc îndeajuns echipei, referitor la munca grea pe care au depus-o pentru a fi pregătiți la startul noului sezon. De asemenea, sunt fericit să le urez bun venit tuturor partenerilor noștri, atât celor din sezoanele precedente, cât și celor care au venit acum alături de noi.”

„Cu James Vowles și cu echipă interesantă de piloți formată din Alex și Logan, Williams Racing va da tot ce are mai bun în 2023.”

Alex Albon: „Sunt foarte încântat să încep un nou an cu această echipa. Mașina arată grozav urmând să iasă pentru  pentru prima dată pe pistă, la Silverstone.”

„Echipa a muncit foarte tare anul trecut și în pauza de iarnă, pentru a îmbunătăți și a maximiza anumite aspecte cheie ale mașinii. Abia aștept să văd de ce este capabil FW45″.

Logan Sargeant: „Sunt foarte motivat. A fost o iarnă, care a trecut foarte greu pentru mine. Mașina arată extraordinar, iar asta reflectă efortul pe care noi l-am depus în această pauză competițională. Deja mă gândesc la tururile pe care le voi face  la Silverstone și la sesiunea de teste din Bahrain”. 

Mike Jones: „Împreună (Gulf și Williams), prin parteneriatul nostru, vom încerca să aducem fanii echipei Williams Racing mai aproape de motorsport, de F1 și de echipa pe care o iubesc atât de mult.”

„Ne face o deosebită plăcere să susținem academia de piloți a celor de la Williams, dar și Williams Esports. Avem o viziune comună și vom încerca să o implementăm atât pe circuit cât și în afara lui.”

„Acest lucru face din Williams Racing, partenerul perfect pentru Gulf. Suntem entuziasmați să pornim acest nou capitol al poveștii noastre epice în motorsport”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Timofte
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Timofte

Latest Posts

Don't Miss