More

  Latest Posts

  Cassidy se alătură echipei AF Corse pentru sezonul 2022 din WEC GTE Am

  Nick Cassidy va participa în Campionatul Mondial de Anduranță de anul acesta cu AF Corse în clasa GTE Am.

  Cassidy va conduce Ferrari 488 GTE cu numărul 54 alături de Thomas Flohr și Francesco Castellacci, înlocuind fostul pilot de Formula 1 Giancarlo Fisichella în formația echipei.

  Anunțul vine după ieșirea lui Cassidy cu AF Corse la Norisring de anul trecut și deschide calea pentru o potențială intrare în Le Mans Hypercar cu Ferrari în 2023.

  Campionul din 2017 din SUPER GT și din 2019 din Super Formula a vizat de câțiva ani un loc la 24 de ore de Le Mans, dar toate încercările sale anterioare de a concura în evenimentul cu bandă albastră WEC au eșuat din cauza conflictelor de programare sau a restricțiilor de călătorie.

  Tânărul de 27 de ani a fost trecut provizoriu pe lista de înscrieri pentru evenimentul reprogramat de la Le Mans de anul trecut cu echipa HubAuto Corse într-un Porsche 911 RSR-19, dar în cele din urmă nu a putut participa la cursă din cauza unei suprapuneri cu finala de Formula E.

  Noile angajamente ale lui Cassidy în WEC vor veni pe lângă contractul său actual cu Envision Racing în FE, unde concurează pentru un al doilea sezon alături de pilotul olandez Robin Frijns.

  Nu este clar dacă Fisichella va rămâne cu AF Corse și Ferrari într-o anumită calitate, după ce a fost înlocuit de Cassidy în GTE Am.

  A doua intrare GTE Am a AF Corse, care poartă acum numărul 21, va fi condusă de Simon Mann, Christoph Ulrich și Toni Vilander.

  După cum a anunțat anterior, piloții Ferrari GTE numărul 83, vor urca în rândurile LMP2 cu AF Corse într-o afacere finanțată de Francois Perrodo.

  Perrodo li se va alătura din nou piloții Ferrari Nicklas Nielsen și Alessio Rovera într-un Oreca 07 înscris în subdiviziunea Pro/Am.

  Sezonul WEC 2022 urmează să înceapă pe 18 martie cu 1000 de mile de Sebring.

  Le Mans va reveni la intervalul obișnuit din iunie, sub rezerva pandemiei, după ce a fost amânat pentru august în ultimii doi ani.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss