More

  Latest Posts

  Carlos Sainz consideră că i-a salvat viața mecanicului McLaren și nu trebuia să ia penalizare

  Carlos Sainz și-a vărsat frustrarea din cauza penalizării sale pentru o lansare nesigură în timpul unei opriri la boxe târzii în Marele Premiu al Olandei de Formula 1, deoarece a simțit că “a salvat viața cuiva”.

  Carlos Sainz a primit o penalizare de cinci secunde pentru un unsafe release de la ultima sa oprire la boxe în cursa de la Zandvoort, când Fernando Alonso l-a acroșat în timp ce ieșea de la boxe.

  Din cauza configurației înguste a pitlane-ului de la Zandvoort și a faptului că McLaren a efectuat o oprire la boxe pentru Lando Norris în același timp, Sainz a avut inițial spațiu pentru a intra în pitlane după oprirea sa, dar a trebuit să încetinească și să ia măsuri de evitare pentru a nu-i lovi pe mecanicii McLaren aflați chiar în fața sa care lucrau la mașina lui Norris.

  sainz

  Întârzierea l-a pus în calea lui Alonso și cei doi au avut un contact ușor, ceea ce a dus la faptul că comisarii FIA i-au acordat pilotului Ferrari o penalizare de cinci secunde care l-a coborât de pe locul cinci pe locul opt în rezultatele finale ale cursei.

  Sainz și-a explicat punctul de vedere cu privire la penalizare și a considerat că a avut grijă să evite lovirea mecanicilor McLaren.

  “În primul rând am văzut pe mașină și în momentul în care m-au eliberat era clar veneam în fața lui Fernando, dar apoi a trebuit să frânez pentru a nu lovi un mecanic McLaren care a intrat în linia mea de ieșire și această frânare a fost cea care a generat “eliberarea nesigură”, să o numim așa”, a explicat Sainz.

  “Dacă se poate numi o [eliberare] nesigură, pentru că am fost clar frustrat de ea, deoarece am crezut că am salvat viața cuiva și nu am generat o situație periculoasă.

  “El [Alonso] m-a lovit pentru că a trebuit să frânez, deoarece un [mecanic] de la McLaren mi-a ieșit în cale. Trebuie să analizezi fiecare situație, nu? În momentul în care am fost eliberat de mecanici, Fernando era foarte departe în spate.

  sainz

  “Problema este că apoi a fost acest tip de la McLaren cu un cric care alerga spre linia mea de conducere, iar eu a trebuit să frânez și nu am ieșit bine de la boxe, dar este vina mea? Este vina echipei mele? Nu, există un tip cu un cric la McLaren care a intrat în linia mea de conducere și a trebuit să frânez.

  “Sunt destul de sigur că și Fernando a exagerat puțin, lovindu-mă și toate astea pentru a încerca să îmi obțină o penalizare.”

  Aceasta a încununat o “zi foarte proastă” pentru Sainz, care a îndurat o primă oprire la boxe îndelungată în timpul GP-ului Olandei, când Ferrari a dat peste cap cu pneurile sale, lucru pe care șeful echipei, Mattia Binotto, l-a pus pe seama unui “apel târziu”.

  “O zi foarte proastă la birou”, a adăugat Sainz. “Pur și simplu s-a întâmplat tot ce ni se putea întâmpla, am avut tot felul de probleme în timpul cursei și trebuie să analizăm de ce, pentru că ne-a costat multe puncte astăzi”.

  Una peste alta trebuie să remarcăm și ghinionul celor de la Ferrari. În Monaco au fost ținuți în spate de piloții Williams, multe probleme de fiabilitate, greșeli ale piloților. Norocul/ghinionul fac parte din competiție.

  GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

  Pole, Leclerc
  Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss