More

  Latest Posts

  Care este situația în lupta pentru titlu după a 7-a etapa din acest sezon din Formula 1?

  Până acum avem doua concepte total diferite. Scuderia Ferrari este veritabila pe virajele medii și lente, în timp ce Red Bull Racing este o mașină mai low drag cu o eficientă aero superioara.

  Până acum, per total, Scuderia Ferrari a avut o mașină puțin mai rapida pe un tur de calificare, însă în acest moment prăpastia pare că s-a mai mărit, dar aceasta diferă de la un layout la altul. În clasamentul general, Max Verstappen are un avans de 9 puncte față de Leclerc și 15 față de Perez. Cu 4 victorii în ultimele 4 curse, Red Bull pare că este echipa on air chiar daca mașină Ferrari este superioara pe majoritatea circuitelor. Aceste concluzii le putem formula pe baza ultimelor evenimente.

  Red Bull Racing pare o echipa mai buna din punct de vedere operațional după o lupta la cuțite în sezonul trecut cu Mercedes. Ferrari în schimb pare surprinsa de presiunea faptului că au cea mai buna mașină și cel mai bun pilot pe un singur tur. Charles Leclerc este omul de titlu mondial al Scuderiei. Pe un singur tur, acesta poate rivaliza cu nume mari: Senna, Peterson, Ascari, Clark, însă în regim de cursa Max Verstappen a fost deocamdată puțin mai matur și mai constant.

  Este

  Chiar daca acesta a mai comis și erori, apoi a revenit și chiar a câștigat cursa (exemplu fiind Barcelona 2022 sau Imola 2021). La duelul pentru constructori, Red Bull pare favorita, Perez fiind mai antrenat într-o lupta pentru titlu decât Sainz.

  Ce o să vedem pe viitor?
  Urmează 2 circuite în care ar trebui să se instaleze echilibrul. La Baku vă fi extrem de interesant ce aripa spate vor alege cei de la Red Bull. Daca vor opta pentru una mai low drag, aceștia au șanse să egaleze Ferrari măcar în regim de cursa. Altfel, SF75 pare mașină de bătut în Baku. În Canada, Red Bull vor rula cu o aripa spate low drag, ceea ce vă amplifica din nou avantajul pe liniile drepte. În acea etapa ar trebui să avem paritate, piloții și setup-ul fiind decisive.

  Red Bull vor desigila cel mai probabil un nou PU în Azerbaijan, ceea ce vă mai aduce încă putina putere pe liniile drepte. La Silverstone, Red Bull vor aduce un nou pachet de upgrade-uri, unul mai mare decât cel Ferrari, ceea ce ar putea înclina balanță spre RB18 după etapa britanica.

  Este

  Avem de-a face cu o situație asemănătoare că aceea de anul trecut. Atunci Red Bull a preluat supremația începând din Monaco până când Mercedes a adus upgrade-uri la Silverstone. Ferrari se afla în aceeași situație, însă exista o diferență notabila, situația din clasamentul general, unde Leclerc trebuie să se bata cu 2 monoposturi Red Bull.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 Media / Ionut Popa

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss