More

  Latest Posts

  Capito – Nu va exista un pilot principal la Williams în 2022

  Directorul echipei Williams, Jost Capito, insistă că Alex Albon și Nicholas Latifi vor avea statut egal în sezonul viitor.

  După un an pe tuşă, Albon părăsește tabăra Red Bull în 2022 pentru a-l înlocui pe George Russell, care s-a alăturat echipei Mercedes.

  Cu toate acestea, Capito spune că Latifi va avea șanse egale de a ajuta echipa să facă progrese suplimentare.

  Ambii piloţi au încheiat două sezoane complete de F1, Latifi având 39 de curse sub centură și Albon 38.

  „Desigur, este bine pentru amândoi”, a spus Capito. „Cred că pentru Alex, este grozav să aibă această a doua șansă de a reveni și de a conduce echipa să avanseze.

  „Nu vine și spune: „Bine, vreau să câștig curse.” Este clar că trebuie să dezvolte echipa împreună cu Nicky și noi și toți inginerii și toți cei din Grove. Și se pare că îi place acest rol. Lucrează foarte bine cu Nicky.

  „Nu avem numărul unu și numărul doi, ambii sunt trataţi exact la fel. Și Nicky își poate pune amprenta, nu există nicio îndoială.”

  Capito

  Capito spune că Latifi a făcut progrese bune în 2021, deși canadianul a fost inevitabil umbrit de Russell.

  „Nicky a făcut o treabă bună și anul acesta, când te uiți la toate rezultatele calificărilor, unele nu arată că ar fi fost în postura în care l-ar fi putut depăși pe George, ci situații în care nu era la conducere.

  „Și când vezi golurile, nu au fost niciodată cu adevărat mari. Și, desigur, este o mare provocare să fii coechipierul lui George. S-a descurcat foarte bine și s-a îmbunătățit mult în acest sezon.

  „Deci sunt sigur că se poate îmbunătăți, pentru că a fost doar al doilea sezon. Și primul sezon de anul trecut a fost un sezon cu adevărat ciudat cu COVID.

  „Și o mulțime de circuite noi din nou anul acesta, i-a fost din nou dificil și a făcut o treabă genială pe baza asta.”

  Capito spune că relația stabilită dintre Albon și Latifi din zilele lor de F2 este un plus pentru echipă.

  „Alex și Nicky au concurat împreună ca şi colegi de echipă în 2018. Așa că se cunosc, se respectă foarte mult”, a adăugat el.

  „George și Alex sunt prieteni. Cred că Alex se potrivește perfect pentru echipă în situația în care se află echipa acum.

  „Pentru Alex cred că este o a doua șansă grozavă. Și sunt sigur că se potrivește bine în mediul nostru. Și ne vom distra foarte mult cu el, și el cu noi. Și sunt sigur că se va descurca foarte bine.”

  În ceea ce-l privește pe Russell, Capito a spus: „George este un mare lider de echipă. El este deja un diamant lustruit.

  “Și încă nu este la cel mai bun nivel, cred că încă se poate îmbunătăți. Dar stadiul în care este acum este un atu imens pentru fiecare echipă. Și așa a fost pentru noi.

  „Și, pe de o parte, suntem tristi să-l vedem plecând. Dar ne așteptam la asta și l-am susținut să aibă această șansă. Și suntem foarte fericiți pentru el.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss