Latest Posts

Campionul WEC LMP2 dorește să își apere titlul

Vizualizări: 15565

Filipe Albuquerque, câștigătorul titlului World Endurance Championship LMP2, dorește să-și apere coroana în 2021, în ciuda faptului că IMSA SportsCar Championship este considerată o prioritate.

Portughezul s-a înscris pentru un program IMSA complet cu echipa internațională Wayne Taylor Racing Acura Daytona Prototype, dar speră să se întoarcă să conducă pentru echipa United Autosports, cu care a câștigat titlul WEC 2019/20 P2 împreună cu Phil Hanson.

Albuquerque a subliniat că nu există conflicte de date cu privire la programele IMSA și WEC din 2021.

“Mi-ar plăcea să continuu să particip la WEC anul viitor și nu se suprapun”, a spus el. „Principalul meu proiect este echipa WTR cu Konica Minolta [sponsorii săi principali] și Acura; a doua mea prioritate ar fi WEC și să îl câștig din nou, dacă este posibil. Asta ar fi dorința mea, dar va trebui să așteptăm și să vedem – în următoarele două-trei săptămâni vom ști mai multe”.

Șeful United, Richard Dean, l-a descris pe Albuquerque drept un „potențial” pentru ceea ce ar putea fi o distribuție extinsă de două mașini, lansată de echipa britanică din WEC 2021.

Distribuția lui Albuquerque, Hanson și Paul di Resta, care au condus cu ei în șapte din cele opt curse, va trebui despărțită pentru 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hanson a fost actualizat de la statutul de argint la cel de aur în cadrul sistemului de notare al piloților FIA, iar regulile pentru P2 solicită cel puțin un șofer cu statut de argint sau bronz în fiecare mașină.

Campionul WEC LMP2 dorește să își apere titlul

“Nu au fost luate decizii finale, dar intenția este ca Phil să revină dacă putem pune distribuția potrivită alături de el”, a declarat Dean. „Căutăm argintul potrivit și intenția este ca unul dintre ceilalți doi [Albuquerque sau di Resta] să fie alături de Phil”.

Dean nu i-a exclus nici pe Albuquerque, nici pe di Resta, pentru a conduce al doilea ORECA-Gibson 07 al echipei, dacă ar reuși să încheie un acord pentru a extinde echipa.

„Ne-ar plăcea să găsim o modalitate de a-i păstra pe amândoi”, a spus el. „Ne apropiem de cea de-a doua mașină, dar în acest moment distribuția ar putea veni de la șase, opt sau 10 piloți.”

United va lansa minimum trei mașini la runda centrală de Le Mans 24h a WEC, dacă va reuși să urce la două mașini pentru întreaga serie. În teorie, are patru înregistrări automate pentru enduro-ul francez anul viitor, una pentru câștigarea cursei în 2020, două pentru clasarea pe primul loc și al doilea loc în LMP2 în seria europeană Le Mans din acest an și una pentru a revendica clasa LMP3.

Albuquerque a câștigat și titlul ELMS cu Hanson în 2021, dar programul de anul viitor include două suprapuneri cu IMSA.

Sursa: World Endurance Championship
Photocredit: World Endurance Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Endurance Championship

Latest Posts

Don't Miss