More

  Latest Posts

  Campionul Supersport Aegerter a fost dezamăgit de lipsa unei şanse în WSBK

  Dominique Aegerter spune că este „dezamăgit” de lipsa oportunității de a trece la World Superbike sezonul viitor după ce a câștigat coroana World Supersport din acest an.

  Pilotul Yamaha, Aegerter, a încheiat campionatul cu o rundă rămasă în această lună în Argentina, locul trei în a doua cursă de la El Villicum oferindu-i un avantaj incontestabil de puncte față de cel mai apropiat rival Steven Odendaal.

  El calcă pe urmele lui Andrea Locatelli în câștigarea coroanei Supersport – dar, spre deosebire de italian, care a fost promovat la WSBK pentru 2021, Aegerter urmează să rămână în clasa intermediară pentru un al doilea sezon.

  Deși speră la o eventuală absolvire în 2023, Aegerter și-a recunoscut frustrarea că o serie de titluri dominante care a dat 10 victorii nu a fost suficientă pentru a convinge o echipă de WSBK să-și asume o șansă.

  „Sunt puțin dezamăgit pentru că acum câteva săptămâni puteam să fiu campion, cu 10 victorii, și fiecare pilot vrea să urce, fie în MotoGP sau Superbike”, a spus Aegerter pentru Motorsport.com. „Am încercat totul, dar nu am avut nicio șansă.

  „Nu știu dacă este pentru că sunt elvețian sau pentru că am 31 de ani, dar anul viitor voi rămâne în SSP în aceeași echipă și sper să putem urca împreună la World Superbike în 2023”.

  dominique aegerter ten kate ra 1

  Aegerter a fost un pilon al padocului de Grand Prix între 2007 și 2019, inițial în clasa de 125 cmc, înainte de a urca în Moto2 în 2010.

  Cea mai bună clasare în campionat a fost P5, pe care a obținut-o în 2013 și ’14, dar a obținut doar o singură victorie în clasa intermediară pe Sachsenring în ultimul sezon, pierzând o cursă la Misano în 2017 din cauza unei descalificări pentru o încălcare tehnică.

  Aegerter a trecut la clasa MotoE în 2020, terminând pe locul al treilea în clasament și și-a combinat angajamentele sale în Supersport anul acesta cu o a doua campanie în seria integral electrică care l-a forțat chiar să sară peste runda Barcelona SSP.

  „Este foarte emoționant pentru că mulți oameni cred că este o viață ușoară, dar este o muncă grea”, a spus Aegerter. „M-am antrenat în fiecare zi pentru a realiza acest moment și sunt mulți oameni care mă susțin, sponsori, echipa, familia.

  “În acest sezon am putea pune totul laolaltă și mi-am îndeplinit visul de a fi campion mondial. Am avut ani foarte grei, iar acest sport este foarte periculos cu șansa de accidentări și chestii de genul acesta. A fi campion mondial este ceva foarte mare. Este de necrezut.”

  În situația în care stau lucrurile, doar tânărul sammarinez Luca Bernardi și-a asigurat o înțelegere pentru a trece de la Supersport la WSBK în 2022, după ce a semnat un acord pe doi ani cu echipa satelit Barni Racing.

  Philipp Oettl este, de asemenea, considerat un candidat puternic pentru a face saltul, cu Go Eleven Ducati.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de SBK găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss