Latest Posts

Campionul în exerciţiu Benavides se retrage din Raliul Dakar

Vizualizări: 17717

Campionul în exercițiu, Kevin Benavides, s-a retras din eveniment în urma unei probleme mecanice la KTM-ul său în timpul etapei a 10-a de miercuri.

Benavides a fost în competiție pentru victorii consecutive la Dakar, deoarece s-a clasat pe locul cinci în clasamentul general după Etapa 9 de marți, la doar 10 minute în spatele liderului și coechipierul KTM Matthias Walkner.

Cu toate acestea, pilotul argentinian a avut probleme mecanice la puțin peste o treime din drumul până în etapa 10, o alergare de 375 km între Wadi Ad Dawasir și Bisha, oprindu-se la marca de 133 km.

Incapabil să rezolve problema, Benavides a fost forțat să se retragă din raliu, punând capăt speranțelor sale de a-și apăra coroana din 2021 pe care a câștigat-o cu Honda.

Cu toate acestea, conform noilor reguli de la Dakar, el va putea continua cu sancțiuni grele, ceea ce a fost cazul colegului KTM Danilo Petrucci, după ce și fostul pilot de MotoGP a suferit o avarie în Etapa 2.

Ieșirea lui Benavides vine ca o lovitură pentru speranțele KTM de a recupera coroana Dakar după doi ani de pierdere în fața Honda.

Walkner și Toby Price sunt membrii rămași ai echipei de uzină a mărcii austriece încă în liceu, deși acesta din urmă a început ziua pe locul nouă și la aproximativ 35 de minute în urma lui Walkner.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

GasGas l-a avut pe singurul pilot rămas, Sam Sunderland, pe locul doi, la 2m12s de conducere, în timp ce fratele lui Benavides, Luciano, a ocupat locul 14 pentru o altă marcă deținută de KTM, Husqvarna.

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss