More

  Latest Posts

  Campionii WRC au fost onorați printr-o ceremonie virtuală

  Sébastien Ogier și Julien Ingrassia au fost încoronați oficial campioni mondiali pentru a șaptea oară, la decernarea premiilor FIA, la Geneva, vineri seară (18 decembrie).

  Perechea Toyota Gazoo Racing a fost onorată într-o ceremonie virtuală în care Hyundai Motorsport a acceptat și titlul producătorilor, iar Hyundai 2C Competition a primit Campionatul WRC pentru echipe.

  Ogier a recunoscut natura sezonului a adăugat la dificultatea de a-și obține al șaptelea titlu în opt sezoane, într-o mașină de raliuri Yaris World.

  „A trebuit să facem față acestei pandemii și a trebuit să ne confruntăm cu un calendar foarte special, complet diferit de ceea ce ne așteptam”, a spus francezul.

  „De fapt, a fost greu să ne simțim într-un campionat în acest sezon, așa că a trebuit să luăm fiecare raliu unul după altul și să oferim tot ce este mai bun de fiecare dată, fără să știm ce urmează. Deci, cred că intensitatea a fost de fapt mai mare, pentru că trebuia să dăm maximul la fiecare raliu și a fost greu să facem un plan pe termen lung. De fiecare dată ne gândeam că trebuie să profităm de weekend și să ieșim cu maximum de puncte. ”

  Ogier a vorbit și despre anunțul Toyota cum că Jari-Matti Latvala îl va succeda pe Tommi Mäkinen ca director de echipă de la începutul anului 2021. Cei doi au fost coechipieri la Volkswagen Motorsport timp de patru sezoane.

  „Nu este nimeni mai pasionat și care să știe mai bine povestea WRC decât el. Sunt sigur că își va pune toată energia în această nouă slujbă. Aș spune că mulți oameni au fost surprinși de această veste, desigur, dar va fi interesant să vedem cum se poate adapta la această nouă poziție ”, a spus Ogier.

  De asemenea, au fost onorați câștigătorii WRC2, Mads Østberg și Torstein Eriksen și campioana echipelor, Toksport. Jari Huttunen și Mikko Lukka au sărbătorit succesul WRC3 alături de campionii Junior WRC, Tom Kristensson și Joakim Sjöberg.

  Omagii au fost, de asemenea, aduse lui Martin Holmes, unul dintre cei mai recunoscuți și mai longevivi oameni din parcul de service WRC, care a murit în iunie, la 80 de ani. După ce a co-pilotat la cel mai înalt nivel, Holmes a devenit unul dintre cei mai experimentați și respectați jurnaliști de raliu mondial.

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss