Latest Posts

Campionatului Național de Rallycross: Rezumatul cursei etapa a 2-a – Patricia Sirbu

Vizualizări: 26935

Etapa a doua a Campionatului Național de Rallycross, organizat sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv, a avut loc în weekendul 22-23 august în comuna Babana, lângă Pitești. La start am fost din nou prezenta în formula că în etapa precedenta, avându-l în dreapta pe Eduard Barloiu. Un singur cuvânt nu poate descrie acel weekend, deoarece a fost plin de suișuri și coborâșuri, de momente fericite, dar și de momente mai puțîn plăcute.

Circuitul de la Babana este unul nou, anul acesta fiind prima data când a fost folosit pentru un concurs automobilistic. Fiind un traseu nou, pe care nimeni nu-l cunoaște încă, acest lucru a reprezentat o provocare pentru toți piloții, inclusiv pentru mine. Doar stand pe margine îți puteai da seama cu ușurință că traseul este unul foarte tehnic și virajat. Din aceasta cauza până și cea mai mică greșeală te putea costa foarte mult.

Campionatului Național de Rallycross: Rezumatul cursei etapa a 2-a - Patricia Sirbu

În ciuda acestui fapt am rămas plăcut surprinsa de complexitatea și totodată frumusețea traseului. Pe lângă pista, ceea ce m-a mai bucurat a fost să văd numărul mare de juniori înscriși. Numai la clasa Junior 2, cea în care concurez eu, au luat startul 7 juniori, un număr record pentru aceasta clasa. Acesta este un semn că sportul cu motor devine din ce în ce mai apreciat de către copii.

După ce au fost efectuate toate verificările necesare, a început prima manșă de calificare, Q1, cea în care te afli singur pe circuit timp de 5 minute și încerci să obții timpul cel mai bun pentru a pleca de pe o poziție cât mai buna în a doua manșă de calificări. La finalul primei manșe de calificare am terminat pe a cincea poziție, ceea ce însemna că voi face parte din a prima serie a manșei Q2. (În momentul în care sunt mai mult de 5 participanți, aceștia sunt împărțiți în doua serii.

Campionatului Național de Rallycross: Rezumatul cursei etapa a 2-a - Patricia Sirbu

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Prima serie care ia startul este cea în care s-au scos timpii mai slabi, fiind urmată de seria cu timpii mai buni). Manșă a doua de calificări a început bine. Până în al treilea tur am reușit să păstrez locul fruntaș, până când într-un viraj de stânga m-am răsucit, iar concurentul din spatele meu m-a depășit. Nu am reușit să recâștig prima poziție, așa că în Q2 am terminat pe poziția secundă din seria mea. La finalul primei zile de concurs mă aflam pe a șasea poziție la clasa Junior 2.

Ziua de duminică a început direct cu ultima manșă de calificări, Q3. La finalul acesteia mă aflăm pe locul 5 la egalitate cu un alt concurent, dar după ce au fost aplicate anumite penalizări altor piloți, mă situam pe al patrulea loc la clasa mea. După calcularea pozițiilor de start pentru finală, mă aflam în partea din spate a grilei, pe a cincea poziție.

Campionatului Național de Rallycross: Rezumatul cursei etapa a 2-a - Patricia Sirbu

Din păcate nu am reușit să dau totul din mine în finală și să fiu 100% concentrată la cursa, din acest motiv terminând cursa doar pe locul 4. Nu este rezultatul așteptat și dorit, dar sunt optimistă și încrezătoare că la următoarea cursă lucrurile vor decurge mai bine.

În încheiere aș dori să mulțumesc tuturor care au făcut posibila participarea mea la aceasta etapa de campionat: familiei și copilotului meu, care mă susțin și mă ajuta să evoluez în continuare, dar și sponsorilor mei, Repsol, Pilot, Apidava, Saiko, Chef Gourmet, ConsterraOptim, EDB Cars, AviCompact și Voltaj.

  • Sursa: Patricia Sirbu
  • Photocredit: Mircea Beldea
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss