GP24 Media

LATEST POSTS

Campionatul Național de Viteză în Coastă începe cu 95 de concurenți la Râșnov

Vizualizări: 17750

Un total de 95 de piloți s-au înscris la prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2019, Trofeul Serus de la Râșnov, care va avea loc în acest weekend.

Runda, devenită deja tradiție în campionat, va bifa al 15-lea sezon sub egida FRAS și se va desfășura pe o lungime de 3,75 km, pe DN 1E Râșnov – Poiana Brașov. Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, între orele 09:00 și 17:00, în timp ce duminică dimineață vor avea loc din nou două serii de manșe, iar de la ora 13:00 sunt programate cele două urcări ale concursului.

La fel ca anul trecut, etapa inaugurală a sezonului de viteză în coastă aduce la linia de start un număr impresionant de piloți. Chiar dacă învingătorul en-titre, Simone Tempestini, va fi absent, după ce în weekendul trecut a lua startul în Raliul Corsicii, etapa de la Râșnov vine cu câteva surprize pentru fanii automobilismului sportiv.

După aproape 4 ani de pauză, Lucien Hora și Lola B99/50 revin pe traseul de concurs. Reșițeanul este un expert al traseului de la Râșnov, între 2010 și 2015, ratând prima treaptă a podiumului doar o singură dată. Colegul său de echipă, Bogdan Cuzma, campion național absolut în 2016, se află și el prezent pe lista de înscrieri.

LISTA COMPLETĂ DE ÎNSCRIERI ESTE DISPONIBILĂ AICI

Pentru prima oară în carieră, Andrei Dumitrescu va fi prezent la competiție din postura de campion național absolut en-titre și va concura și de această dată la bordul monopostului Tatuus. Fratele său, Silviu, va lua startul în continuare cu bipostul Osella, la aceeași grupă fiind prezent și Dani Oțil, cu Radical SR4.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lucian Răduț, care a ratat pentru al treilea an consecutiv, la mustață, titlul de campion, vine încrezător la prima etapă, cu gândul să înceapă în forță sezonul. Încrezător este și Costi Stratnic, cu Dacia STCC, care a obținut o clasare foarte bună la finalul lui 2018, un loc 3 la open.

Dacia Revival va avea trei reprezentanți la Rașnov, pe Dan Spuderka, Mihail Barbu Alexandrescu și Edwin Keleti, fostul campion de la raliuri urmând să participe cu o Dacia Sport. O premieră va fi și participarea Volkswagenului Golf electric, pilotat de Sorin Ghișoi, direct pe lista de concurs și nu ca forelighter, așa cum ne-am obișnuit în sezonul trecut.

PROGRAMUL ȘI REGULAMENTUL PARTICULAR AL ETAPEI DE LA RÂȘNOV SUNT DISPONIBILE AICI.

Nu mai puțin de patru foști campioni naționali absoluți la raliuri, Mihai Leu, Dan Gîrtofan, Titi Aur și Vali Porcișteanu vor căuta să obțină cel mai bun timp la Râșnov.

De asemenea, vom bifa și un al doilea automobil electric, tot un Volkswagen Golf, pilotat de Mihai Beldie, printre forelighteri alături de Bogdan Minea (Audi TT) și Mihai Constantin (Citroen C2).

Campionatul Național de Viteză în Coastă începe cu 95 de concurenți la Râșnov

Cele mai importante momente ale etapei de la Râșnov vor fi transmise în direct pe pagina de facebook a FRAS, dar și pe site-ul oficial.

  • Sursa: FRAS
  • Photocredit: Bogdan Barabas
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES