Latest Posts

Campionatul Național de Slalom Paralel

Vizualizări: 18150

Weekend contratimp pentru sportivii ACS Raideri Tg-Jiu. O parte din sportivii  au debutat în sezonul 2020 participând la două competiții automobilistice distincte, ambele organizate duminică – 12.07.2020.

Campionatul Național de Slalom Paralel

La celebra „groapă” din Sibiu a avut loc prima etapă din Campionatul Național de Slalom Paralel. La acest eveniment au fost prezenți 5 sportivi din cadrul clubului nostru (printre cei 33 concurenți aflați la start): Ștefan Neamțu a participat cu o Dacia Logan (Vali Porcisteanu Racing) la clasa Juniori, alături de Mirel Neamțu, Elvis Balica, Florin Patroi și Daniel Florea  – concurenți în clasa Buggy.

Campionatul Național de Slalom Paralel

Ștefan Neamțu (13 ani – cel mai tânăr sportiv al clubului) aflat la prima competiție cu un autoturism, a avut un debut promițător în Campionatul Național de Slalom Paralel, cu parcurs constant și un control bun al mașinii pe toată durata întrecerii, îndeplinindu-și obiectivul de a se familiariza cu materialul de concurs, condițiile dificile  și a termina competiția.

La clasa Buggy, după primele manșe de acomodare cu traseul, Mirel Neamțu (buggy Honda 1400 cmc, tracțiune spate) a reușit să-și îmbunătățească timpul, luptându-se cu condițiile de aderență scăzută și încercând să găsească setările optime pentru mașină. La finalul competiției, Mirel a reușit clasarea pe  locul al II-lea la clasa buggy.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Campionatul Național de Slalom Paralel

Elvis Balica (Buggy Renault 1600 cmc, tracțiune spate) aflat la primul contact cu pista de Slalom Paralel la Sibiu, a reușit să treacă peste provocările aduse de traseul îngust și vizibilitate redusă pe parcursul competiției. El a obținut locul al III-lea la clasa buggy, îmbunătățind timpii pe parcursul celor 4 manșe de calificare.

Campionatul Național de Slalom Paralel

Pentru Florin Pătroi (Buggy Renault 1600 cmc, tracțiune spate) această etapă a reprezentat un prim-test al mașinii recent achiziționate. După ce a remediat problemele tehnice apărute la primele manșe de calificare și cunoscând
bine traseul din anii anteriori, el a reușit să-și atingă obiectivul de a se obișnui cu materialul de concurs și de a fi competitiv.

Campionatul Național de Slalom Paralel

După o lungă pauză, Daniel Florea (Buggy Renault 1600 cmc, tracțiune spate) a folosit această etapă pentru a-și redescoperi mașina, având și unele probleme cu suspensia, care nu a fost setată pentru condițiile pistei. El a fost încântat de experiența acumulată și de rezultatele testării mașinii, aflând atât punctele forte, cât și detaliile care trebuie îmbunătățite pentru competițiile viitoare.

Campionatul Național de Slalom Paralel

Trecem de la macadam la asfalt – de la „Slalom Paralel” la ”Viteză în coastă”, unde Sergiu Crăciun a pilotat o Honda Civic Turbo pe traseul nou-cunoscut de la Bulzești – Dolj. Cu un obiectiv de a testa mașina cu noile setări și a se distra în felu-i caracteristic, Sergiu ne-a vorbit cu drag despre această competiție: ”o etapă frumoasă cu 70 de mașini la start, care mai de care pregătite să ajungă pe podium.

Astăzi mașina a mers aproape de parametri setați. Competiția a fost structurată din 4 manșe (urcări): o manșă recunoaștere, o manșă antrenament și 2 manșe de calificare. Pot spune ca sunt mulțumit de parcurs, deși se putea mai mult, nereușind să montez în timp util un alt sistem de frânare adecvat care cu siguranță ar fi coborât semnificativ timpul din manșe. Am reușit un timp de 2.09 și un loc 2  la grupa mea (la careva sutimi de prima poziție).

Campionatul Național de Slalom Paralel

Dar una peste alta, vremea și organizarea a fost bună, rezultatele mulțumitoare și atmosfera cum trebuie să fie,  participând alături de sportivi și oameni foarte faini. Pentru toate astea venim la curse!”.

Campionatul Național de Slalom Paralel

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss