Latest Posts

Campionatul Național de Off Road: Interviu cu Costin Fântână

Vizualizări: 19066

„Curajul este acel pas pe care trebuie să-l faci când pășești de pe o treapta unde tu te simți în siguranță pe următoarea treapta care se clatină bine.”

Acest sport se definește prin pasiune, curaj, concentrare dar și multa adrenalina. Despre toate acestea, dar și un sezon minunat am stat de vorba cu Costin Fântână, cel pentru care Off Road-ul este deja un mod de viață.

După cum spunea și Costin, „acest sport este un mod diferit de a vedea lucrurile, de a vedea viață și de a-ți depăși limitele.” „Intradevar off-road-ul practicat la nivel de competiție te împinge să faci lucruri pe care nu ai fi crezut că ești în stare să le faci, iar cu cât practici mai mult și experiență creste împingi și limitele spre extrem.”

Campionatul Național de Off Road: Interviu cu Costin Fântână

Cu siguranță la nivel de curaj, Off-Road-ul împinge limitele spre extrem. În viziunea piloților „curajul este acel pas pe care trebuie să-l faci când pășești de pe o treapta unde tu te simți în siguranță pe următoarea treapta care se clatină bine.”

Cât de importanta este încrederea în sine în acest sport?
„Încrederea de sine e importanta, daca nu o ai nu faci pasul pe treapta următoare. Cum stai mai mult pe o treapta și înveți să-ți echilibrul vine încrederea de sine împinsă de la spate de curaj și-ți șoptește la ureche hai pe treapta următoare”

Cum a fost sezonul 2019 pentru voi?
„Pentru noi a fost un an perfect, am câștigat campionatul național de off-road trophy la clasa extrem, suntem vicecampioni la trial. Am reușit un loc 2 la concursul International Transsylvania Trophy”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Campionatul Național de Off Road: Interviu cu Costin Fântână

Consideri că este un sport oarecum diferit?
Cu siguranță este un sport diferit fata de celelalte sporturi cu motor. La noi ai parte de situații de „mers pe sarma” după care trebuie să troliezi mașină pe cate o panta unde copilotul nu reușește să urce pe picioare, cuplează și el tracțiunea 4×4. Este o îmbinare frumoasa intre porțiuni rapide (și probabil că o parte dintre piloții de la Rally sau coasta ar zâmbi ironic) dar vă spun că o viteza de 130 km/h pe un drum forestier într-o mașină cu direcție hidraulica că la buldoexcavator că să fie pe înțelesul tuturor și cu roti care au diametrul de 1 metru este o senzație extrema și iți trebuie abilitați bune de pilotaj să poți controla mașină și porțiuni tehnice ce se desfășoară cu viteza mica și la limita echilibrului, iar că bonus ai parte de o navigație la prima vedere. Este un sport de echipa și doar cei ce reușesc să înțeleagă acest lucru ajung să facă performanta.

Campionatul Național de Off Road: Interviu cu Costin Fântână

Pentru că pasiunea înseamnă lucruri duse la extrem, planurile lui Costin sunt că în sezonul 2020 să “atace” mai multe etape din Campionatul de Rally Raid, formând astfel un echipaj cu Daniel Pisica.

Cum vedeți voi sezonul 2020?
“Pentru noi anul viitor o să fie un an plin, ne-am propus să mergem la cât mai multe competiții internaționale și în același timp să participam și la campionat. Eu aș vrea să ajung și la cât mai multe competiții de rally raid, dar să vedem cât o să reușim”

Ce ne poți spune despre etapele de anul viitor?
“Anul viitor avem un calendar bogat, sunt 7 etape de Trophy, 14 etape de trial și un număr de peste 20 de evenimente off-road. Găsiți calendarul provizoriu pe site-ul oficial www.cnor.ro”

Știm că în weekend a fost gala campionilor. Ce ne poți spune despre acest eveniment?
„A fost o gala superba cu peste 1000 de invitați. Că de obicei off-road-ul a avut cea mai mare galerie”

Campionatul Național de Off Road: Interviu cu Costin Fântână

Așadar, acest sport este definit în totalitate de o doza foarte mare de curaj, de adrenalina, noroi, dar și încredere în propria persoana. Toate aceste elemente puse cap la cap construiesc un mediu ideal pentru a-ți depăși limitele, dar și pentru a-ți încarcă bateriile.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Campionatul Național de Off Road
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss