Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Campionatul Național de Drift: sezonul s-a încheiat cu o finală spectaculoasă la București

  Ucraineanul Sergey Kremets a câștigat etapa finală din Campionatul Național de Drift, organizată în weekend, la Arena Națională din Capitală. Titlul de campion al sezonului 2019 a rămas în România, acesta ajungând la suceveanul Răzvan Frățianu.

  Este al doilea titlu din cariera lui Răzvan Frățianu, care s-a mai impus în ediția din 2011. De asemenea, în cariera sa, acesta a mai avut în palmares două titluri de vicecampion, iar anul trecut obținuse un loc 3 în clasamentul general.

  Trei străini au ocupat podiumul rundei internaționale de la Arena Națională. Ucraineanul Kremets, polonezul Banowicz și cehul Zakouril. În total, RoDrift a oferit premii de 11.000 de euro.

  Peste 7.000 de spectatori au fost prezenți la marea finală de la Arena Națională, transmisă în direct de Pro X. În battle-ul final, s-au duelat Kremets și polonezul Marcin Banowicz, victoria și cecul de 5.000 de euro revenindu-i ucraineanului. În finala mică s-a impus campionul european en-titre Marco Zakouril, după un battle cu Mikloș Laszlo, acesta fiind, de altfel, cel mai bine clasat român în această rundă.

  Gabi Imre și Marco Zakourile au fost premiați pentru cel mai frumos battle, câștigând premiul de 1.000 de euro. Sursă foto: Dana Albeanu
  În total, 50 de piloți din 7 țări au luat startul în etapa finală a Campionatului Național de Drift. Printre cei care au mai concurat se numără triplul campion al Ucrainei, Dmitriy Illyuk, și campionul Slovaciei, Roman Kolesar.

  După 5 etape, Răzvan Frățianu a reușit să încheie pe primul loc, cu un total de 299 de puncte. Titlul de vicecampion ajunge la Sorin Ene, cu 288 de puncte, în timp ce podiumul este completat de bulgarul Ivan Ivanov, cu 281 de puncte.

  Eliminat în Top 16, Frățianu și-a asigurat însă titlul de campion al sezonului 2019. Ceremonia de premiere va avea loc pe 30 noiembrie la Timișoara. Sursă foto: George Stan

  Clasamentul general al sezonului 2019 de la Pro poate fi consultat AICI.
  Rezultatele etapei finale de la Clasa Pro sunt disponibile AICI.
  Rezultatele calificărilor de la Clasa Pro sunt disponibile AICI.

  La Semi Pro, victorie etapei de la București i-a revenit lui Claudiu Adam, cel care, la 16 ani, a câștigat și titlul de campion al acestei divizii. În battle-ul final al rundei, care a fost de altfel și finala divizie, Adam a câștigat împotriva bulgarului Daniel Tonchev. Podiumul final de la Semi Pro după sezonul 2019 arată astfel: 1. Adam 376pct 2. Tonchev 367pct 3. Mircea Ene 245p

  Claudiu Adam și învinsul său, Daniel Tonchev, sărbătorind podiumul de la București.

  Clasamentul general al sezonului 2019 de la Semi Pro poate fi consultat AICI.
  Rezultatele etapei finale de la Clasa Semi Pro sunt disponibile AICI.
  Rezultatele calificărilor de la Clasa Pro sunt disponibile AICI.

  În 2019, Driftul a avut 28 de piloți licențiați pentru întreg sezonul la Clasa Pro și 20 la Clasa Semi Pro. În ceea ce privește numărul piloților care au participat doar 1 event au fost înregistrați 26 de piloți la Pro și 25 la Semi Pro. În total, au concurat 99 de piloți din România, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Slovacia, Cehia și Croația.

  • Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
  • Photocredit: Campionatul National de Drift / Livia Motoi / George Stan / Dana Albeanu


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss