GP24 Media

LATEST POSTS

Campioana Supersport 300 Carrasco va reveni la Moto3

Carrasco
Vizualizări: 19966

Prima femeie campioană mondială de curse de motociclete, Ana Carrasco, urmează să revină în padocul MotoGP în 2022, în clasa Moto3.

Carrasco și-a făcut debutul în Grand Prix în 2013 cu echipa Calvo KTM și a devenit prima femeie care a câștigat puncte în clasă, când era pe locul 15 în Marele Premiu al Malaeziei. Ea a rămas în Moto3 până la sfârșitul anului 2015, dar s-a luptat pentru formă înainte de a trece la campionatul CEV Moto2. În 2017, ea s-a alăturat noului Campionat Mondial Supersport 300 care a făcut parte din proiectul de lege de asistență pentru World Superbike și a făcut istorie când a câștigat runda Portugaliei – devenind prima femeie care a câștigat o cursă de circuit de campionat mondial aprobată de FIM.

Câștigând încă două curse în 2018, Carrasco a câștigat coroana Supersport 300 pentru a face mai multă istorie și a fost P3 în clasamentul din 2019, după ce a câștigat încă două ori. Fiind adusă sub aripa echipei oficiale de WSBK a Kawasaki, Provec, după succesul ei la titlu, Carrasco a continuat să aibă o formă de victorie în 2020 – deși sezonul ei a fost întrerupt din cauza unei răni grave la spate suferită într-un accident la Estoril în timpul unui test. Ea a revenit din nou la acțiune în 2021 și a câștigat eroic la Misano în iulie anul trecut.

Luni, Kawasaki și Carrasco au confirmat revenirea la Moto3, unde se așteaptă să conducă pentru echipa BOE în 2022 – lucru care urmează să fie anunțat mai târziu astăzi. „Cursele sunt grele, nu doar pe pistă unde oamenii văd, ci și în momente ca acestea când trebuie să iei decizii grele”, a spus Carrasco, în vârstă de 24 de ani. „Ambiția mea este să cresc mereu ca pilot, să-mi propun noi obiective pe care ceilalți le consideră imposibile și să le ating.

Carrasco

„Când părinții mi-au cumpărat prima mea mini motocicletă și apoi am început să concurez, bineînțeles, visul meu a fost ca al oricărui pilot: „Într-o zi vreau să fiu campioană mondială”. „Acest lucru l-am realizat în 2018 și chiar și astăzi acel sentiment este magic; dar oricine înțelege cursele va ști că fiecare concurent trebuie să forțeze, să fie ambițios și să se testeze iar și iar. „Această oportunitate de a conduce în Moto3 este un pas logic în mintea mea, chiar dacă pasul emoțional este greu.

„Aș dori să le mulțumesc tuturor celor de la Kawasaki care m-au făcut să mă simt parte dintr-o familie de curse, desigur, echipajelor mele de la boxe și personalului echipelor din acești ani, care mi-au oferit cele mai bune motociclete pentru a concura, plus Provec care a creat un mediu profesional care a fost pur si simplu incredibil. „În sfârșit, trebuie să-i mulțumesc în mod special lui Eliseo Escamez, Alvar Garriga, fraților Roda și tuturor membrilor echipei Provec, care au fost mereu alături de mine, cu ajutor și sfaturi prietenoase și au crezut cu adevărat în mine și, bineînțeles, părinților mei care mi-au început această călătorie uimitoare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Vă mulțumesc tuturor și sper că înțelegeți că ați jucat un rol în a face din mine pilotul și persoana care sunt. „Sper să vă pot răsplăti bunătatea cu un al doilea campionat mondial. Mulțumesc.” În ciuda mișcării Moto3, Carrasco a participat la testul oficial WSBK de la Jerez săptămâna trecută la bordul unui Supersport 600cc Kawasaki. 

  • Mai multe știri despre Campionatul de Moto3 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES