Latest Posts

Horner: Campania lui Verstappen este cea mai dominantă pe care am văzut-o în Formula 1

Vizualizări: 15020

Drumul lui Max Verstappen spre campionatul mondial de Formula 1 din acest an a fost cea mai dominantă performanță a unui pilot pe care șeful Red Bull, Christian Horner, spune că a văzut-o.

Pe lângă faptul că și-a asigurat a doua coroană a piloților din F1 în 2022, Verstappen a cucerit, cu 14 victorii în marile premii, recordul mondial pentru cele mai multe victorii într-o campanie.

Și, deși dominația unei singure echipe este destul de frecventă în cursele de marele premiu, Horner consideră că natura atacului lui Verstappen iese în evidență în acest an.

Întrebat dacă simte că 2022 a fost cea mai dominantă campanie pe care a văzut-o din partea unui singur pilot, Horner a spus: “Nu am văzut niciodată o astfel de campanie: “Au fost ani de dominație cu Mercedes, dar cred că, ca pilot individual, probabil că da. A câștigat cele mai multe Grand Prix-uri într-un an acum, în cadrul a 22 de curse.

“Pe lângă asta, a câștigat două curse de sprint și nu le-a câștigat pe toate din pole position. A trebuit să lupte și să concureze pentru multe dintre aceste victorii.

Horner: Campania lui Verstappen este cea mai dominantă pe care am văzut-o în Formula 1

“Cred că atunci când ne uităm în urmă, la sfârșitul anului, este un an absolut remarcabil pe care l-a condus Max. Nu a greșit nicio roată. A fost perfect pe tot parcursul sezonului. Este incredibil nivelul de constanță pe care a reușit să îl atingă.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu Red Bull câștigând campionatul constructorilor, dubla sa la titlu este prima de la anii de glorie de care s-a bucurat cu Sebastian Vettel între 2010 și 2013.

Comparându-i pe cei doi piloți campioni mondiali, Horner consideră că Verstappen nu primește laudele pe care le merită, având în vedere cât de bine se descurcă în acest moment.

“Sunt doi piloți foarte diferiți, doi piloți cu un succes fenomenal”, a spus el. “Cred că ceea ce a realizat Sebastian în cariera sa îl plasează printre cei mai mari și cei mai de succes piloți din acest sport.

Horner: Campania lui Verstappen este cea mai dominantă pe care am văzut-o în Formula 1

“Dar cred că Max, la ceea ce vedem astăzi și în acest an, suntem de fapt martorii a ceva foarte special. De fapt, cred că realizările sale nu primesc uneori laudele pe care ar trebui să le primească, pentru că, de fapt, cred că ceea ce am văzut anul acesta este o performanță absolut remarcabilă din partea unui pilot care se află în vârful jocului său.”

Horner consideră, de asemenea, că Red Bull merită o parte din credit pentru că a contribuit la producerea mașinilor și a performanțelor care au permis unor piloți precum Verstappen și Vettel să strălucească.

“Sunt o mulțime de oameni care stau în biroul de inginerie și în garaj și în fabrică, care sunt aceiași oameni care au făcut asta cu Sebastian – și o fac din nou cu Max”, a spus el.

“Cred că ADN-ul echipei noastre este că suntem o echipă de curse. Suntem o echipă de piloți, depășim limitele. Suntem agresivi în modul în care mergem în curse și ne urmăm pasiunea, care este să mergem acolo și să dăm tot ce avem mai bun. Urmăm mantra lui Dietrich [Mateschitz]: fără risc, fără distracție.”

Horner: Campania lui Verstappen este cea mai dominantă pe care am văzut-o în Formula 1

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss