More

  Latest Posts

  Calificări: Hamilton P1, ploaie la Suzuka, Vettel P9.

  Q1 – Steaguri Roșii și derapaje, dezamăgire pentru Hulkenberg.

  Sesiunea de calificări a durat doar opt minute pentru Marcus Ericsson, pilotul Suedez pierzându-și mono-post-ul în virajul Dunlop, ajungând în bariere. Incidentul a adus cu el steag-ul roșu în mijlocul segmentului.

  Hamilton setase deja cel mai rapid timp din Q1, englezul nu a mai ieșit a doua oară, terminând sesiunea la 0.347s în fața rivalului său de la Ferrari, Sebastian Vettel, care a avut parte și el de un mic incident, acesta scăpând spatele mașinii și învârtindu-se în virajul ac de păr.

  Ieșirea cea mai șocantă din Q1 a fost Nico Hulkenberg, pilotul Renault terminând în poziția 16 alături de mono-post-ul său reparat, într-o zi care a fost marcată de accidentul său din FP3. Restul de piloți eliminați au fost Williams-ul lui Sergey Sirotkin, cele două mono-posturi McLaren ale lui Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne — spaniolul fiind superior în calificări pentru a 22-a cursă la rând — iar pe ultimul loc, accidentatul Marcus Ericsson.

  A fost un segment pozitiv pentru Lance Stroll, acesta reușin un loc 15, trecând în sesiunea a doua de calificări.image (1).jpg

  Q2 – Bottas în vârf, Probleme pentru Ricciardo

  A fost un segment excepțional pentru Toro Rosso, ambii piloți reușind să avanseze în Q3 la cursa de acasă a furnizorilor de la Honda. Leclerc, Magnussen și Sainz și-au ratat șansa și au fost eliminați, cauza principală fiind ploaia de la sfârșitul sesiunii. Leclerc de asemenea s-a învârtit la curba Degner, la fel au făcut și Stroll și Ricciardo.

  Bottas a fost în prima poziție pentru prima oara weekend-ul acesta, în fața lui Lewis Hamilton, pe 2, la o distanță de 3 sutimi. Vettel și Raikkonen și-au adjudecat P3 și P4.

  Un lucru chiar mai important, cei doi piloți Mercedes, au reușit să se impună în fața celor de la Ferrari folosind pneuri Soft, cu un grad mai tari decât gumele moi Supersoft folosite de piloții Scuderiei.

  Daniel Ricciardo a avut probleme în Q2, pilotul australian a fost împins de ingineri înapoi de la ieșirea din pituri, motorul său cedând la ieșirea din garaj. Problema nu a putut fi remediată, timpuș rămas în sesiune fiind de numai 9 minute, Ricciardo nu a putut posta un timp, și a fost surprins de camere și microfoane urlând în frustrare casca sa aflându-se încă pe cap.

  Q3 – Hamilton în Pole

  Dacă Sebastian Vettel a avut nevoie vreodată de un pole position miraculos, azi era ziua. Însă, Q3 a mers cum nu se putea mai rău pentru acesta. Cu ploaia în aer, Ferrari, au trimit ambele mașini pe circuit cu pneuri Intermediate, iar Mercedes, au decis să riște, și au ieșit pe Supersoft.

  „O lovitură de maestru”, a fost ceea ce un Toto Wolff extrem de bucuros le-a zis inginerilor de pe pit-wall la un minut înainte de finalul sesiunii pe ceas, sesiunea era în fapt, complet terminată, ploaia căzând, timpii mai buni stabiliți la început fiind imbatabili.

  Hamilton a reușit al 80-lea său Pole Position în Formula 1. Bottas se va alătura britanicului mâine pe grila de start.

  Cu toți timpii buni venind odată cu primele încercări, Vettel nu a putut să stabilească un timp prea bun, reușind un mediocru loc 9. Acesta a ratat primul tur ieșind pe pneuri Intermediare, iar în primul tur pe supersoft a făcut o greșeala la virajul Spoon, acești doi factori distrugându-i șansele în această sesiune.

  Pe trei a fost Max Verstappen, la o distanță masivă de 1.297s față de Hamilton. Motorizarea Japoneză i-a dus pe cei doi piloți Toro Rosso pe P6 și P7 astăzi, însă Grosjean i-a bătut me amandoi, reușind un fantastic loc 5 pentru Haas.

  image (4).jpg

  „Decizia pe care am făcut-o în legătura cu Q3,” a declarat Hamilton ulterior „care probabil este cea mai dificilă decizie, ne-ați văzut pe toți încercând să ne dăm seama care e cea mai bună decizie — echipa a făcut decizia perfectă ceea ce ne-a oferit șansa cea mai bună pentru sesiune.”

  image (2).jpg

  În cursă, toate șansele sunt în mâinile lui Hamilton, dar precum am mai văzut în trecut, totul este posibil la Suzuka.

  image (3).jpg

  Foto-credit – F1.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss