Latest Posts

Calendarul Campionatului Național de Raliuri 2020

Vizualizări: 10308

Ediția 2020 a Campionatului Național de Raliuri va avea un total de 9 etape, noutatea sezonului fiind introducerea ca bonus a Raliului Sucevei după nu mai puțin de 30 de ani de pauză. Competiția organizată în Nordul Moldovei va fi o etapă Joker în calendarul Campionatului Național de Raliuri, iar sportivii vor putea concura la orice clasă și cu orice mașină.

Participanții vor avea două puncte bonus de participare, iar dacă încheie în clasamentul general, atunci vor mai beneficia de alte trei puncte. Astfel, un concurent poate obține un total de maxim 5 puncte.

Etapa va avea maxim 80 de kilometri de probă specială și se va desfășura doar într-o singură zi. Data de desfășurare a Raliului Sucevei va fi anunțată în perioada imediat următoare.

Calendarul Campionatului Național de Raliuri 2020
Față de 2019, Raliul Harghitei va deschide noul sezon competițional la raliuri.

Sezonul regulat va avea patru etape de coeficient 1,2 și alte patru de coeficient 1, păstrându-se evenimentele organizate și în sezonul 2019. Astfel, pe asfalt se vor desfășura Raliul Harghitei, Raliul Argeșului și Raliul Transilvaniei, în timp ce pe macadam vor avea loc Raliul Aradului, Raliul Sibiului, Raliul Moldovei, Raliul Iașului și Raliul Brașovului.

Etapele cu coeficient 1 au între 100 și 130 de kilometri de probă specială, în timp ce la coeficient 1,2, o etapă are între 130 și 160 de kilometri de probă specială.

Calendarul Campionatului Național de Raliuri 2020
Sezonul 2020 va avea trei etape pe asfalt.
  • Raliul Harghitei va deschide sezonul 2020 pe 1-2 mai, etapa urmând să aibă coeficient 1.
  • La fel ca în ediția precedentă, Raliul Aradului, care va avea coeficient 1,2 și va fi parte din calendarul ERT, va fi etapa a doua și va avea loc în perioada 22-23 mai.
  • Campionatul va continua cu Raliul Argeșului (26-27 iunie), aflat al doilea an de la revenire, competiția urmând să aibă coeficient 1,2.
  • Raliul Sibiului va fi etapa cu numărul 4 în 2020, urmând să se desfășoare în perioada 17-18 iulie, coeficientul fiind de 1.
  • Etapa a cincea a sezonului va fi Raliul Moldovei, programat să aibă loc în perioada 7-8 august, cu un coeficient de 1. Competiția de la Bacău va fi inclusă în calendarul European Rally Tour, la fel ca Raliul Aradului.
  • La fel ca în 2019, Raliul Iașului va avea loc în prima săptămâna din septembrie (4-5) și beneficiază de un coeficient de 1,2.
  • Raliul Transilvaniei se desfășoară tot în septembrie, dar în ultimul weekend, între 25 și 26, urmând să aibă un coeficient asemănător cu cel al Iașului. Mai mult, competiția de la Cluj Napoca va fi parte din calendarele ERT și TER.
  • Sezonul 2020 se încheie cu Raliul Brașovului, competiție care se desfășoară pe macadam în perioada 23-24 octombrie și are coeficient 1.
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: RallyPhoto.ro / FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Latest Posts

Don't Miss