Latest Posts

Calendarul 2022 va conține un record de 23 de curse, dezvăluie șeful F1 Domenicali

Vizualizări: 11103

Calendarul de Formula 1 de anul viitor va avea un record de 23 de Mari Premii, campania fiind stabilită la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit președintelui și CEO-ului F1 Stefano Domenicali…

În ciuda pandemiei de Covid-19, campionatul este încă stabilit pentru cel mai lung sezon din acest an, cu 22 de curse scrise în creion și 15 deja finalizate, dar F1 își propune să meargă şi mai departe anul viitor.

“Calendarul pe 2022 se va face cu 23 de curse”, a spus Domenicali într-un interviu acordat Sky Sports. “Desigur, vom fi foarte respectuoși față de reglementările Covid emise în întreaga lume de către diferitele guverne.

Dar acesta este scopul nostru ca F1 să poată da acest semn de speranță și să meargă cât de lin posibil”.

Calendarul complet din 2022 este așteptat să fie dezvăluit la sfârșitul acestei luni, deși nou-veniții Miami au confirmat deja că vor găzdui primul lor eveniment în weekendul 6-8 mai, iar Domenicali a confirmat că seria este pregătită pentru cea mai timpurie finalizare din aproape un deceniu cu un sfârșit la mijlocul lunii noiembrie (ultima cursă din acest an va avea loc pe 13 decembrie).

“Ideea este să ne asigurăm că există un ritm potrivit calendarului”, a spus el. „Există, desigur, considerații legate de perioade pentru a ne asigura că logistic fluxul trebuie să fie corect.

„Un lucru vă pot spune, fără a descoperi prea multe lucruri este că anul viitor sezonul va începe la mijlocul lunii martie și se va termina la mijlocul lunii noiembrie”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formatul F1 Sprint a debutat la două curse în acest sezon – Silverstone și Monza – și va avea un al treilea run-out la Interlagos, Brazilia, luna viitoare.

Domenicali a afirmat că acest concept de calificare în cursul zilei de vineri, Sprintul de sâmbătă și Marele Premiu de duminică a fost un „succes incredibil” și este în prezent planificat să continue anul viitor la aproximativ șapte sau opt evenimente.

Calendarul

“Am spus la începutul anului că vor fi trei teste anul acesta pentru a ne asigura că avem planul potrivit pentru viitor”, a spus el. „Marea majoritate a comentariilor pe care le-am primit au fost super pozitive. Promoterii sunt foarte fericiți, deoarece există ceva nou și important vineri, sâmbătă și duminică.

“Primim acest feedback pozitiv, şi prin urmare, trebuie să știm că anul viitor avem un plan minunat în care vom lua în considerare și punctele evidențiate de oamenii cărora nu le-a plăcut acest format. În general, a fost un succes incredibil.

“Pot spune că nu vom merge peste tot cu formatul Sprint. Este ceva ce vrem să păstrăm mai mult sau mai puțin pentru o treime din curse și să ne conectăm cu un anumit mod diferit de a da recompense și puncte și să ne conectăm cu circuite specifice care după cum știți, ar face diferența”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss