Latest Posts

Cadillac plănuiește mai multe mașini pentru Le Mans 24 Hours, un atac cu o singură mașină pentru WEC

Vizualizări: 17929

Cadillac își propune să prezinte mai multe participări la Cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul viitor în jurul unui asalt cu o singură mașină în Campionatul Mondial de Anduranță cu noul său prototip LMDh.

Cadillac a prezentat cadrul general al campaniilor gemene ale Cadillac în WEC și IMSA SportsCar Championship de către Laura Klauser, managerul programului de curse de mașini sport de la GM, la Le Mans, în urma publicării joi a primelor fotografii ale LMDh. Aceasta a dezvăluit intenția Cadillac de a „aduce mai multe mașini” la Le Mans, alături de o singură înscriere în WEC pentru un sezon complet.

Întrebat câte mașini intenționează să înscrie în runda cu puncte duble a WEC din iunie anul viitor, Klauser a răspuns: „Vom vedea ce ne va permite Automobile Club de l’Ouest (organizatorul cursei). Trebuie să fii invitat la Le Mans; nu alegi să vii”. Klauser a confirmat, de asemenea, intenția Cadillac de a avea două LMDh’s pe tot parcursul sezonului în IMSA în America de Nord anul viitor. Dar a refuzat să confirme modul în care programele vor fi împărțite între echipele Chip Ganassi Racing și Action Express Racing, care au fost confirmate ca echipe de uzină pentru programul LMDh în august anul trecut.

Cadillac

„Acest lucru va fi anunțat la o dată ulterioară”, a spus Klauser. Ganassi, câștigător al clasei GTE Pro la Le Mans în 2016 cu Ford, pare sigur că va conduce programul WEC, în timp ce Action Express și-a exprimat dorința de a concura pentru prima dată la 24 de ore cu noul Caddy. Întrebat dacă ambele echipe ar putea fi reprezentate la Le Mans în 2023, Klauser a răspuns: „Acest lucru va fi anunțat, de asemenea, la o dată ulterioară”. De asemenea, a refuzat să confirme că motorul V8 de 5,5 litri anunțat pentru o mașină numită provizoriu Project GTP Hypercar este aspirat normal.

Cadillac-ul dezvăluit joi nu a fost un cursier, dar Klauser a explicat că suprafețele caroseriei au fost derivate din programul aerodinamic al LMDh. „Așa arăta mașina de curse când am rupt linia de cretă pentru a construi mașina pe care am arătat-o astăzi”, a explicat ea. „De atunci, am fost iterați și vor exista schimbări pe măsură ce începem să testăm și să dezvoltăm, dar credem că vor fi mici modificări, nu schimbări mari”. Klauser a sugerat că primele teste ar putea începe încă din această lună.

Ea a declarat că acestea vor fi întreprinse de piloți din listele existente la echipele Ganassi și Action Express care concurează în IMSA în acest an cu Cadillac Daytona Prototype internațional.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Caddilac
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss